自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

唉,我條team有兩個whatsapp gp,一個有manager加team head ,一個得team head
佢地最鐘意公眾假期呀,放哂工ot完10點11點都係個gp到問野
唔覆,又或者覆唔到又話你工作態度差
大佬呀,宜家搞到好似要24小時on call咁
俾哂少少休息時間我好嗎

大宅

回覆:jaydensmhmama 的帖子

好似我之前公司的同事樣

別墅

引用:好似我之前公司的同事樣 +

原帖由 Mrsmaflower 於 14-06-28 發表
好似我之前公司的同事樣
即係你已經退離苦海?
我仲係水深火熱中

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

引用:唉,我條team有兩個whatsapp+gp,一個有man

原帖由 jaydensmhmama 於 14-06-28 發表
唉,我條team有兩個whatsapp gp,一個有manager加team head ,一個得team head
佢地最鐘意公眾假期呀,放哂 ...
睇下問咩啦
簡單又易答果d咪答
唔想答咪話 will follow up tomorrow/Monday
再唔係就第二朝先覆 話\'sorry夜晚熄左電話\'

stella22    發表於 14-6-29 00:48

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆:對夜晚收到上司-同事whatsapp點睇?

話電話裝左whatapps成日hand機 / 爆左數據/壞左router 收唔到

大宅

回覆:jaydensmhmama 的帖子

我冇人湊仔要做full time

公爵府

但係有無得講。 放工了

珍珠宮

畀面勳章

唔好覆, 到正常返工時間先覆, 如果覆, 只會助長佢, 如果佢問, 可以笑笑口, 半講笑咁講, 咁夜唔洗休息咩

別墅

引用:Quote:原帖由+jaydensmhmama+於+14-06-28+

原帖由 伊芙蓮 於 14-06-28 發表
睇下問咩啦
簡單又易答果d咪答
唔想答咪話 will follow up tomorrow/Monday
我都係咁,但係之後個腦就浮番d工作野上黎,放假mode咩都無哂

侯爵府

我一定會覆,掉返轉頭諗,你阿head都未必想放左工仲做公司野…有得簡既話!

恩庭寶貝  你都識講亞HEAD啦, 佢人工又點同樓主一樣,整慣晒,做壞規舉  發表於 14-6-29 01:38

別墅

引用:唔好覆,+到正常返工時間先覆,+如果覆,+

原帖由 小肥兔 於 14-06-28 發表
唔好覆, 到正常返工時間先覆, 如果覆, 只會助長佢, 如果佢問, 可以笑笑口, 半講笑咁講, 咁夜唔洗休 ...
你知嗎,之後呀頭係office暗串,無啦啦做做下野講:車,佢咩都唔理啦,唔洗搵佢

大宅

回覆 jaydensmhmama 的帖子

我都係比阿上司whatsapp我,後來比我封鎖佢,後來比佢話我,最後都比我駡屮佢,我話在公司時間可以點叫我做咩都得,whatsapp萬萬都唔得,只要堅持到底,佢以後唔敢whatsapp比我

珊瑚宮

重點係里唔答,有冇其他人會响個group 度答呢 ?
工作表現有時係相對的,當有其他人好"特別"勤力時,自己居然被比下去

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:對夜晚收到上司/同事whatsapp點睇?

為咗佢;我會隱藏online 時間!

大宅

回覆:對夜晚收到上司/同事whatsapp點睇?

唔覆唔睇

別墅

引用:我一定會覆,掉返轉頭諗,你阿head都未必想

原帖由 ilikethis2005 於 14-06-28 發表
我一定會覆,掉返轉頭諗,你阿head都未必想放左工仲做公司野…有得簡既話!

...
如果個個係好既呀head,我真係甘心回
但係次次都係manager問,佢d野唔跟足,咩都唔知,先黎問番我地
最爆既係你係deadline前交哂野俾佢,佢自己唔記得俾客,到個客罵先問
不知所謂

別墅

引用:重點係里唔答,有冇其他人會响個group+度答

原帖由 bing-jing 於 14-06-28 發表
重點係里唔答,有冇其他人會响個group 度答呢 ?
工作表現有時係相對的,當有其他人好"特別"勤力時,自己 ...
我已經放棄左,佢地鐘意答係佢地既事

珊瑚宮

jaydensmhmama 發表於 14-6-28 23:51
我已經放棄左,佢地鐘意答係佢地既事

別墅

引用:我冇人湊仔要做full+time +

原帖由 Mrsmaflower 於 14-06-28 發表
我冇人湊仔要做full time
哈哈你真係要24on call
為左仔女係值既,加油

珍珠宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 小肥兔 於 14-06-28 發表唔好

原帖由 jaydensmhmama 於 14-06-28 發表
你知嗎,之後呀頭係office暗串,無啦啦做做下野講:車,佢咩都唔理啦,唔洗搵佢

...
唔好理佢, 要有自己原則, 打工啫, 都要有家庭生活架, 係佢唔通情達理咋, 重要咁話你, 呢d 所謂上司, 我唔會讓, sorry 樓主, 都係唔想你咁大困擾, 又影響心情, 人生唔好比呢d人困住你呀, 我估我年紀比較大d, 呢d 事情已經睇透咗, 工作只係一部分, 唔好比工作佔據, 咁樣唔會開心架

首頁

尾頁

跳至