婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

之前未有公司醫療咭時,睇過兩位男婦科醫生,佢地所有野都跟得幾好,基本檢查包括:柏氐沬片,照超聲波都有,到申請到張公司醫療咭可以平咁多就去睇,到當日等見霍醫生時,啲姑娘講野非常大聲,人客嘅個人資料根本全場都一定聽到,到入到去時我講了我有一年前做過手術切除子宮肌瘤後就幫我檢查,但純粹只㯲一㯲個肚及用鉗“燦”大陰道望一望,佢只話ok啦,咁我問醫生「駛唔駛照超聲波?」,佢話可以之後攞咗份form 簽了個名後叫我自己打去預約,再約時間返來睇報告就可以,我計過時前後唔駛10分鐘就出返來。

我心諗「乜唔系係診所做埋,要特登去一個地方照,照完後又要返去診所睇報告,定係我用公司醫療咭先係咁呢?」。

但我可以話比自己聽,就算冇醫療咭我都唔會再去睇佢,佢好狗眼看人低。

禁止訪問

回覆:用醫療咭睇霍麗玲醫生

大宅

引用:旺中?要等到天昏地暗嗰間?

原帖由 pigpeppapig 於 14-05-18 發表
旺中?要等到天昏地暗嗰間?
尖沙咀嗰間,我book咗10:00醫生10:30先返到,10:50先有得睇。

大宅

龜龟亀 發表於 14-5-18 11:30
之前未有公司醫療咭時,睇過兩位男婦科醫生,佢地所有野都跟得幾好,基本檢查包括:柏氐沬片,照超聲波都有 ...
我同你一樣用公司醫療咭,要係出面照完再返去睇過,勁差態度➕面黑!有沒有咭都唔會再去睇!

公爵府

引用:之前未有公司醫療咭時,睇過兩位男婦科醫生

原帖由 龜龟亀 於 14-05-18 發表
之前未有公司醫療咭時,睇過兩位男婦科醫生,佢地所有野都跟得幾好,基本檢查包括:柏氐沬片,照超聲波都有 ...
咁睇番男e生

男爵府

畀面勳章

回覆:龜龟亀 的帖子

扮佢係扮晒大支野架,手勢又唔見得好囉

親賢能, 遠小人

男爵府

我都想問好耐,点解自已有機都要去第二間再照?我每次book左都要等兩個鐘先有得睇

大宅

引用:Quote:龜龟亀 發表於 14-5-18 11:30 之前未

原帖由 Vivi-2910 於 14-05-18 發表
我同你一樣用公司醫療咭,要係出面照完再返去睇過,勁差態度➕面黑!有沒有咭都唔會再去睇! ...
佢既然同得嗰間基構合作,可以用醫療咭以優惠價睇,就一事同人,唔好咁無品,如果唔係咁不如取消去嘞。

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Fok姐唔好,我嗰時做產檢搵佢,去左幾個月時就轉e生,把鬼火。
成日話我胎細叫我要食多啲嘢,我話我食好多喇,佢話再食多啲。我每個月睇兩次,每次都有磅重。有次我覺得自己體重升得太快,未到5個月已經重8kg,我問佢,我嘅體重係咪升得太快,佢話你知就好啦。我頂,我每兩個星期見你一次,我唔問你都唔講,仲係咁叫我食嘢,我老公就係咁迫我食

禁止訪問

熱血勳章

侯爵府

之前聽過好多人都話佢態度唔好

大宅

回覆 marykk 的帖子

呢個所謂霍醫生真係勁差

我親戚懷疑子宮下垂

佢求其睇兩眼就叫佢割咗去

病人問真係要成個割咗去呀

佢好唔耐煩答: 梗係啦, 唔通而家割一半, 過幾年割埋嗰半呀!!!!

佢自己本人都又殘又黑又 '巢"

態度極之惡劣

唔使錢都唔再睇佢

大宅

我媽媽之前都試過搵佢做手術,最終攪到好不愉快,所以我都建議大家咪搵佢睇

男爵府

我冇用醫療咭,都一樣
我個人覺得佢係唔想做港人生意
我個日去睇十個有八個都係b6
又唔係平,c6都叫我去第二度睇

CONNIE

大宅

最衰係個醫生。我上次比佢整痛。佢話我奇怪.做婦科檢查點解會痛? 好唔開心

別墅

我也覺得這個霍醫生很有問題, 她的態度不是跟用不用醫療咭有關, 我不是用咭也要受氣.

我覺得醫生除了真正的用葯或專業知識給病人醫治外, 用心去關心及安慰病人亦很重要, 這點她一定不合格, 再者, 也不見得她的醫術高明.

真的不明白為何她有那麼多的客人!

男爵府

引用:之前未有公司醫療咭時,睇過兩位男婦科醫生

原帖由 龜龟亀 於 14-05-18 發表
我睇佢又完全OK喎!

首頁

尾頁

跳至