樓市動向

跳至

首頁

尾頁

子爵府

一家4口(包括工人)租住期: 今年10初至11月中,因預期新屋裝修需要個半月,請問在紅磡土瓜灣區有冇短租或股務式住宅,租金最好唔好過一萬啦,我見到有間叫紅茶館既酒店在紅磡土瓜灣區都有,知唔知呢間酒店係咪"正經"架? 謝謝!
Code snippet: PseudoHTML, UBBCode™ and BBCode. Used on most forums.

別墅

I also want to know....anyone can advise??

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 oliverchui 於 08-8-14 10:58 發表
I also want to know....anyone can advise??

之前我見過火車站o個間都會酒店有一個月既租架~不過唔知而家仲有冇~~你可以打去問下~

大宅

回覆 #3 pokinponi 的文章

紅茶館do有 bor........

男爵府

原文章由 pokinponi 於 08-8-11 15:20 發表
一家4口(包括工人)租住期: 今年10初至11月中,因預期新屋裝修需要個半月,請問在紅磡土瓜灣區有冇短租或股務式住宅,租金最好唔好過一萬啦,我見到有間叫紅茶館既酒店在紅磡土瓜灣區都有,知唔知呢間酒店係咪"正經"架? ...

紅磡間紅茶館是有服務式住宅及酒店兩種的 , 酒店應是正經的, 而服務式住宅是3房單位 , 我早前7月問8月入住 , 價錢是$12000-$16000 , 但都FULL 哂 , 要Waiting 40人 .
另海韻軒及海灣軒要簽約半年, 但都要$12000以上 , 得一至兩間是$9800咋 , 而小於半年 , 要經一間旅行社訂的 , 是$1500/日 !

子爵府

多謝回應!短租而價錢相宜既真係好難搵,算了,反正唔急住賣樓,等新居裝修完先搬,依家屋企供多幾個月當交租,希望到時賣得出啦.
Code snippet: PseudoHTML, UBBCode™ and BBCode. Used on most forums.

首頁

尾頁

跳至