自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我用緊hkbn 寬頻+電話,我遲啲要搬屋,咁打去通知佢搬遷,佢話要先揾師傅睇下,再覆我,到我打去問個情況,佢回覆話有覆蓋但拉唔到線。
我問佢咩情況拉唔到線,佢話有機會啲線塞左,線喉塞左,我聽完都唔明。
原本已傾左點終止服務,無耐佢地又打黎話公司唔想失去重要客人,會再叫師傅睇下。

如果唔得就大鑊。會唔會揾第二間都唔得架?其實實情咩叫塞左拉唔到線,大家知唔知佢地其實會唔會有機會攪得掂,冇得上網真係好大件事。

子爵府

回覆:寬頻拉唔到線?

我屋企而家用Navigator 光纖,之前用3又係話公家塞左裝唔到,之後問Navigator,佢地叫師傅上門check,ok先收錢,終於攪掂左

我個寶貝仔係屎撈B

禁止訪問

大宅

引用:香港寬頻安裝率得85�纖通過d喉由機房拉

原帖由 sumjl320 於 14-07-10 發表
香港寬頻安裝率得85%,光纖通過d喉由機房拉去其他樓層,有時d喉會塞滿光纖咪拉吾到加吾到。, ...
咁如果真係拉唔到,咁第二間有冇機會拉到架?

男爵府

引用:我用緊hkbn 寬頻+電話,我遲啲要搬屋,咁打

原帖由 mcf12345 於 14-07-09 發表
我用緊hkbn 寬頻+電話,我遲啲要搬屋,咁打去通知佢搬遷,佢話要先揾師傅睇下,再覆我,到我打去問個情況, ...
會,我娘家係裝唔到i cable, netvigator 又俾屋苑阻攔唔俾裝。有時塞左係你屋苑自己塞,你要俾錢管理署開俾你,我娘家正正係咁。。。

大宅

引用:Quote:原帖由 mcf12345 於 14-07-09 發表我

原帖由 miss321 於 14-07-11 發表
會,我娘家係裝唔到i cable, netvigator 又俾屋苑阻攔唔俾裝。有時塞左係你屋苑自己塞,你要俾錢管理署開 ...
吓,又唔係我地整塞,都要俾錢管理處? 你住私人屋苑嗎?

首頁

尾頁

跳至