跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章

原帖由 gilkathy 於 09-11-1 18:48 發表
我媽話會架,,因為d薑太辣.可能係佢整果陣,d薑汁彈左上面呀...

嚇死我媽咪喇,因為佢岩岩去完旅行番黎,去旅行既最後一日佢訓果間酒店唔乾淨,比野"紮"跟住佢番到黎幫我刨左兩日薑,塊面同條頸就又痕又腫,佢打比我話佢唔知係唔係撞邪.....我問佢係唔係因為刨左咁多薑,佢又話唔知,仲話平時煮飯都會整薑..........如果係正常,都可以叫佢放心喇!!!!而且我都放心好多.........做媽咪真係偉大.......我地都要好好孝順父母啊!!!!!!

伯爵府

畀面勳章

原帖由 pigpig 於 09-11-1 18:28 發表

放心呀!我隻豬手腫左成3個星期啦!都未生得,無事既

咁都好D.....我而定都未夠34WEEKS,真係唔好咁早生啊~~

翡翠宮

原帖由 littlecuitegirl 於 09-11-1 17:36 發表
我媽咪幫我刨左15斤薑,之後果日成塊面又痕又腫,唔知係唔係對d薑敏感呢?想問吓有冇人曾經遇過咁既情形???

我前日刨完薑,尋日都有面癢都身痕,不過今曰已經冇事喇!!

子爵府

好媽媽勳章

hello,想問下有無人會著防輻射衫呀?即係防電腦發出的輻射o既

複式洋房

hi,
我好擔心,我12月29日預產期,宜家32週,但個肚超細唔似就嚟生得咁,宜家廣華要我9號照聲波睇下呀,好驚亞b係入面發育得慢細左幾週,有冇媽媽有此經驗呀

男爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

原帖由 shadowcy 於 09-11-2 16:10 發表
hi,
我好擔心,我12月29日預產期,宜家32週,但個肚超細唔似就嚟生得咁,宜家廣華要我9號照聲波睇下呀,好驚亞b係入面發育得慢細左幾週,有冇媽媽有此經驗呀 ...

我地搬左地方呀, 來呢邊傾Y, 今日聽到呢邊有媽媽同你CASE差不多!

http://forum.baby-kingdom.com/thread-2709571-21-1.html

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 爸B勳章

原來會有人幫我地搬竇...早知唔駛開多個啦...
請不要點評我,謝謝!

別墅

原帖由 gilkathy 於 09-11-2 22:56 發表
原來會有人幫我地搬竇...早知唔駛開多個啦...

都開左啦

子爵府

咁我地依家仲要唔要過o個邊傾..定係傾返呢個part 24 呀?

子爵府

但係我都腫左好幾個星期都未生wor...!!!

原帖由 littlecuitegirl 於 09-11-1 17:25 發表
我對手開始水腫喇.......人地話d手指腫就即係就快生.........唔係啩.......我唔想bb咁早出世啊=.="

大宅

終於放假啦..心情開始好緊張..

大宅

好媽媽勳章

Dear All

鵬鵬尋晚又陣痛的密咗,佢半夜入咗醫院呀,頭先佢打俾我佢話而家有時三分鐘痛一次,有時就五分鐘痛一次,但醫生話佢子宫頸未開呀
再有消息我就會再來報告俾大家知。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 爸B勳章

原帖由 HongYi09 於 25-11-2009 09:23 發表
Dear All

鵬鵬尋晚又陣痛的密咗,佢半夜入咗醫院呀,頭先佢打俾我佢話而家有時三分鐘痛一次,有時就五分鐘痛一次,但醫生話佢子宫頸未開呀
再有消息我就會再來報告俾大家知。 ...
你做咩走左黎part24 0既?!
請不要點評我,謝謝!

首頁

尾頁

跳至