嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

BB面仔濕疹嚴重, 等緊睇楊醫生, 但要等兩個月, 冇得提早
所以想盡快睇住另一個皮膚科醫生先

我自己之前睇過幾個出名的皮膚科醫生, 但驚佢地唔識醫BB, 網上亦有人comment佢地落重藥俾小朋友

請問有冇好的醫生推介? 急!!!
價錢地點唔係問題

子爵府

引用:BB面仔濕疹嚴重,+等緊睇楊醫生,+但要等兩個

原帖由 pugusan 於 15-06-22 發表
BB面仔濕疹嚴重, 等緊睇楊醫生, 但要等兩個月, 冇得提早
我睇過 好多皮膚科 真係無錯 個個都幾重藥 本身用一次半次都無所謂但係我個仔係長期濕疹所以我唔敢用咁耐重的藥 最終我都係要等楊醫生
如你仔真係好勁 你打比話好嚴重 應該會快啲喎

大宅

引用:BB面仔濕疹嚴重, 等緊睇楊醫生, 但要等兩個

原帖由 pugusan 於 15-06-22 發表
你同姑娘講好嚴重如果有人取消就比個期你

別墅

karma120 發表於 15-6-23 23:49
你同姑娘講好嚴重如果有人取消就比個期你
已經講得好肉緊
都係要排waiting list

子爵府

回覆 pugusan 的帖子

want to know too

子爵府

我本身都有濕疹, 呢世人睇過四個皮膚科醫生.

如果我BB有嚴重濕疹, 我會希望睇一個皮膚科醫生係同時具有兒科文憑. 嚮我睇過的四個皮膚科醫生中, 只有區德成一人係擁有兒科文憑, 所以佢會係我的首選.

不過區醫生都有唔少病人, 早兩日親子王國都有網友話, 區醫生的booking已經去到七月中.

如果你有興趣, 你可以試下打電話去問下有冇得快d.

區德成醫生 (中環 / 旺角):
http://www.hkdermcentre.com/takC.htm

別墅

快樂股民 發表於 15-6-26 14:37
我本身都有濕疹, 呢世人睇過四個皮膚科醫生.

如果我BB有嚴重濕疹, 我會希望睇一個皮膚科醫生係同時具有兒 ...
呀, 我打去已經去到7月尾
同本來個楊醫生差唔得幾多
但點都多謝你
區醫生望落都唔錯

首頁

尾頁

跳至