婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

又假又自私的死8婆, 我忍你好耐

我正經人家嫁你地, 結婚咁大件事, 你連簽紙都唔肯黎, 話年紀大, 唔可以操勞

你慳D啦, 成日週圍走, 去旅行, 送人機 ... 又唔見你行唔郁?

結婚你扮懞, 咩都唔做, 一毛不拔, 仲想攞人著數 ...

你D仔對家庭不負責, 對老婆唔好, 你仲幫住D仔, 總之永遠係人地唔岩, 你家人岩哂 ..

扺死你D仔女唔係離哂婚, 一係就搞3搞4, 個個都撈唔掂, 大食懶全部等食你D老本 ...

大宅

HELLO ~ 請恕我多事 ~~ 雖然我都有時唔太喜歡我99,
亦唔清楚您既家事,不過, 說話唔好咁刻薄 ~~

子爵府

2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 ta_ta 於 08-11-18 12:49 發表
HELLO ~ 請恕我多事 ~~ 雖然我都有時唔太喜歡我99,

佢都係上黎發洩下0者
你唔係覺得佢會當住99面咁講呀?

男爵府

回覆 #1 twc729 的文章

扺死你D仔女唔係離哂婚, 一係就搞3搞4, 個個都撈唔掂, 大食懶全部等食你D老本 ...

→ 你係咪都係嫁俾佢其中個仔呢?!...我都明你想發洩...不過.......

大宅

咁又係,上呢個版大家都係 .... 有幾多個會係讚99?

大宅

我唔怪你, 因為你咩都唔知, 本來做後生的係唔應該鬧d老人家, 我一直忍, 自問從來有對d老人家唔客氣, 我忍了好多年了, 真係忍唔住要係度發洩一下 ...

我所講的都是事實, 佢d仔個個幾十嵗人仲食/住緊亞媽, 不過凡事都係有因有果 - 慈母多敗兒

佢從來不認為自己d仔有問題 - x街死佬呃我亞媽錢, 錢過手對我亞媽粗言穢語, 但佢老母不單包庇個仔, 竟然叫我媽借d錢算, (其實佢大把錢大把樓 ... ), 你話幾貪幾無恥, 真係有其母必有其子

真係好嬲 ....

原文章由 ta_ta 於 08-11-18 12:49 發表

[ 本文章最後由 hellosunshine 於 08-11-18 14:22 編輯 ]

大宅

我唔係咒佢, 係事實, 我而家明白為什麼佢d仔女個個離哂婚了

離婚係冇人想, 不過唔離我頂唔住了, 佢個仔係痴線的, 日日係屋企鬧人

原文章由 vickym 於 08-11-18 13:10 發表

→ 你係咪都係嫁俾佢其中個仔呢?!...我都明你想發洩...不過.......

[ 本文章最後由 hellosunshine 於 08-11-18 14:31 編輯 ]

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

有時唔關心冇地方發洩.都係求其搵個地方講下啫.睇諒下佢啦...... 香港人

大宅

原文章由 hellosunshine 於 08-11-18 11:49 發表
又假又自私的死8婆, 我忍你好耐

我正經人家嫁你地, 結婚咁大件事, 你連簽紙都唔肯黎, 話年紀大, 唔可以操勞

你慳D啦, 成日週圍走, 去旅行, 送人機 ... 又唔見你行唔郁?

結婚你扮懞, 咩都唔做, 一毛不拔, 仲想攞人 ...

哈哈,樓主睇來真係好多怨恨喔~ 發洩左出來好d嘅...
不過就算憎佢始終都要面對佢 ,恨一個人需要浪費好多時間,可能仲會影響埋自己家庭同事業,其實樓主要開始學習當佢透明,試想下被一個無關痛恙嘅人激親真係好無謂
我以前都有試過呢d感受,差少少就想抱住個仔跳樓...事過境遷,而家生活好開心....太陽總會出來的...樓主嘗試下放低,再把焦點放回兩公婆感情上..唔好再睇得佢咁重了..不要被她成為了你的重心..哪人並不是你邊個...不要放太多情感係佢度,你就會輕鬆多了....努力呀 支持你~

複式洋房

樓主, 你意思係你老公呃你亞媽錢唔還.....咁賤

原文章由 hellosunshine 於 08-11-18 14:20 發表
我唔怪你, 因為你咩都唔知, 本來做後生的係唔應該鬧d老人家, 我一直忍, 自問從來有對d老人家唔客氣, 我忍了好多年了, 真係忍唔住要係度發洩一下 ...

我所講的都是事實, 佢d仔個個幾十嵗人仲食/住緊亞媽, 不過凡事都 ...

大宅

我都有同自己講, 呢d賤人唔好理佢地, 不過事情未解決, 一有機會想起就激心

你話佢地係唔係衰先, 結婚簽紙都唔肯黎, 個新抱生左, 唔好話幫手, 去醫院探下你都費事, 又唔係行唔郁, 日日打麻雀, 成日週圍去 ... 好過份, 當人地個女唔係人?

我同佢講, 佢個仔不單唔肯比家用, 成日係屋企發脾4 ... 佢話女人要忍讓! 佢自己都忍唔到啦! 我話佢呃左我媽d錢唔還, 佢話算啦, 叫我媽比佢啦!!!!???? 真係好無賴! 佢又唔比d我?

我忍了佢地好耐啦, 真係好q憎佢地 ... 我好希望有一日可以鬧衰唱衰佢地, 等佢地無地自容, 以洩我心頭之憤!

原文章由 Cat1218 於 08-11-18 14:35 發表

哈哈,樓主睇來真係好多怨恨喔~ 發洩左出來好d嘅...
不過就算憎佢始終都要面對佢 ,恨一個人需要浪費好多時間,可能仲會影響埋自己家庭同事業,其實樓主要開始學習當佢透明,試想下被一個無關痛恙嘅人激親 ...

[ 本文章最後由 hellosunshine 於 08-11-18 17:02 編輯 ]

大宅

無錯

真係賤都冇人有! 呃老人家錢, 唔肯還仲反面唔認, 甚至惡人先告狀, 講粗口問候人

衰過祈福黨

原文章由 smwbb 於 08-11-18 14:41 發表
樓主, 你意思係你老公呃你亞媽錢唔還.....咁賤

[ 本文章最後由 hellosunshine 於 08-11-18 17:03 編輯 ]

大宅

你個8婆, 生埋d廢人賤人, 為害人間

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

有其母必有其子

大宅

原文章由 hellosunshine 於 08-11-18 17:01 發表
你個8婆, 生埋d廢人賤人, 為害人間

樓主,你係結左婚先知你c6係d咁嘅人??定係有苦衷先同佢結婚架?點解會呃到你媽咪d錢嘅?

大宅

你個所謂99唔肯簽紙?去醫院探下你都費事La!佢都唔鐘意妳做佢新抱,點解佢地係咁衰咁賤妳仲要嫁佢地?同埋你先生點解咁有勇氣問妳外家借錢既?佢係咪借左好多錢冇能力還所以話當比佢?有借有還至係上等人,何況男人老狗仲要返外家借錢就更加要還,一D責任、骨氣都冇!!

子爵府

算啦~~樓主~有o的人就係咁盲目架喇~咩都係覺得自己個仔o岩~佢唔係咁唔係咁..!唉~呢o的野我都見慣左架喇~我99無咩唔好就係個人太盲目喇~有時好多野都唔關我事~不過我就係自己都登佢唔抵~有時自己個老公我都忍唔住鬧佢咁既態度對自己阿媽!不過都係我99自己唔爭氣~個人又無主見,俾o的仔鬧呀話呀..又唔識出聲~只係識同我呻~有時真係唔識俾咩反應佢好~咩都係佢自己親手做成既~!!不過既然你同你老公咁大問題~~離左婚咪算囉~都唔再關你99事喇~何況衰果個睇落係你老公多o的喎~都唔係點關佢事~只係講聲~佢唔識教仔姐!

男爵府

係呀樓主, 既然佢上上下下一家人都係咁, 唯有怨自己當初無帶眼識人嫁比佢.....佢咁樣對你地,同佢離左婚當自己執番身彩啦,應該慶幸自己終於甩難...其實你99都食緊自己個惡果啦...的仔咁大仲食佢用佢...

原文章由 ABBC 於 08-11-18 23:58 發表
算啦~~樓主~有o的人就係咁盲目架喇~咩都係覺得自己個仔o岩~佢唔係咁唔係咁..!唉~呢o的野我都見慣左架喇~我99無咩唔好就係個人太盲目喇~有時好多野都唔關我事~不過我就係自己都登佢唔抵~有時自己個老公我都忍唔住鬧佢 ...

首頁

尾頁

跳至