母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

本人乳房較細,但知道奶量與乳房大小無關
可能心理因素,望下自己既時候,都會自卑下,擔心下.
有日媽咪問我,到時BB出世後食咩奶粉
好堅定咁話我話會全人奶,本來以為佢會好支持,至少話慳番幻粉錢
但佢反應就係,望一望我,之後話我覺得你要補奶粉囉.
可能我自己諗多啦,
但諗起佢既眼神,我無出聲問點解咁講.

用戶要求終止服務

引用:本人乳房較細,但知道奶量與乳房大小無關可

原帖由 crystal1206 於 14-07-15 發表
有日媽咪問我,到 ...
你就當自己諗多咗啦

餵人奶條路唔易行,總會有人唔明人奶餵哺方式,埋身又話唔知bb食幾多,bb一喊又會話bb唔夠飽,bb輕d又會質疑你啲奶係咪夠營養...

所以要成功全人奶,除咗堅持,有時仲要識得閂埋隻耳仔,唔好理人地啲謬誤。

加油

大宅

回覆:crystal1206 的帖子

胸部大細同奶量都冇關,相信自己啦!我覺得只要自己立場堅定就會成功

日日好心情 , 期待小生命     

伯爵府

回覆:孕婦真係會胡思亂想

我都係得A cup,呀b一個月暫時可以全人奶。

大宅

我同你一樣,餵左23個月

複式洋房

引用:本人乳房較細,但知道奶量與乳房大小無關可

原帖由 crystal1206 於 14-07-15 發表
有日媽咪問我,到 ...
樓主,你有無聽過乳房較細的媽媽先多奶呀,因為無甘多脂肪迫住D乳線,出奶會易D同多D嫁。加油,俾信心自己,只要堅持唔怕辛苦,全人奶實可以做到

大宅

我胸都好細,大仔全人奶食到14個月先介,而家阿女3個月,第一個月係全人奶,第二個月因為要帶大仔出街,因為懶先補奶粉,所以未必胸細就係冇奶。我有個朋友胸好大的,但係就唔夠奶俾BB食!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊