美容扮靚

跳至

首頁
12345...8

尾頁

子爵府

因為睇到呢度jm 分享, 跟住走去買左黑色BA 系列的 The lotion 同The milk 同埋 洗頭水!!

黑色BA 系列的lotion 同milk 真係好正, 效果好明顯(我覺得好過cdp balancing toner ), 滲透力好好, 用完塊面漲卜卜, 水份好夠, 遲d 想試埋同系列 cream !!

洗面膏用過試用裝,泡沬好多, 質地都好滑, 但太貴( $1100 ), 用完應該未必會再回購, 會買番Shiseido future solution!!

眼霜見到日本雜誌有推介過, 但都係太貴 ($2030) , 所以暫時未捨得買!!

洗頭水好勁薄荷味, 之前見佢話無矽, 驚會好乾, 但洗完好乾淨好爽又唔乾, 我覺得幾好, 推介!!

紅色BA 系列都ok, 但我自己覺得唔夠滋潤( 可能我係極缺水勁乾皮膚), 黑色BA 系列正好多, 但紅色BA 價錢就平好多!!

男爵府

Thanks for sharing~

子爵府

Shiseido revital aaa cream 都好正, 用了2星期後毛孔細左同白左, 效果好好( 對我來說好過La Mer cream),而且比起bio-performance 好似無咁笠 !!

Revital 眼霜好滋潤, 去乾紋唔錯, 但好似無咩其他功效, 想再試下其他!!( 其實已試過好多牌子, 但好似無乜邊隻眼霜有amazing 的效果, 希望其他jm 可分享下!!

Future Solution soften toner 好滋潤,但我通常夜晚先用, 日頭用Pola!! 洗面膏好用, 質地唔錯, 洗完唔乾, 應該會一直回購!!

子爵府

回覆:分享Pola 同 Shiseido 用後感

Pola真係好貴喎,洗面都過千 thx for sharing

chloey888  係呀, 都真係幾貴  發表於 14-8-31 20:19

男爵府

引用:Shiseido+revital+aaa+cream+都好正,+用了2

原帖由 chloey888 於 14-08-31 發表
Shiseido revital aaa cream 都好正, 用了2星期後毛孔細左同白左, 效果好好( 對我來說好過La Mer cream),而 ...
Fs洗面膏幾錢?

男爵府

引用:Pola真係好貴喎,洗面都過千+thx+for+shari

原帖由 小睡寶 於 14-08-31 發表
Pola真係好貴喎,洗面都過千 thx for sharing
我都有買呢支洗面,佢用量好少就夠,一支應該可以用好耐

chloey888  咁又真係用好少就夠  發表於 14-8-31 20:22

大宅

引用:Quote:原帖由 小睡寶 於 14-08-31 發表Pola

原帖由 homa. 於 14-08-31 發表
我都有買呢支洗面,佢用量好少就夠,一支應該可以用好耐
一枝幾錢同大約可以用幾耐?因為我都缺水如果用完好飽滿就過千都值喇

侯爵府

chloey888 發表於 14-8-31 17:48
Shiseido revital aaa cream 都好正, 用了2星期後毛孔細左同白左, 效果好好( 對我來說好過La Mer cream),而 ...

我就用開SHISEIDO FUTURE SOLUTION 剛轉用POLA.

你不如下次試下SHISEIO FUTURE SOLUTION眼霜, 我覺得佢厚身, 滋潤, 去到眼腫.
POLA就薄啲, 都潤, 不過我自己就覺得FS好用啲.

男爵府

引用:Quote:原帖由 homa. 於 14-08-31 發表我都

原帖由 happy105 於 14-08-31 發表
一枝幾錢同大約可以用幾耐?因為我都缺水如果用完好飽滿就過千都值喇

...
佢用1粒紅豆分量已經好多泡,我都係啱啱用冇耐,唔知實際可以用幾耐

男爵府

引用:Quote:chloey888 發表於 14-8-31 17:48 Shi

原帖由 KAY+2 於 14-08-31 發表
我就用開SHISEIDO FUTURE SOLUTION 剛轉用POLA.

你不如下次試下SHISEIO FUTURE SOLUTION眼霜, 我覺得佢厚 ...
如果只買1支fs serum, 你會揀邊支?

子爵府

homa. 發表於 14-8-31 18:37
Fs洗面膏幾錢?

無記錯好似係$470 左右!

侯爵府

homa. 發表於 14-8-31 20:20
如果只買1支fs serum, 你會揀邊支?

我會揀REGENERATING, 因為真係好緊緻.

我用美白嗰支都好白, 不過美白好人夾人, 我啱未必你啱, 所以同價錢情況下,
我會買REGENERATING.

子爵府

KAY+2 發表於 14-8-31 19:48

你不如下次試下SHISEIO FUTURE SOLUTION眼霜, 我覺得佢厚 ...

我用完手上的眼霜應該會買future solution, 之前一直用bio-performance 同estee lauder 已7-8 年, 都好想試其他!

Kay+2,你覺得Revive 好用嗎? 有用過cdp 眼霜嗎?thx

侯爵府

chloey888 發表於 14-8-31 20:27
我用完手上的眼霜應該會買future solution, 之前一直用bio-performance 同estee lauder 已7-8 年, 都好想 ...

我未用過REVIVE, 原本上幾個月想試, 但見評語一般就未試.

CDP我有啲怕, 佢個顏色好假, 而且我用BALANCING LOTION過敏, 所以佢SKINCARE我唔太敢再試.
我其實試過上眼的, BA幫我用埋按摩棒, 但係我眼太乾, 佢按完我都唔覺好潤.

潤的話, POLA同FS會好過CDP. 不過, 有JM話FS有礦物油, 好易出油滋粒.
POLA就無礦物油, 會安心啲~

子爵府

回覆 KAY+2 的帖子

咁你覺得Pola 眼霜值得買嗎? 始終價錢唔平.....

Revive 我又係想試, 但諗住睇下評價先.....

侯爵府

chloey888 發表於 14-8-31 21:03

咁你覺得Pola 眼霜值得買嗎? 始終價錢唔平.....

我買咗CREAM SET, 裡面有半支貨裝EYE CREAM, 我會用一輪先.
不過用咗一星期覺得FS適合晚上用, 因為我第二朝唔會眼腫.
用POLA都會眼腫, 但朝早用佢好啲, 佢易吸收, 上妝會貼啲.

子爵府

好呀, 你試一輪再分享下!!

你有試過La Prairie eye cream? 我係另一個post 見到你皮膚好好, 你有冇做facial ga?

大宅

chloey888 發表於 14-8-31 20:27
我用完手上的眼霜應該會買future solution, 之前一直用bio-performance 同estee lauder 已7-8 年, 都好想 ...
我朝早用緊CPB,夜晚FS。我都係乾眼人,宜家朝早用Cosme decorte支Liposome查埋眼打底叫勉强夠。CPB眼紋乾紋唔覺有幫助(可能因為我太乾),但係朝早用完會明顯Feel到眼周皮膚收緊咗(我通常會簡單按幾下)。FS用完唔會腫,但係冇果種收緊咗Feel,講潤嘅話就一定係FS。不過講真CPB太貴($2300/15ml),我下次都會試Pola。

chloey888  你有冇試過La Prairie ?  發表於 14-8-31 21:45
chloey888  Thanks for sharing!!  發表於 14-8-31 21:45

侯爵府

chloey888 發表於 14-8-31 21:24

好呀, 你試一輪再分享下!!
我無試過LA PRARIE, 怕魚子敏感
我試過用LA MER, 用一星期已經敏感咗.

我唔做FACIAL架, 我好怕陌生人掂我, 所以無論按摩/FACIAL都好怕.
不過就好勤力喺屋企按摩/MASK/導入咁.
所以皮膚彈性都算KEEP得幾好, 不過就係好薄, 好易乾.
同有天生黑眼圈, 仲有就係有大量雀斑.

子爵府

KAY+2 發表於 14-8-31 21:42
我無試過LA PRARIE, 怕魚子敏感
我試過用LA MER, 用一星期已經敏感咗.
La Mer 我覺得一般, 唔知點解咁多人話好?!

我都唔做facial, 好怕陌生人掂我x2, 而且好易敏感!!

咁你有用美容機? 有推介嗎?

首頁
12345...8

尾頁

跳至