親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

由天水圍最方便應該點搭車去?迪士尼行唔行到去架?
迪欣湖坐船、踩單車幾錢?係咪每日都有,值得玩嗎?係咪唔洗預約?
迪欣湖入面有冇食肆、小食亭?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

MrsSingSing 發表於 16-9-20 15:56
迪欣湖坐船、踩單車幾錢?係咪每日都有,值得玩嗎?係咪唔 ...

由迪士尼或者d 酒店都行到去, 不過如果天氣熱都唔好行, 或者帶遮去行好d. 迪士尼都有巴士(<-> 青嶼收費廣場) 去迪欣湖, $7入迪欣湖, 好似$3 出迪欣湖. 迪士尼網頁有多d 資料.

酒店可以租bb車, 不過架bb車唔得迪欣湖.

我地去果日實在好熱, 所以我地只係響迪欣湖入口度咋. 果度巴士站, 有個細既遊戲設施, 有公廁, 7仔 (唯一有冷氣既地方), 間7仔有 locker.

7仔對出可以租船租單車. 價錢唔記得, 唔駛預約, 不過有船有車咪可以即時坐, 否則要等. 單車係家庭單車 6座位果d, 好似租1個鐘. 船有分租半個鐘或一個鐘, 天氣曬坐船既話記得帶遮去遮太陽, 租半個船就夠玩.

用戶要求終止服務

MrsSingSing 發表於 16-9-20 15:56
迪欣湖坐船、踩單車幾錢?係咪每日都有,值得玩嗎?係咪唔 ...

天水圍的機場巴士(好似有兩條線,唔知邊條近你),叫E34A/E34B,在青馬收費廣場落,轉R8巴士,r8巴士車程只需幾分鐘,迪欣湖落車。
二人/四人車,只得兩架,每次租1小時,幾錢唔記得,都唔平咖。上次8月打風好似啲車唔用得,而家就唔知仲有無得租。
踩船仔租半小時至1小時,假日只可租1小時 。都係唔平。大半年無去了
有1間7-11,兩個廁所。

用戶要求終止服務

回覆樓主:

由於二人/4人單車太少,星期日基本上好快full.個人經驗,千祈唔好1月1日元旦去,從來未見過咁多人,廁所排長龍。
嗰度星期日,假日好多外傭野餐。

珍珠宮

回覆樓主:

好詳細,謝謝你地回覆

伯爵府

2018復活節勳章

我岩岩上星期日去左迪欣湖.
由於我地係住DISNEYLAND HOTEL, 所以由酒店坐SHUTTLE BUS去左DISNEYLAND站行去..都要15MINS

用戶要求終止服務

gg_candy 發表於 16-9-21 11:14
我岩岩上星期日去左迪欣湖.
由於我地係住DISNEYLAND HOTEL, 所以由酒店坐SHUTTLE BUS去左DISNEYLAND站行去. ...

係呀可以由迪士尼交通總站行15分鐘去。

伯爵府

2018復活節勳章

happybebebe 發表於 16-9-21 17:04
係呀可以由迪士尼交通總站行15分鐘去。
係, 我都係咁行. 天氣好熱.
我就影左一陣相就回程

大宅

回覆樓主:

剛去完,二人單車$100/hr,四人單車$120/hr

首頁

尾頁

跳至