親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

虎到金來勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Hello, 各位jm,想大家幫我望下我呢個行程有無問題, 因為3大1小(3歲), 怕行程亂同驚老人家辛苦.

16:35 起飛.

珊瑚宮

cathy11 發表於 16-11-23 10:23
Hello, 各位jm,想大家幫我望下我呢個行程有無問題, 因為3大1小(3歲), 怕行程亂同驚老人家辛苦.
Day ...

好多家樂福22:00關門

美麗華摩天輪-只得2-3個遊戲。半小時已玩完-(除非喜歡行商場)

珊瑚宮

Day ...

周六行程有些問題。
聖誕市集-板橋站?

男爵府

12312 發表於 16-11-23 10:56
好多家樂福22:00關門

美麗華摩天輪-只得2-3個遊戲。半小時已玩完-(除非喜歡行商場)
如果咁講, 我可以坐完就去行加樂福, 因為我唔想行得咁急...多謝你提點啊.

任何人士如未獲事先給予本人書面許可,一律禁止轉載、發放或擅用本人任何內容或資料。

男爵府

12312 發表於 16-11-23 10:57
周六行程有些問題。
聖誕市集-板橋站?
https://new.travel.taipei/zh-tw/news/details/8861
耶誕市集也將於12月1日起正式在台北101北方廣場展開,由15座法式小木屋構成,販售經典法式熱紅酒、熟食佳餚、點心啤酒等以及手作達人商品,搭配現場典雅燦爛的光廊造景、兩棵分別高達10米及12米的巨型耶誕樹、奇幻的旋轉木馬裝置,以及台北101整體的耶誕佈置,完美重現法國史特拉斯堡耶誕市集的精髓,濃厚的耶誕氛圍,是熱愛感受耶誕氣氛的你非去不可的一站。市集內使用耶誕市集活動券,民眾即日起可於線上或活動期間至市集購買。

耶誕市集於12/1-12/25在台北101旁水舞廣場舉行,營業時間是每日下午1時起,與台北101購物中心打烊時間同步(周日至周四至下午9時半,周五至周六至下午10時).
  任何人士如未獲事先給予本人書面許可,一律禁止轉載、發放或擅用本人任何內容或資料。

男爵府

12312 發表於 16-11-23 10:57
周六行程有些問題。
聖誕市集-板橋站?

在這裡:mother:

wcpcelia    發表於 16-11-23 16:06

珊瑚宮

cathy11 發表於 16-11-23 11:12
在這裡

台北戶外靚好多,不用錢

男爵府

12312 發表於 16-11-23 11:28
台北戶外靚好多,不用錢

見佢寫到非去不可, 所以想去下, 因為難得去到係聖誕節.

大宅

引用:Hello, 各位jm,想大家幫我望下我呢個行程有

原帖由 cathy11 於 16-11-23 發表

Hello, 各位jm,想大家幫我望下我呢個行程有無問題, 因為3大 ...
請問拉拉熊係咩來?

我都去聖誕市集,plan 21號去。。。。

男爵府

rabbitpigpig 發表於 16-11-23 12:23
請問拉拉熊係咩來?

主題餐廳,你上fb打拉拉熊應該有

男爵府

rabbitpigpig 發表於 16-11-23 12:23
請問拉拉熊係咩來?

Rilakkuma Cafe 拉拉熊咖啡廳(懶熊咖啡)

電話:(02) 2773-0303 / 0970-802901

*試營運期間僅開放電話訂位;訂位服務時間:週一至週五 11:00~18:00

地址:台北市忠孝東路四段248巷3號

營業時間:11:30~22:00

*用餐時間限兩小時;每人低消一杯飲品:有Wifi

大宅

Day ...

我都係聖誕攜老帶幼去台北丫
好多謝你報料101個聖誕市集

我住饒河夜市附近,其中一晚都諗住去饒河夜市食晚飯,不過我諗緊果d掃街野食啱唔啱果2老2幼個胃口

你打算去左坐貓空先定動物園先?
我諗住行左動物園先,跟住坐貓空,再去深坑

男爵府

chaichai28 發表於 16-11-23 16:32
我都係聖誕攜老帶幼去台北丫
好多謝你報料101個聖誕市集

咪客氣LA, 傻豬.

我都唔知市集D野岩唔岩佢地食, 我估應該無問題掛....希望有JM 提供下有乜岩食就好LU.

大宅

cathy11 發表於 16-11-23 16:36
咪客氣LA, 傻豬.

我都唔知市集D野岩唔岩佢地食, 我估應該無問題掛....希望有JM 提供下有乜岩食就好LU.

如果真係無野啱佢地食,我google過附近有間大戶屋,最多食完先去行夜市

你打算去左坐貓空先定動物園先?
我諗住行左動物園先,跟住坐貓空,再去深坑

男爵府

chaichai28 發表於 16-11-23 16:39
如果真係無野啱佢地食,我google過附近有間大戶屋,最多食完先去行夜市

你打算去左坐貓空先定動 ...

應該搭捷運去左動物園站再搭貓空,之後返去動物園,應該無錯掛

首頁

尾頁

跳至