想生BB

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

o_cat,
我應該唔會跟老公去, 要一個人留在香港, 只係老公同我d朋友一大班人去咋, 我d朋友當然唔明點解我唔一齊去啦, 佢哋只係覺得好出奇...

至於岑醫師, 我其實只係睇過佢5次左右, 所以都唔敢比意見...
只係我去睇佢之前, 問過一個睇佢嘅姊妹, 佢睇咗佢兩個月, 有做針灸, 之後ivf一take bingo.
而我自己都在調理期間, 不經意地bingo咗, 所以連ivf都唔洗做.
仲有之前講嗰個姊妹, 佢見我話盡力試下, 又想好似我一樣, 試下針灸, 但佢只有一個月時間, 都每星期去針兩次, 一個月之後嘅ivf, 都係一take ok.
可能係岑醫師同我哋有緣份啩, 佢又lucky, 我哋又lucky啦.
佢對我哋西醫iui / ivf treatment都知架, 又識睇我哋d reports, 人都幾好, 又用藥粉, 夠晒方便. 所以妳都不防一試.

仲有, 我覺得佢都唔係只想搵錢嗰d醫師, 因我bingo後去搵佢安胎, 我怕再用針灸唔知好唔好, 佢都唔會push我, 所以我只食中藥, 之後我問佢, 要唔要下星期再返去覆診安胎, 我都叫我唔洗心急, 有須要先再call佢. 當時我有個朋友陪我去, 佢14w左右, 都話想安胎, 醫師睇完佢只係比咗d意見佢, 叫佢唔好擔心, 唔洗食藥. 仲話佢好快過安定期, 依家忍多小小, 好快就會好好多. 而且都冇收佢錢.

原文章由 o_cat2005 於 08-5-25 23:04 發表
高齡,
我返嚟無驗過, 因為覺得機會率少過1% 不過, 我都會喺6月頭驗一次, 因為要食番荷爾蒙藥了
你去旅行要小心啲, 盡量唔好大動作, 你有無問過醫生得唔得嫁
你覺得岑ec如何? 畀啲意見 ...

複式洋房

大家好呀, 我可唔可以加入一齊傾呀 我今朝打左第四針

別墅

歡迎

原文章由 ILoveYouMuch 於 08-5-26 11:14 發表
大家好呀, 我可唔可以加入一齊傾呀 我今朝打左第四針

別墅

高齡,

咁我應該會試下, 唔知近唁近地鐵站呢?係咪要book?近邊度?

原文章由 高齡產婦 於 08-5-26 10:05 發表
o_cat,
我應該唔會跟老公去, 要一個人留在香港, 只係老公同我d朋友一大班人去咋, 我d朋友當然唔明點解我唔一齊去啦, 佢哋只係覺得好出奇...

至於岑醫師, 我其實只係睇過佢5次左右, 所以都唔敢比意見...
只係我去睇 ...

大宅

原文章由 o_cat2005 於 08-5-28 19:26 發表
高齡,

咁我應該會試下, 唔知近唁近地鐵站呢?係咪要book?近邊度?

cmsfish, o_cat2005, jelly123, piglet929, 高齡產婦, syc204, socwong, timlc & other sisters, (漏左果d唔好介意)

其實你地覺得我地e條thread 洗唔洗改過個topic 呢?
因為我地宜家好似冇セ人重做緊 IUI, 咁有d新sister 入左離可能會覺得有d"貨不對版".
但我又驚如果改左topic, 我地d舊姊妹又唔認得個topic, 唔識入離.
你地認為點呢?

大宅

原文章由 o_cat2005 於 08-5-28 19:26 發表 高齡,咁我應該會試下, 唔知近唁近地鐵站呢?係咪要book?近邊度?

cmsfish, o_cat2005, jelly123, piglet929, 高齡產婦, syc204, socwong, timlc & other sisters, (如果漏左, 希望唔好介意)

其實你地覺得我地e條thread 洗唔洗改過個topic 呢?
因為我地宜家好似冇セ人重做緊 IUI, 咁有d新sister 入左離可能會覺得有d"貨不對版".
但我又驚如果改左topic, 我地d舊姊妹又唔認得個topic, 唔識入離.你地認為點呢?

別墅

都好. 咁topic叫咩好?

原文章由 Ruby06 於 08-5-28 19:55 發表

cmsfish, o_cat2005, jelly123, piglet929, 高齡產婦, syc204, socwong, timlc & other sisters, (如果漏左, 希望唔好介意)

因為我地宜家好似冇セ人重做緊 IUI, ...

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

係啦, 都ok呀, 但個topic叫咩好似好難諗呀...

o_cat,
岑醫師在中環, 我pm佢個website比妳啦, 有晒所有information.

原文章由 o_cat2005 於 08-5-28 19:58 發表
都好. 咁topic叫咩好?

別墅

各位姊妹好!!

bk攪乜鬼,我post左幾日都post吾個message,溵死我啦~

改topic都好,吾駛等其他人誤會,不過起咩名好??

"續 iui 後生活"

如果起到咩名一定要通知我,你地係我既精神支柱黎架!!

高齡產婦, jelly,

你地點呀~ 我呢排好吾舒服呀,己經過左咁多個禮拜啦,但仍然好頂,成個人好濟,食吾落野,就算有胃口食,但食完好辛苦. 仲有我腰骨好痛呀,可能我尾椎本身係歪歪地,宜家上床落床,上落樓梯,一"第"起隻腳就好痛啦.點算呀~

伯爵府

piglet,
妳有冇同醫生講呀,下次一定要話比佢知, 可能可以做d運動, 另妳好d.
我胃口好番丁丁, 但仲係好唔like住家飯, 以前very like飲湯, 一口氣3-4碗, 依家1碗唔係好想飲...
出街食就ok...

原文章由 piglet929 於 08-5-29 12:41 發表
各位姊妹好!!

bk攪乜鬼,我post左幾日都post吾個message,溵死我啦~

"續 iui 後生活"

你地 ...

大宅

原文章由 piglet929 於 08-5-29 12:41 發表
各位姊妹好!!

"續 iui 後生活"

你地 ...

係呀!!! BK e 排short short 地,真係煩死人.

"續 iui 後生活" -- e 個topic 都唔錯喎, 各位認為如何?有冇其他提議呢?
我諗個新topic 耍由cmsfish 開番呀,因為佢係我地樓主嗎同埋舊姊妹就算唔認得個新topic,都會認得我地樓主

cmsfish, 你快d出現啦!!!!
"

伯爵府

我ok呀, 咁就等樓主cmsfish開新topic啦!

原文章由 Ruby06 於 08-5-29 13:07 發表

係呀!!! BK e 排short short 地,真係煩死人.

"續 iui 後生活" -- e 個topic 都唔錯喎, 各位認為如何?有冇其他提議呢?
我諗個新topic 耍由cmsfish 開番呀,因為佢係我地樓主嗎同埋舊姊妹就算唔認得個新topic ...

別墅

高齡產婦,

我下星期二會去照oscar呀,到時問下e生有冇advise比我啦.不過宜家真係好辛苦,我都對住家飯冇興趣,同埋自從之前作小x後,c6已經吾駛我做家務,包括煮飯,宜家晚晚佢放工後會去買餸返黎煮野食,但d味到真係.......日頭同同事食飯都好開胃,縱然食完會頂得好辛苦,都會食到.但夜晚見到我老公未開始食就頂住左,完全食吾落.出街食反而好好多.c6已經開始對我有怨言,話佢日日放工好辛苦,仲要買餸煮飯+洗碗,但我一d都吾欣賞,仲要彈佢整d野吾好味.但其實我都吾想架,咁真係吾想食嘛~ 可以點喎...

有時我都同佢講,我都好辛苦,食吾落,想食冇得食,大熱天時,你飲汽水食雪糕,我只有忍忍忍.呢樣吾準食,果樣要介口,真係好想個b比佢拕,睇佢仲有冇口響!

伯爵府

我同妳一樣呀! 我覺得我仲好怕煮飯嗰D味, 真係好難頂, 可能咁都影響咗唔想食住家飯喱個心態.

妳話比妳老公知, 妳D口味真係轉咗, 想食D味濃D嘅嘢食, 唔係佢煮得唔好, 希望佢明白啦, 最好可以出去食下晚飯, 需然佢一定會話住家飯好, 咁問題係佢想妳食多D嘢, OR只食丁丁住家飯, 而佢又辛苦呢? 我因同99住, 焗住一定要食住家飯, 但我真係食得好少, 係以前1/3 OR 1/4 ONLY.

不過依家亞B仲咁細, 其實仲未須要外來食物, 我哋自己本身體內嘅嘢佢都好足夠架喇, 食唔食到, 都唔洗太擔心. 遲D就會正常番.

我星期二都去PWH第一次產檢, 星期五做OSCAR.

原文章由 piglet929 於 08-5-29 16:10 發表
高齡產婦,

我下星期二會去照oscar呀,到時問下e生有冇advise比我啦.不過宜家真係好辛苦,我都對住家飯冇興趣,同埋自從之前作小x後,c6已經吾駛我做家務,包括煮飯,宜家晚晚佢放工後會去買餸返黎煮野食,但d味到真係..... ...

伯爵府

我同妳一樣呀! 我覺得我仲好怕煮飯嗰D味, 真係好難頂, 可能咁都影響咗唔想食住家飯喱個心態.

妳話比妳老公知, 妳D口味真係轉咗, 想食D味濃D嘅嘢食, 唔係佢煮得唔好, 希望佢明白啦, 最好可以出去食下晚飯, 需然佢一定會話住家飯好, 咁問題係佢想妳食多D嘢, OR只食丁丁住家飯, 而佢又辛苦呢? 我因同99住, 焗住一定要食住家飯, 但我真係食得好少, 係以前1/3 OR 1/4 ONLY.

不過依家亞B仲咁細, 其實仲未須要外來食物, 我哋自己本身體內嘅嘢佢都好足夠架喇, 食唔食到, 都唔洗太擔心. 遲D就會正常番.

我星期二都去PWH第一次產檢, 星期五做OSCAR.

原文章由 piglet929 於 08-5-29 16:10 發表
高齡產婦,

我下星期二會去照oscar呀,到時問下e生有冇advise比我啦.不過宜家真係好辛苦,我都對住家飯冇興趣,同埋自從之前作小x後,c6已經吾駛我做家務,包括煮飯,宜家晚晚佢放工後會去買餸返黎煮野食,但d味到真係..... ...

大宅

唔該pm埋我呀!

原文章由 高齡產婦 於 08-5-29 09:16 發表

o_cat,
岑醫師在中環, 我pm佢個website比妳啦, 有晒所有information.

別墅

Please check!
原文章由 sze123 於 08-5-29 22:58 發表
唔該pm埋我呀!

別墅

原文章由 高齡產婦 於 08-5-29 15:14 發表
我ok呀, 咁就等樓主cmsfish開新topic啦!

別墅

高齡,

收到了! Thank you! 我book咗聽日10:30, 睇下佢幫唔幫到我!

原文章由 高齡產婦 於 08-5-29 09:16 發表

o_cat,

別墅

高齡產婦,

遲來的恭喜(有心唔怕遲)

bb真係好鍚你呀,唔使你受苦,bb真係低鍚

jelly,

陀三個真係好辛苦呢,不過為左bb要撐住呀.加油努力

首頁

尾頁

跳至