自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

要選小一了, 你們對這間學交的評價如何?

1)
校風
2)
課程
3)
師資
4)
設施等

多謝你們, 唔該晒!

男爵府

虎到金來勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

我細個係讀lee間,我覺得好好,我都好想我個BB女入到,我覺得學生好純樸,功課多其實係好,因為我覺得小朋友係要train, 同埋我身邊D同學既出路都好好,我就唔及佢地,老師質素都好好~因為我番過去學校同舊同學聚會,校舍好好~

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 rubytsang 於 08-8-25 09:56 發表
要選小一了, 你們對這間學交的評價如何?

1)
校風
2)
課程
3)
師資
4)
設施等

多謝你們, 唔該晒!

hi,

你可以入小學一覽, 了解一下這間學校, 我仔身邊有好多同學仔, 都只係waiting. 你最好, 考多几間學校.

水晶宮

唔.....以下係純屬我朋友既comment, 與本人無關, 不喜勿插, 唔想得罪人

朋友對仔女都入左呢間, 而家係小六同小四, 多功課架, 操卷都幾利害, 但校網好同標榜升中好fit 囉

校風係好架, 因為要交學費, 交得學費既都對子女有一定要求

入去讀要揀一樣樂器 (我朋友對仔女係flute & violin, 我無問清楚係佢自己揀, 定係老師指定佢學呢樣), 一交就係一年既學樂器費同埋一支幾千蚊既flute, 而家好似話嫌支flute 唔夠音聲, 要九千幾買過一支好野咁囉

學校要一體一藝, 除了學樂器, 揀一樣運動添, 佢好彩, 個仔跑得快係跑步, 個女好似係羽毛球

首頁

尾頁

跳至