跳至

首頁

尾頁

別墅

睇左好多討論,好似無乜人分享"宏福國際幼兒學校"咁...

上個月有去聽陳校長既講座,大概印象宏福係間活動教學,唔太著重一般抄寫既HAPPY SCHOOL~

我兩間宏福(本地同國際)都有報~

FOR國際部, 網頁就寫"全英語教授,輔以普通話"

唔知佢係咪真係零廣東話呢?對一個日常8乘用廣東話的小朋友返呢間會唔會係一個壓力呢?

作為家長,希望小朋友三年幼稚園生活,係開心,鐘意返學,英文好D,第日有幸考直資小學都可以明老師問乜 (知道心儀小學面試對話用英文)

水晶宮

引用:睇左好多討論,好似無乜人分享\"宏福國際幼兒

原帖由 Pugpugpug 於 14-10-27 發表

上個月有去聽陳校長既講座,大概印象宏福係間活動教 ...
我之前直接打電話問左宏福國際,原來佢地個課程完全係比小朋友升真正的國際小學而設,以全英文教學,中文教得極少、甚至一星期得一至二堂,如果小朋友打算升普通小學而不是國際小學,不建議讀,有錯請指正!

水晶宮

引用:睇左好多討論,好似無乜人分享\"宏福國際幼兒

原帖由 Pugpugpug 於 14-10-27 發表

上個月有去聽陳校長既講座,大概印象宏福係間活動教 ...
如果你不打算升國際小學,唔應該報宏福國際,因為學唔到中文。

別墅

eggcarol 發表於 14-10-28 18:46
如果你不打算升國際小學,唔應該報宏福國際,因為學唔到中文。

...
哦,我以為同學之園個BACKGROUND類似添....
唔該哂你,資料有用

首頁

尾頁

跳至