婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

洋房

我喺13年9月發現右胸有腫瘤去睇婦科,個婦科就寫紙叫我睇陳惠娟醫生,陳醫生照完超聲波話我有三粒纖維瘤唔需要做手術叫我半年覆診,14年4月我再去覆診,醫生話有粒大左叫我抽針結果係良性,醫生叫我半年又睇多次佢話如果繼續大就要切左去,我喺14年8月打去約10月覆診(姑娘話要2個月前遇約)點知佢話15年1月先有位,我都照約,但我喺10月發現粒瘤大粒左好多,打去陳醫生問可唔可以早啲睇,佢話冇位,我去左令一個醫生睇,最尾切晒三粒瘤,近排我又發現胸有一粒嘢諗住1月睇陳醫生覆診同佢講,我覆診前一星期已經打電話同啲姑娘講我已做左手術,姑娘話醫生唔會睇我手術後嘅情況,我話唔緊要我只係想檢查乳房,姑娘話OK叫我果日帶埋D報告,到左今日睇陳醫生,點知一入到去佢話唔睇我,我同佢講我發現多左一粒佢話我揾番同我做手術個醫生睇,我話我唔係睇切左果三粒係想檢查下同睇下新果粒係咩嚟,佢話自己係做手術嘅醫生唔係做檢查嘅,最後梗係不歡而散!我諗一個有醫德嘅醫生唔會知道個病人有事而唔睇,我只係擔心粒瘤變大而約陳醫生唔到所以去左第二個醫生道切,我對依個醫生好失望,可能佢醫術好高明但佢嘅態度真係好差

Miranda_Ho    發表於 15-1-13 00:04

大宅

回覆:冇醫德,不知所謂既陳惠娟醫生正一垃圾

這乜甘架個醫生,真係要投訴下佢
今時今日香港,只係有錢佬先可睇醫生。

子爵府

應該可以投訴佢

珊瑚宮

不歡而散。仲有無收診金?

玩具萬歲!

禁止訪問

回覆:冇醫德,不知所謂既陳惠娟醫生正一垃圾

禁止訪問

引用:我喺13年9月發現右胸有腫瘤去睇婦科,個婦

水晶宮

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

引用:我喺13年9月發現右胸有腫瘤去睇婦科,個婦

原帖由 kennykeung 於 15-01-12 發表
我喺13年9月發現右胸有腫瘤去睇婦科,個婦科就寫紙叫我睇陳惠娟醫生,陳醫生照完超聲波話我有三粒纖維瘤唔 ...

洋房

回覆 pigpeppapig 的帖子

一定唔會係誤會,我已經不停講我發現多一粒想檢查下,佢就同我講你揾番你做手術嘅醫生,話我你信佢先揾佢,仲乜揾我(佢D態度好串)叫我唔駛再揾佢睇

禁止訪問

引用:回覆 pigpeppapig 的帖子一定唔會係誤會,

洋房

我唔係有錢人所以佢唔想做我生意,佢可能都係想揾錢先做醫生!我下星期約鄺美玲醫生睇,我見好多人對佢有讚冇彈

洋房

回覆 Grateful.N 的帖子

可以㸃投訴?

洋房

回覆 fitfish 的帖子

冇收診金,佢都講到明唔再睇我,我D普通人佢係大醫生點會至在我D小小錢

禁止訪問

引用:回覆 pigpeppapig 的帖子我唔係有錢人所以

洋房

難得遇到好醫生等耐D都值得

洋房

我一心諗住睇陳醫生,但我粒瘤不停變大,想揾佢早D睇佢又冇位,我擔心粒瘤有問題所以先搵第二個醫生!如果佢嬲所以唔再睇我,咁我覺得佢好小氣,唔會理病人嘅感受同需要

禁止訪問

引用:回覆 pigpeppapig 的帖子我一心諗住睇陳醫

洋房

RE: 冇醫德,不知所謂既陳惠娟醫

我真係對依個醫生好失望,想揾依個醫生嘅朋友真係要諗清楚

Miranda_Ho    發表於 15-1-15 00:01

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

pigpeppapig 發表於 15-1-13 12:23
咩料呀佢?分明嬲你唔俾生意佢做咁

介紹你睇美麗華蔡麗賢醫生,細心,有問必答,會關心病人
我見你介紹蔡麗賢醫生, 請問幾錢 怎樣細心?
他是婦科醫生還是外科醫生?

Many thanks.

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

I see her before and I did operation in other place due to when I want to do operation, she is on holiday...
So, I think I no need to go back to her anymore.
Yes, I hear 鄺醫生 is very good and not expensive, but sometime need to wait till 1a.m. ...

首頁

尾頁

跳至