懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

o!sorry呀,我原先都睇中呢款,but我老公吾仲意.

原帖由 keio 於 09-7-18 17:03 發表
我有張 Fisher PRice 既搖搖椅多左呀~ 有興趣可以傾下bor~ 開左黎try左一次, 99%新

http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st=32001&e=detail&site=tw&pid=40361&selcat=bgb

...

大宅

原帖由 siucandy 於 09-7-18 17:29 發表
你可以試下搽人奶,都幾得架,你餵奶前搽,餵奶再用熟水抺面,我阿仔都試過做人奶mask,真係無咁紅架....

真係...等我都試下先

大宅

係咪即係張d棉花濕d金銀花水,再敷係面仔到呀,bb吾會扭計吾仲意咩?

原帖由 py84ko 於 09-7-18 16:08 發表
我餵完奶後用棉花浸金銀花水敷BB臉仔 5 mins

大宅

原帖由 manyu0826 於 09-7-18 13:15 發表
今朝見bb張床好多毛毛, 應該係"luck"頭髮, 你地bb有冇咁情況, 正唔正常架? 仲有佢單邊眼腫咗, 冇咗雙眼皮, 點算呀, 關唔關佢成日"另"埋一邊瞓呢?

我個囡囡係光頭b,so無頭髮'luck'.好羨慕

大宅

原帖由 小龍女BB 於 09-7-18 11:39 發表

我都打算買定一罐豆奶粉看門口...希望亞b飲豆奶唔會過敏啦...雖然昨日在醫院飲過一餐豆奶無過敏...但醫生話第一次飲無事唔代表真係無過敏, 可能會在第二, 三, 四...次飲的時候才出現...佢叫我再有事就去急症!!

醫 ...

食能恩or森永可以嗎....好似係低敏奶粉喎....

大宅

原帖由 queenielai 於 09-7-18 01:16 發表

係咪出bb暗瘡呀?我豬豬之前出咗,開頭係一粒粒响額頭,之後越出越多成面都係,有d仲有"龍"好似我地d暗瘡咁,再過兩日就成個面珠dun連下巴都紅卜卜鞋恰恰,健康院醫生話係bb暗瘡唔駛理,早兩日去咗兒科,醫生話係皮脂炎,好多bb都有, ...

餵人奶係最好唔食燉品,試諗下你食乜bb就食乜.薑係好熱氣..等時bb 大左skin都唔會好靚,仲會成日發脾氣.因為佢個身體太熱啦!我bb就係咁...

大宅

原帖由 flytolittlemoon 於 09-7-18 13:00 發表

好彩而家冇事乍...俾著我實心痛史,喊晒都似!
係咪仲有一種係羊奶呀?

羊奶...唔知得唔得呢?!!?

大宅

原帖由 rachel1224 於 09-7-18 13:05 發表

我有個同事個仔都係要飲豆奶,飲唔到奶粉,依家6歲人仔好醒目,而且唔算細粒,所以豆奶都ok的!!

thx..係咁就好喇!!

大宅

原帖由 manyu0826 於 09-7-18 13:15 發表
今朝見bb張床好多毛毛, 應該係"luck"頭髮, 你地bb有冇咁情況, 正唔正常架? 仲有佢單邊眼腫咗, 冇咗雙眼皮, 點算呀, 關唔關佢成日"另"埋一邊瞓呢?

我都覺得亞b少左頭髮...係咪正常架!?!?

大宅

原帖由 suesue00721 於 09-7-18 17:43 發表

食能恩or森永可以嗎....好似係低敏奶粉喎....

唔知呢...問下醫生先...thx for telling me!!

大宅

我老公反而鐘意呢款,我就唔鐘意~ 
我屋企有2張,我揀左另一張留底~

原帖由 dumbo0620 於 09-7-18 17:33 發表
o!sorry呀,我原先都睇中呢款,but我老公吾仲意.

大宅

我阿b都甩左d頭髮呀~ 日日沖完涼既水都好多好細條既hair 浮下浮下

原帖由 小龍女BB 於 09-7-18 18:03 發表

我都覺得亞b少左頭髮...係咪正常架!?!?

大宅

我都想同阿仔剷光去,不過c6唔比呀!

quote]原帖由 kathy_lobb 於 09-7-18 13:55 發表
正常架..d胎毛嘛..係會甩架..我個都甩左好多仲要係甩額頭位..好似禿頭咁..之後忍唔住..同佢剷光左lu..光晒不知幾好..哈

[/quote]

大宅

下個月有bb展,你地有冇人會去呀?

大宅

好媽媽勳章

我想買係呢隻
http://www.slinglings.com/

我係網上見到呢隻,唔知呢質地熱唔熱
http://hk.f2.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/b11256352

原帖由 dumbo0620 於 09-7-18 17:32 發表
係咪好似一條圓形既帶咁呀,因為我吾知你講果隻無扣同吾同我果條,如果你買果條d布料好,其實吾係好熱,反而babybjon成個b係心口,仲熱呀,不過條sling幾蝦人帶喎,你考慮清楚呀.

...
仔仔在3/6/09出世喇...

facebook:www.facebook.com/candyliu1218

大宅

My friend said it is added with vitaman, etc, i.e. all other goods stuff that the milk power has. So should be OK.

我都打算買定一罐豆奶粉看門口...希望亞b飲豆奶唔會過敏啦...雖然昨日在醫院飲過一餐豆奶無過敏...但醫生話第一次飲無事唔代表真係無過敏, 可能會在第二, 三, 四...次飲的時候才出現...佢叫我再有事就去急症!!

醫 ...

大宅

My friend said it is added with vitaman, etc, i.e. all other goods stuff that the milk power has. So should be OK.

醫 ...

大宅

好媽媽勳章

我都想剷呀,宜家阿仔好多頭泥,日日同佢用bb油捽,好鬼煩,剷光佢唔洗煩,但c6話宜家個頭仔好林要3個月先剷.....

原帖由 雯雯媽媽 於 09-7-18 18:50 發表
我都想同阿仔剷光去,不過c6唔比呀!

quote]原帖由 kathy_lobb 於 09-7-18 13:55 發表
正常架..d胎毛嘛..係會甩架..我個都甩左好多仲要係甩額頭位..好似禿頭咁 ...
仔仔在3/6/09出世喇...

facebook:www.facebook.com/candyliu1218

大宅

I am thinking of going to the show on Aug 7 (first day), 小人啲 ma, 但係倍月已做完,得工人同BB一個在家,唔係太放心

原帖由 雯雯媽媽 於 09-7-18 18:51 發表
下個月有bb展,你地有冇人會去呀?

大宅

我C6同事送咗呢款sling, 不過啲material都幾厚

http://cuddlemesling.com/ehowToWear.jsp

首頁

尾頁

跳至