影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

呢套劇係分數高吸引我睇,睇到我龜速咁慢,半生不死之時,有網友話結尾估你唔到,會跌甩下巴,我本住睇下我下巴點甩的心態繼續睇落去,去到16集果然先甩下巴,但想返成套劇,成件事就笑到跌穿個頭,容我將首插曲改一改,變成:世界真細小小小,小得真奇妙妙妙無線劇係無奈,呢套就無言無記無奈係無劇揀,迫住睇d下一秒主角飲茶定飲水都估到,韓劇,係估唔到之餘,有d嚇死,有d笑死

貼士:你係一個專業牙醫幫人整牙,原來個病人係起你3歲時搶你公仔攪到你甩牙果個人,哈哈哈哈哈,KMHM忽然間覺得變左一套笑片

珍珠宮

環保接龍勳章

引用:呢套劇係分數高吸引我睇,睇到我龜速咁慢,

原帖由 靚寶 於 15-04-22 發表
呢套劇係分數高吸引我睇,睇到我龜速咁慢,半生不死之時,有網友話結尾估你唔到,會跌甩下巴,我本住睇下我 ...
我兩日㷛左十集,有好多迷團,雖然主角唔sell令仔令女, 但池城演技無得頂 女一又演得好放。 觀賞度提高不少,加上劇情峰迴路轉,好心急睇埋落去。

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

水晶宮

回覆:想發表下kill me heal me感想

池城我鍾意,呢套劇簡直係佢個人show, 佢自己可能演到都有d精神分裂,但我唔係好like咁啱得咁橋囉。。。

琥珀宮

畀面勳章

引用:呢套劇係分數高吸引我睇,睇到我龜速咁慢,

原帖由 靚寶 於 15-04-22 發表
呢套劇係分數高吸引我睇,睇到我龜速咁慢,半生不死之時,有網友話結尾估你唔到,會跌甩下巴,我本住睇下我 ...
做戲遮,唔戲劇性少少咪平淡無味囉

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我煲到第17集,真係無想過甘意想不到……同甘峰迴路轉……又有笑又有喊……
池城分裂得好出色……

神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

大宅

而家煲到第16集~真係估佢唔到~池城真係好好戲~有一場好深刻~講個嫲嫲知道咗佢有分裂人格後~叫池城番美國~池城反問番嫲嫲究竟有無一刻當佢人咁睇~哩幕喊c咗

象牙宮

減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 開心吸收勳章

charlotte_un 發表於 15-4-23 11:24
而家煲到第16集~真係估佢唔到~池城真係好好戲~有一場好深刻~講個嫲嫲知道咗佢有分裂人格後~叫池城番美 ...
呢套超好睇, 我都煲左3次啦

男爵府

靚寶 發表於 15-4-22 22:35
池城我鍾意,呢套劇簡直係佢個人show, 佢自己可能演到都有d精神分裂,但我唔係好like咁啱得咁橋囉。。。

...
好多韓劇都係呢條公式架啦, 都係果句, 戲劇丫馬, 唔係咁點講到兩人互相治癒呢?
寫實就要睇下未生果D, 我估黎緊producer都會比較寫實。

男爵府

未生睇左第一集,再睇第二集都係頂唔順,好Q悶,byebye左。

寫實真係唔多岩我..........

同埋,唔係[咁岩得咁橋]就冇戲做 ka la

水晶宮

但唔使咁啱得咁橋麻,醫你變左我先係受害者

池城真係演得非常好,我鍾意申世奇,又型講野又寸又夠野性,對女主角又言聽計從,好可愛

另一場戲係佢媽知道佢有人格分裂,問佢媽肯唔肯同佢返美國,佢媽仲問有冇人知佢有呢個病,當時佢聽到佢媽有呢個反應後的眼神,真係好正,只係眼神的少少變化,但足爾表達到佢對佢媽的失望

池城大讚,演技滿分

複式洋房

靚寶 發表於 15-4-23 21:01
但唔使咁啱得咁橋麻,醫你變左我先係受害者

池城真係演得非常好,我鍾意申世奇,又型講野又寸又夠野性,對 ...
其實唔係偶然咁啱..係因為度賢潛意識(世奇)記得俐珍先會發生所有事並唔係是但遇到個人咁

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

其實無數韓劇(基本上全世界大部份劇)都係基於 “咁啱得咁橋” 同埋 “緣份”,星星都係講緊呢樣嘢仲要係幾百年既緣份,秘密花園係我阿爸捨命救你而幫我同你撮合,屋塔房王世子玩前世今生不了緣,海哲十幾年前已有救命之緣,就連市政廳都係講其實好耐之前已經有緣,我都數唔到咁多,其實呢啲橋長玩長有,只係睇點玩,玩得高手定低手

Fion_Chan    發表於 15-4-27 13:59
Octoberchu    發表於 15-4-24 17:40

公爵府

演技爆分啦 好過玄杉

珍珠宮

環保接龍勳章

引用:其實無數韓劇(基本上全世界大部份劇)都係

原帖由 goo_littlebb 於 15-04-23 發表
其實無數韓劇(基本上全世界大部份劇)都係基於 “咁啱得咁橋” 同埋 “緣份”,星星都係講緊呢樣嘢仲要係 ...
啱啱睇完19集,利溫同道賢飲酒時的一段説話: 當年如果你爸爸對利珍好好,咁你地就會成為双胞胎兄妹一齊成長,而我可能成為利珍所愛嘅人。

一切都係緣份遊戲!!!!

開頭都以為利溫只係鍚妹妹,原來佢係鐘意利珍好傷感

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

gracelam 發表於 15-4-24 17:16
啱啱睇完19集,利溫同道賢飲酒時的一段説話: 當年如果你爸爸對利珍好好,咁你地就會成為双胞胎兄妹一齊成長 ...

俐溫飲完酒走果陣, 播返佢唱首歌, 真係好應景, 佢仲話 "好, 我做, 做你哥哥" 睇到我都眼濕濕.
其實韓劇仲有另一條公式, 就係男2多數係做犧牲果個, 儘管佢地通常都非常正又非常情深
呢排睇緊輝煌或瘋狂, 個男2都好正, 但又係要犧牲自己成全男1女1.

珍珠宮

環保接龍勳章

引用:Quote:gracelam 發表於 15-4-24 17:16 啱啱

原帖由 goo_littlebb 於 15-04-24 發表
輝煌的男二初頭個髮型好唔掂,冇乜好感!! 後來又係對女一好情深,慢慢接受佢

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 goo_littlebb 於 15-04-24 發

原帖由 gracelam 於 15-04-24 發表
輝煌的男二初頭個髮型好唔掂,冇乜好感!! 後來又係對女一好情深,慢慢接受佢

...
個髮型係唔及得,不過後來順眼咗,而且佢真係做到王子果種貴氣

男爵府

引用:Quote:原帖由 gracelam 於 15-04-24 發表輝

原帖由 goo_littlebb 於 15-04-24 發表
個髮型係唔及得,不過後來順眼咗,而且佢真係做到王子果種貴氣
佢真人短髮同古裝長髮個樣好唔同
不過都幾型

琥珀宮

畀面勳章

引用:Quote:gracelam 發表於 15-4-24 17:16 啱啱

果幕全劇最好睇!! 睇左3次!! 日日聽俐溫隻歌!!! 俐溫

珍珠宮

我剛剛看完,池城做戲很好,每個人格都做得不錯。
韓劇好似每部都會帶出一個訊息。

首頁

尾頁

跳至