自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

等我講下我既故仔俾大家聽!

上星期(15/10), 我準備拎部用左一年既電話去整, 見到張由衛訊開既proforma invoice既日期係19/10/2007, 但有remark寫住購於12/10/2007, 咁我就打上佢地hotline問, 仲可唔可以拎去整! CS 1答我唔可以, 因為12/10號買, 我問點解, 部機係買既時候有問題, 7日內拎返去換過, 而家呢部實際我地係19/10拎返黎!
CS1 問我張單有無新機SERIAL NO.同商店既CHOP, 我話淨係MARK左 SERIAL NO., 但無CHOP喎? CS1叫我拎張單去維修中心俾佢地睇

咁於是我就0係17/10去維修中心啦, 排左半個鐘頭就到, 個女仔初時幫我開左RECORD整, 但後尾發覺REMARK度寫左"購於12/10/2007", 咁就話過左保養, 要整就要俾錢, 仲解釋我知, 保養期係計購買日期內12個月, 唔係計換機日期, 間間公司都係咁, OK, 咁我唔整, 走左

但我諗諗下, 好唔憤氣, 如果CS1 係咁清楚解釋我知, 我就唔使走上去啦! 咁我再打去Hotline投訴!

打上hotline, 我話要搵supervisor or manager, 我要投訴! CS 2話"呢度就係接受投訴, 有咩可以幫到你, 小姐?"
我話" ok, 咁我0係度講.....(再講一次件事俾佢聽)"
CS2: " 唔好意思先, 我會將你既投訴同意見反映俾公司聽"
我:一句唔好意思就想settle?
CS2: (已經開始火火地)"咁小姐你想點樣可以幫到你?"
我: 你地公司果D就係資源, 而家我一個女人, 孭住個BB, 來回浪費左3個幾鐘頭果D就唔係資源? 點解明明係你地MIS-LEAD左我上去, 上到去又唔幫我整?"
CS2: "小姐其實你而家上去我地維修中心, 我地都會幫你整, 只不過要俾返$150CHECK機費同埋零件錢"
我: "你而家係咪捉我字蝨呀?" 跟住我又講返我個POINT...
講講下.........我聽到音樂聲.........起碼有7-8秒........
CS2: "唔好意思, "禁"錯掣, 俾左音樂你聽
我: "禁"錯掣? 要成10秒先可以轉返過黎? 你地呢D係乜野CUSTOMER SERVICE??!!!!!"
CS2: 唔好意思, 我地公司守則無話員工唔可以"禁"錯掣
我: "我要投訴!...
CS2: (我未講完已經閘住我)小姐我都話我會反映俾公司聽
我: "你係咪想就咁聽完就算?.....
CS2: (又閘住我) 我幫你開左FILE, 你可以MARK低你投訴編號...
我: "你點樣幫我跟進?!! 幾時有回覆俾我?!"
CS2: 我已經同你講左, 幫你反映俾公司知道有關員工同保養期既問題喇喎, 唔會再有回覆住!
我: 唔會再有回覆"住", 咁即係要等幾耐先有丫?!!
CS2: 回覆就係反映俾公司知, 等公司BRIEF返D員工, 同埋反映返保養期問題...
我: OK, 你叫乜名, 我要MARK低, 再向其他渠道投訴!!

[ 本文章最後由 叉燒媽 於 08-10-20 18:32 編輯 ]
執仔之手 與仔偕老

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我真係未試過遇過一個咁串既CS!!!
最初我真係諗住投訴下, 睇下會唔會幫我整返部機, 唔整都算啦,
而家, 我一定要投訴到底囉!!!!!
仲話" 為閣下提供至完善及周全的客戶服務"??!!!
我吥!!!!!!!!!!!!!!!!!!
佢唔係SETTLE我既投訴, 係挑起我既不滿呀!!!!!!!!
我火, 個CS更加火!!!!
真係豈有此理!!!!

我仲有乜野途徑投訴好呢???
執仔之手 與仔偕老

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 叉燒媽 於 08-10-20 18:25 發表
等我講下我既故仔俾大家聽!

上星期(15/10), 我準備拎部用左一年既電話去整, 見到張由衛訊開既proforma invoice既日期係19/10/2007, 但有remark寫住購於12/10/2007, 咁我就打上佢地hotline問, 仲可唔可以拎去整! CS ...

依家用咁途徑投訴冇用架,佢地都係敷衍你架喳!

你一於將整件事email俾各大傳媒,
cc一份俾佢地公司個CS,
佢地通常咁就會好聲氣處理你個案!

個陣數X通$0機價任揀Sony Ericsson同Nokia,
我老公話Sony Ericsson機唔得(佢公司用開),
所以我地揀左Nokia,so far都冇問題。

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

男爵府

畀面勳章 大廚勳章

"sony ericcson" d 機我用親都好易壞 , 所以我以後都唔買 ! 我果次換左新電話 , 我買電話電果時個sales勁好人 , 已經將我舊話d相片, 錄音 , 短片 全部幫我過哂落部新機道 (即興買左部機 ) , 但部電話用左唔一個月唔著機 , 我米拿回去客戶服務部整, 我已經問左會唔無哂嘢 , 佢地話會的 ! 但到拿了部機之後 ,等左勁耐 個個都有得係櫃面check下部機先行開 , 但到我果時, 個女仔就叫我行埋一邊先check , 果時我已經火火地 ! why個個有得係佢果位check完先行開 , 到我就行一埋邊 ? 點知我一開機所有野無哂 ! 我興過火屎 , 米即刻鬧佢地點解會無d嘢! 佢地話你部機hang左一定要甘做先開得番 .... 頂我所有嘢無哂, 一句對唔住都無 , 仲要講到係我問題 ! 我即場已經眼濕濕寫投訢信 ! 佢地米又係無覆過 ! 所以我以後都唔會再用佢d機 ! 幾靚都假.....質素不佳

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

sony ericcson 真係唔係太好用...
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

男爵府

畀面勳章 大廚勳章

原文章由 crystal2442 於 08-10-20 23:44 發表
"sony ericcson" d 機我用親都好易壞 , 所以我以後都唔買 ! 我果次換左新電話 , 我買電話電果時個sales勁好人 , 已經將我舊話d相片, 錄音 , 短片 全部幫我過哂落部新機道 (即興買左部機 ) , 但部電話用左唔一個月唔 ...

"sony ericcson" d 機我用親都好易壞 , 所以我以後都唔買 ! 我果次換左新電話 , 我買電話電果時個sales勁好人 , 已經將我舊話d相片, 錄音 , 短片 全部幫我過哂落部新機道 (即興買左部機 ) , 但部電話用左唔一個月唔著機 , 我米拿回去客戶服務部整, 我已經問左會唔無哂嘢 , 更正--->佢地話不會的 ! 但到拿了部機之後 ,等左勁耐 個個都有得係櫃面check下部機先行開 , 但到我果時, 個女仔就叫我行埋一邊先check , 果時我已經火火地 ! why個個有得係佢果位check完先行開 , 到我就行一埋邊 ? 點知我一開機所有野無哂 ! 我興過火屎 , 米即刻鬧佢地點解會無d嘢! 佢地話你部機hang左一定要甘做先開得番 .... 頂我所有嘢無哂, 一句對唔住都無 , 仲要講到係我問題 ! 我即場已經眼濕濕寫投訢信 ! 佢地米又係無覆過 ! 所以我以後都唔會再用佢d機 ! 幾靚都假.....質素不佳

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我以前都鐘意用ERICSON,但用過NOKIA之後番唔到轉頭,ERICSON開機好鬼慢. ,FUNCTION又唔USER FRIENDLY

大宅

你想投訴,就將這個標題,send去佢間公司,當然越多回覆就越好。等佢知道得罪香港幾多媽媽。
我支持你,罷買"sony ericcson"

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

以前用果部一年整四次
愛 我 就 別 傷 害 我

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

個CS咁鬼串既....

我以前係hk,一遇到呢d cs一定問佢名同no.

子爵府

醒目開學勳章

投訴前大家不防諗諗:
一年保養係計比錢當日計,呢個係不二事實,幾唔鍾意聽都只可以話你聽規矩如此,行規如此。

但係有一招佢地CS做漏,就係你上SE網頁登記免費會員,係由買機日送多3個月保養,再憑單多呢3個月保養,呢一點佢地無主動講你聽係因為你要投訴oY嘛,咪由你投訴囉,搵傳媒?真係得鬼閒回覆,當你個投訴去到各大傳媒時,一定要經總公司公關部先過濾出唔出街,只有好少數記者夠膽唔問就刊出

如果你諗住搵經理投訴就可以有得免費整,就唔使請個經理返來擋Complaint啦係咪?不如上網頁登記完再拎去整好過啦!

[ 本文章最後由 winnie_sh 於 08-10-21 01:33 編輯 ]

子爵府

醒目開學勳章

原文章由 crystal2442 於 08-10-20 23:51 發表
唔著機

淨係呢個問題,就搵邊個都幫你唔到backup 機內資料的

請原諒我多事,我都係講事實

公爵府

但我以前拎親去整佢都會話機裡面的疇會冇架啦......

仲有我以前係我姑仔公司買機,所以我冇單!

佢地會自己check機!

男爵府

sony ericcson之前成家都用,因為成日用用下死機同埋d制勁甩色

男爵府

珍珠宮

佢地的機真係好易壞, 上去維修部, 又多人又要等好耐, 用番nokia好過.

原文章由 crystal2442 於 08-10-20 23:44 發表
"sony ericcson" d 機我用親都好易壞 , 所以我以後都唔買 ! 我果次換左新電話 , 我買電話電果時個sales勁好人 , 已經將我舊話d相片, 錄音 , 短片 全部幫我過哂落部新機道 (即興買左部機 ) , 但部電話用左唔一個月唔 ...

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我一定唔會用落機亞 , 輸入法唔得/ resize相只cut 個頭

首頁

尾頁

跳至