婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

生BB之前都ok...生完BB之後突然好唔想返99屋企…唔想99抱我BB...聽到佢扮可愛講:啊……乖孫啊……金菠蘿啊……就想打冷震……
老公叫返99度我就好唔想!成日拖……慢慢先出門口,等可以留喺99屋企時間短D!
姑奶同99又對揍BB好多意見!真係好煩!
我覺得自己咁諗好衰!有無人好似我咁?有咩方法可以放開d,調節下自己心理?

男爵府

回覆:生完BB唔想去99度…我覺得自己心理有問題……

ask ur c6 to bring bb to visit 99 himself

珍珠宮

引用:ask ur c6 to bring bb to visit 99 himsel

原帖由 阿流 於 14-05-08 發表
ask ur c6 to bring bb to visit 99 himself
我都開始係咁

水晶宮

我直頭唔想6299見我個b tim啦!初初以為係生完先係咁,但而家個b 都一歲,我都仲係咁,次次叫親我同99食飯我都多多藉口,明明去到都死要喺樓下行下街,hea到7點幾先上去,扒兩啖飯就走人,而家6299見親我個bb, 搶走佢我都黑面,同佢哋食飯前幾日會壓力好大好唔想去好不安,有時會避返娘家

大宅

我都一樣…
但無辦法,佢地始終係c6屋企人,
唔想令c6難做,唯有忍到就忍啦

大宅

我都係,生之前同住關係唔錯,生完後係外家坐月已經不停諗反去6299度會點對個孫,覺得自己諗太多,點知坐完月一反到去6299度,我見62係咁搖阿b,我就忍唔住搶走阿b,攪到鬧晒交,依家避走娘家,我真係超唔想見到佢地,唔想佢地見bb

伯爵府

幫你唔到, 因為我都係咁

大宅

原來好多人都係咁!我重以為只有我一個係咁!其實係唔係生完都怕人搶走BB呢!我自己父母,朋友就無問題……係6299先咁

kloris1307  Same...  發表於 14-5-16 17:04

大宅

引用:ask ur c6 to bring bb to visit 99 himsel

原帖由 阿流 於 14-05-08 發表
因為餵人奶,所以要一齊去……

大宅

引用:我直頭唔想6299見我個b tim啦!初初以為係

原帖由 貧窮媽媽 於 14-05-08 發表
我直頭唔想6299見我個b tim啦!初初以為係生完先係咁,但而家個b 都一歲,我都仲係咁,次次叫親我同99食飯 ...
同我感覺一樣

大宅

引用:我都一樣…但無辦法,佢地始終係c6屋企人,

原帖由 ling_hk 於 14-05-08 發表
我都一樣…
但無辦法,佢地始終係c6屋企人,
唔想令c6難做,唯有忍到就忍啦
我宜家都係忍……唔想C6難做……

水晶宮

LemonBBB 發表於 14-5-8 14:19
我宜家都係忍……唔想C6難做……
我已經冇忍,搬左返娘家,講明唔想見6299,再對住佢哋真係痴線

大宅

引用:Quote:LemonBBB 發表於 14-5-8 14:19 我宜

原帖由 貧窮媽媽 於 14-05-08 發表
我已經冇忍,搬左返娘家,講明唔想見6299,再對住佢哋真係痴線
本來生完係計劃去99屋企住幾個月等屋……不過試過去過夜幾晚,BB狂喊,我又頂唔住……老公話我同佢媽相處態度有問題……其實係真係習慣相處唔到……99成日講埋D老土野……BB喊,佢同 BB講係媽媽曳,整喊佢!重有好多野……
老公怕我同99有磨擦,關係會差,最後都係一家三口租屋住!

大宅

我都係同你一樣....

唯一唔同既係生之前同6299既關係都係一般, 生完之後基本上所有我識既親戚朋友抱BB, 我都唔會有問題, 但就真係極之唔鍾意俾6299抱 (佢地試過阿女滿月時差D跌左佢落地下)........我都極之唔願意見佢兩個

別墅

引用:Quote:原帖由 阿流 於 14-05-08 發表ask ur

原帖由 LemonBBB 於 14-05-08 發表
因為餵人奶,所以要一齊去……
因為要餵人奶,所以唔去/唔方便去都得啫!

男爵府

我都係啊……
我覺得自己心理真係有問題
生之前關係一般
我特登唔講係仔定女
但佢地已經認定左係仔
重男輕女
雖然我嗰個真係仔!
跟手做埋啲討好我嘅野
係喺我有左先做架咋!!!
最慘係老公覺得佢屋企人對我好好
成日話我唔尊重佢屋企人!!
仔仔出左世之後
同老公吵左幾次大獲
有同佢講因為喺佢父母面前,佢永遠覺得係我錯
所以我唔想見佢地,直到我老公識平衡兩者關係為止
所以新年後到而家都無返男家了!

別墅

回覆:貧窮媽媽 的帖子

我都係

大宅

引用:我都係同你一樣....唯一唔同既係生之前同62

原帖由 poppyoliver 於 14-05-08 發表
我都係同你一樣....

唯一唔同既係生之前同6299既關係都係一般, 生完之後基本上所有我識既親戚朋友抱BB, 我 ...
哇!差d跌咗你個女!勁驚囉!
我99又係無咩力抱……我都好擔心……

大宅

引用:Quote:原帖由 LemonBBB 於 14-05-08 發表因

原帖由 am621 於 14-05-08 發表
因為要餵人奶,所以唔去/唔方便去都得啫!
唔可以……老公會好唔高興……

大宅

引用:我都係啊……我覺得自己心理真係有問題生之

原帖由 Marie_Pig 於 14-05-08 發表
我都係啊……
我覺得自己心理真係有問題
生之前關係一般
你老公由得你唔返99度定你老公自己帶BB返?
老公識平衡真係好重要!

首頁

尾頁

跳至