美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:wewe+發表於+12-11-26+11:21+果次個b

原帖由 mingming1111 於 12-11-26 發表
我而家用邊隻 fdt, 都會用 by terry base
我有by terry cover expert 果支粉底,好滑好貼好薄。想買埋base. Jm, 有幾好用啊?可以介紹下嗎?

子爵府

熱血勳章

AFamily 發表於 12-11-25 23:06
唔係,叫mineral foundation,又起冷宮個掃都4xx(我初初用body shop掃)最後都要死死地氣買番bb掃, ...
我試過 mineral power 乾到無朋友!差點到『裂開』的程度。

大宅

Colakiki1225 發表於 12-11-26 13:43
我有by terry cover expert 果支粉底,好滑好貼好薄。想買埋base. Jm, 有幾好用啊?可以介紹下嗎?

...

by terry 我用過3隻 base, 而家用緊 By Terry Color Skin Enhancer & or de rose elixir exterme 24K,

color skin enhancer 好薄, 好貼, 好易推, 會令到面色好好

or de rose elixir 就厚些, 但好潤, 24K 玫瑰金有護膚成份, 我有時剩係用佢加碎粉已經好好

返到屋企影比你參考下

水晶宮

mingming1111 發表於 12-11-26 15:07
by terry 我用過3隻 base, 而家用緊 By Terry Color Skin Enhancer & or de rose elixir exterme 24K,

c ...
甘你鐘意邊隻多D呀? 以現時天氣計

大宅

wewe 發表於 12-11-26 15:28
甘你鐘意邊隻多D呀? 以現時天氣計
其實我比較鍾意 color skin enhancer,

但而家天氣用 or de rose 24K 玫瑰金會好d, 潤d, 有質感d, long last d

大宅

引用:Quote:Colakiki1225+發表於+12-11-26+13:43

原帖由 mingming1111 於 12-11-26 發表

c ...
Thanks for sharing!! 我見color skin enhancer 好多好評。好想試下呢款!有無遮瑕度啊?

大宅

回覆:有冇姊妹打算買粉底?

Estée Lauder very good

大宅

Colakiki1225 發表於 12-11-26 16:19
Thanks for sharing!! 我見color skin enhancer 好多好評。好想試下呢款!有無遮瑕度啊?

...

唔洗客氣!
我覺得係零遮瑕度, 佢係好薄好薄架, 用左只會面色好d, 其實一般既 make up base 都唔會有遮瑕效果的, 佢主要係抗氧化同埋做層格離, 仲要提你一點, bt make up base 係無防曬架, 所有如果用緊既 foundation or compact n loose powder 係無防曬, 就要係 bt base 前加埋防曬

禁止訪問

大宅

回覆:有冇姊妹打算買粉底?

呢度d JM們好毒睇左呢個post放工即刻卜左去沙田一田,放底左$550買左呢set野,聽日試用
PS. 平時用緊sofina primavista / Clinique

王國長老

王國長老

引用:呢度d+JM們好毒睇左呢個post放工即刻卜左去

原帖由 karriechan88 於 12-11-26 發表
呢度d JM們好毒睇左呢個post放工即刻卜左去沙田一田,放底左$550買左呢set野,聽日試用
PS ...
你同我都買新野,聽日一齊試

我都好有興趣知covermark係咪好好用

我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

大宅

引用:Quote:Colakiki1225+發表於+12-11-26+16:19

唔洗客氣!
我覺得係零遮瑕度, 佢係好薄好薄架, 用左只會面色好d, 其實一般既 make up base 都唔會有遮瑕效 ...
係啊,要額外搽防曬。
多謝你分享,我更加肯定會買呢隻basethanks ne!!

大宅

引用:Quote:原帖由+mingming1111+於+12-11-26+發

原帖由 Colakiki1225 於 12-11-26 發表
係啊,要額外搽防曬。
多謝你分享,我更加肯定會買呢隻basethanks ne!!

...
相到, 不過你去 JB 試上面先知你鍾唔鍾意架

kristentam    發表於 12-11-27 11:43

大宅

引用:Quote:原帖由+Colakiki1225+於+12-11-26+發

24k 果支好靚靚喔有玖瑰~好啊!等我去試下!我星期六係sogo thankful week 都買左set cdp make up. 但仲未開黎用。買左base for line 同埋silky cream foundation. Base for line 開左支sample 用,感覺一般。Jm你有無用過cdp 啊? cdp 好d 定by terry? 我仲未開cdp, 但我就好喜歡支by terry.所以決定敗埋支base

kristentam  BT very good...有D貴  發表於 12-11-27 19:23

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由+mingming1111+於+12-11-26+發

原帖由 Colakiki1225 於 12-11-27 發表
24k 果支好靚靚喔有玖瑰~好啊!等我去試下!我星期六係sogo thankful week 都買左set cdp make up ...
你早啲上來爬下文,就吾會買cdp 呢支base

水晶宮

Colakiki1225 發表於 12-11-27 10:38
24k 果支好靚靚喔有玖瑰~好啊!等我去試下!我星期六係sogo thankful week 都買左set cdp make up ...
cdp for line 果隻查完變左走哂D line 出來, 用了一次無再寵幸了

大宅

Colakiki1225 發表於 12-11-27 10:38
唔洗諗, 我覺得一定係 by terry, cdp 我用過一, 兩次比左細妹了, 而細妹又無用喎

大宅

sandy1425 發表於 12-11-27 10:43
你早啲上來爬下文,就吾會買cdp 呢支base

大宅

wewe 發表於 12-11-27 11:01
cdp for line 果隻查完變左走哂D line 出來, 用了一次無再寵幸了

大宅

mingming1111 發表於 12-11-26 23:43

你都有啦, 快d用

首頁

尾頁

跳至