懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

剛check 到bingo...未睇醫生...第二胎...但上胎的肚腩仲未收過...而家個肚好似五個月咁...第時點算??

大宅

MommyPanel勳章 美好大世界2017勳章

回覆:剛check 到bingo...

the same所以今胎冇上胎咁食咁多野, 盡量控制體重, 特別是懷孕初期。 其實懷孕唔需要食太多, 我今胎控制得不錯, 可能又要湊住大仔又要返工, 而家35w 只重左3kg。bb 照左中size

大宅

回覆:beebeeyan 的帖子

我都係。
上胎仲有30lb係身。
而加準備5個月。bb size ok。 我重左5lb左右。

大宅

引用:我都係。上胎仲有30lb係身。而加準備5個月

原帖由 Kumi33 於 15-11-06 發表
我都係。
上胎仲有30lb係身。
而加準備5個月。bb size ok。 我重左5lb左右。
五個月,唔計上一胎30磅,呢胎重咗20磅?你唔嘔嗎?

大宅

回覆:tinklewqt 的帖子

我5係打li胎重左5lb。即5磅。。。
我無點嘔。。

大宅

引用:我5係打li胎重左5lb。即5磅。。。我無點嘔

原帖由 Kumi33 於 15-11-06 發表
我5係打li胎重左5lb。即5磅。。。
我無點嘔。。
唔好意思睇錯啊。

複式洋房

回覆:剛check 到bingo...

其實我上胎的體重ok...最後大仔係中B...我係生之後一年勁食...心理上好似tor b既十個月 製咗好耐咁...所以食返夠本...所以攪成咁...不過本肥底...好難攪

首頁

尾頁

跳至