跳至

首頁

尾頁

大宅

本人小時候住在西灣河的,後來搬左去葵涌,婚後住在小西灣...

依家囡囡剛升k3,煩緊08年升小一的問題,突然想起以前自己讀的永光小學,請問有無媽咪知道呢?

雖然知道已經唔存在,但都想幾時無左呢?

[ 本文章最後由 tingtingb 於 07-9-5 14:45 編輯 ]

大宅

我都在”永光小學”讀GA,我記得個校長姓”前”.得2班,甲&乙.

大宅

原文章由 SIUBO117 於 07-9-6 13:46 發表
我都在”永光小學”讀GA,我記得個校長姓”前”.得2班,甲&乙.

嘩!你都好好記性woh!我差d唔記得個校長姓錢!印象中錢校長好私文...

係呀!得甲和乙兩班咋!我由小一至小五都係讀甲班...不過小五下學期就搬左去葵涌...

永光小學係咪殺校?所以無左...還是跟某小學合併左呢?

大宅

我讀小六時學校己通知會搬去...?忘記了個地方.我記得有個教音樂的老師名”何曼絲”.

你會為小朋友揀邊間小學?下星期派表la.
我個都係08年小一ga.

[ 本文章最後由 SIUBO117 於 07-9-6 17:35 編輯 ]

別墅

hi,
二位校友, 我都係讀永光小學的, 都係由小一至小六, 我無記錯應由 84-90 年啦.

學校應該係 90-91 年結學的, 咩原因唔記得啦, 我係最後一期畢業生, 我細路讀讀下都要轉校呀.

係呢. 你地二個又係幾多年畢業的? 你地二個小朋友升小學啦, 我個仔仔現在只有 15 個月咋, 現在煩緊替他找明年的幼稚園呀, 我係住測魚涌區的. 而測魚涌區又無咩好學校, 打算會向北角發展.....

原文章由 SIUBO117 於 07-9-6 17:32 發表
我讀小六時學校己通知會搬去...?忘記了個地方.我記得有個教音樂的老師名”何曼絲”.

我個都係08年小一ga. ...
[img][ing]http://i88.photobucket.com/albums/k187/pekkle53/33258240493567224471223522680321270.jpg[/ing][/img]

大宅

原文章由 SIUBO117 於 07-9-6 17:32 發表

我個都係08年小一ga. ...

我打算幫囡囡揀聖米迦勒、丘佐榮、救世軍、明德...

咁你呢?揀邊幾間呀?

別墅

因校舍被發展商收購,在原地便建了永興閣,發展商同時也將閣樓回贈給教會,而教會便成立了基列服務中心,如你們的孩子想找課餘託管或課外活動,看看會否合適,報名支持!支持!

因我都是永光校友,且是永興閣的首批住戶,
他有天賦的智慧,卻因一些障礙,而阻礙了發揮,我深信他如果得到適切的訓練和處理,把障礙清除或減少,他會更光更芒。
面對困境時沒有怨懟、自憐,只以「平常心」面對現實。樂觀是積極愉快生活的主要元素。

子爵府

我都係永光校友 下午校

大宅

我係84-90 下午班的畢業生. 我讀下六甲架, 係最後一屆畢業的. 以前個班主任係Ms.Ko, 最後一任校長是蔡主任. 以前Ms.Ko 住太古城的, 細個時間中會見到她.

我現住鰂魚涌, 囝囝14個月大, 打算同佢報明我, 維記, 寶寶的N1.

很高興在這裡見到以前的校友呀.

大宅

tingingb,

我想揀明德。你firm未呀?下星期交表la.

原文章由 tingtingb 於 07-9-12 16:39 發表
我打算幫囡囡揀聖米迦勒、丘佐榮、救世軍、明德...
咁你呢?揀邊幾間呀?

大宅

原文章由 SIUBO117 於 07-9-22 18:19 發表
tingingb,

我想揀明德。你firm未呀?下星期交表la.

SIUBO117,

我會揀聖米迦勒。不過第一round,機會根本就唔高...

只希望第二round成功咋!

首頁

尾頁

跳至