跳至

首頁

尾頁

大宅

BK Milk勳章

請問有經驗媽咪小朋友依家讀梗灣安得兒下午校…本來希望k1同佢轉校,可惜in左3間綠楊同迦南都係後備生!!邊耀良未通知.. 原校安得兒亦需要交留位費!!我打算寫求位信去迦南同綠楊(雖然吾知有無幫助)有無媽咪知道我應該點做同點選擇?
1. 係咪應該交左留位費去安得兒先?
2. 如果邊耀良收我係咪應該揀邊耀良吾交留位費比安得兒?
3. 到底全日班係咪好過半日班?
4. 因為依家一定係交左留位費先(揀邊間)
因為就算交左留位費到最後迦南/綠楊肯收應該都會轉(綠楊幼稚園最近屋企)
吾該媽咪們幫幫我...

複式洋房

雖然安得兒話n班學生可以提早交留位費, 但其實按教育局K1收生安排規定,參加免費幼稚園計畫的幼稚園,係應該統一註冊同交留位費,所以安得兒亦都有寫最遲係1月12日。個人覺得,如果你早前已填通告表明留位,唔需要咁早交定留位費,可以待稍後看看有沒有其他offer, 才決定。

男爵府

綠楊一早要留位 臨近註冊實多人放位 唔使擔心

大宅

BK Milk勳章

MsGunner 發表於 16-12-5 18:06
雖然安得兒話n班學生可以提早交留位費, 但其實按教育局K1收生安排規定,參加免費幼稚園計畫的幼稚園,係應 ...

如果我1月12號前無任何學校通知是否應該交左安得兒留位費先?
邊耀良今天打電話通知我有學位收小朋友.. 詢問我會否報讀(>﹏<)
點算??

大宅

安得兒唔好咩? 點解轉?

大宅

BK Milk勳章

Winnie520 發表於 16-12-6 11:33
安得兒唔好咩? 點解轉?

係ok既.. 不過有點遠!

首頁

尾頁

跳至