自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

又一年輕母親疏忽照顧八歲女兒, 被判感化兩年, 都唔知點解早結婚而又離婚的母親, 可以放心將自己親生女兒, 好似人球隨便交由完全無血緣關係的人照顧, 由現任男朋友母親代為照顧前任丈夫女兒, 問世間有誰會咁偉大呢? 自己個仔同人地老婆交往, 已經唔鍾意, 何況重要理埋人地個女, 你話點會唔虐兒, 所以我希望未想清楚是否自已終身伴侶時, 切記要為將來兒女著想, 否則又再不段有此新聞做新聞.

大宅

有時真係好唔明白,媽咪經過十月懷胎同自己骨肉咁親密;
點解可以咁對待自己既小朋友?仲要係每日都重覆發生D咁既事~
我真係情願呢D小朋友既父母唔要佢地,好過依家活受罪:cry:

子爵府

牛年勳章

依家大把呢D人.有次同阿女返學時,見到有位小朋友自己一個返學,又要過馬路,但家長係佢隔離.咁我問佢,同佢傾咗一陣,原來發覺個小朋友啱啱升小一,佢媽咪係屋企(唔知佢係要返工定係屋企瞓覺),小朋友自己著校服(雖然著到唔整齊,但以小一生黎講佢算叻仔).,自己搞掂就返學.返到學校,見到校工姨姨拖咗佢入一間房,幫佢整好D校服先上課室.

伯爵府

唉...............

禁止訪問

男爵府

我好同意你的講法, 雖然好唔人道, 但與其如此, 好過發生意外才內疚.

原文章由 janetgordon 於 07-9-7 13:12 發表
有時真係好唔明白,媽咪經過十月懷胎同自己骨肉咁親密;
點解可以咁對待自己既小朋友?仲要係每日都重覆發生D咁既事~
我真係情願呢D小朋友既父母唔要佢地,好過依家活受罪:cry: ...

大宅

如果個媽咪係為左搵錢而疏忽照顧個小朋友,
都冇理由咁過份;要個女挨餓幾日 都冇人理.....

洋房

好媽媽勳章

Agree

原文章由 janetgordon 於 07-9-7 15:30 發表
如果個媽咪係為左搵錢而疏忽照顧個小朋友,
都冇理由咁過份;要個女挨餓幾日 都冇人理.....

首頁

尾頁

跳至