自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

有冇做仔女係咁呢?

又話得閒同父母去外國玩,但父母根本行動不便
又話得閒去食海鮮,但父母痛風三高樣樣齊

但呢d口甜舌滑又好似令人幾開心咁

大家會唔會做呢d?

ps 我好少,太實事求是,所以唔多come撈

珍珠宮

畀面勳章

good_pig 發表於 17-2-13 22:53
有冇做仔女係咁呢?

又未必係空頭支票....

坐輪椅一樣上得機.......

魚都係海鮮....食全魚餐囉

做父得父母,點會唔知仔女本性,

錫佢唔係因為佢把口,呢d真係睇天命緣份

唔好想得太多

伯爵府

嗰類人係成日講,

第時同你去旅行,第時有景同你去食貴野。[size=43.5833320617676px]咁佢又真係無能力,但又要咁講定,係咩心態

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

myaisha0435 發表於 17-2-13 23:03
又未必係空頭支票....

坐輪椅一樣上得機.......

點解我話空頭支票,就係聽到聽左幾年啦...

佢地食海鮮一定蝦蝦蟹蟹,又點會係蒸魚

寶石宮

bbkq 發表於 17-2-13 23:14
嗰類人係成日講,

第時同你去旅行,第時有景同你去食貴野。咁佢又真係無能力,但又要咁講定,係咩心態

佢地唔係金錢上無能為力,係根本信口開河..

到話要睇醫生,入院就閃走曬

珍珠宮

畀面勳章

good_pig 發表於 17-2-13 23:36
點解我話空頭支票,就係聽到聽左幾年啦...

佢地食海鮮一定蝦蝦蟹蟹,又點會係蒸魚

我係想安慰下你咋

你都睇得出,父母又點會睇唔出,

明顯偏心呢條友,扮野啦,佢地唔係唔會,係錫呢個仔,唔想同佢計較扮傻啫

唔好嬲啦

wcpcelia    發表於 17-2-14 10:07

寶石宮

myaisha0435 發表於 17-2-13 23:43
我係想安慰下你咋

你都睇得出,父母又點會睇唔出,

佢地有本事讚個阿媽似四十幾...

注: 自己都40歲啦......智商就可能係十幾, 咁阿媽40幾正路

吹水吹到咁, 我真係唔知比乜野反應.......

珍珠宮

畀面勳章

good_pig 發表於 17-2-13 23:48
佢地有本事讚個阿媽似四十幾...

注: 自己都40歲啦......智商就可能係十幾, 咁阿媽40幾正路

唔洗比反應架,無視就好

寶石宮

myaisha0435 發表於 17-2-13 23:55
唔洗比反應架,無視就好

我係呢個樣O既..

仲話帶個行動不便O既去日本, 仲話打的咪得...我問佢, 你有冇響日本坐過的士架, 去過一次就講到去日本點點點....

侯爵府

2018復活節勳章

有冇做仔女係咁呢?

有聽過, 身邊都有呢類人。

尤其係借錢個啲順口開河仲勁

寶石宮

淘寶 發表於 17-2-14 00:02
有聽過, 身邊都有呢類人。

尤其係借錢個啲順口開河仲勁

乜野都係得個講事, 真係有事又唔見會幫手...

伯爵府

有時聽下都開心既。 至少口頭上都肯tum下人。 好過行動又無, 說話都無句

男爵府

有冇做仔女係咁呢?

而家坐輪椅真係可以周圍玩,航空公司有安排,油輪又得,痛風可以食魚,都係海鮮,所以,只要你朋友付諸行動,又唔係空頭支票

寶石宮

^--^ 發表於 17-2-14 02:00
而家坐輪椅真係可以周圍玩,航空公司有安排,油輪又得,痛風可以食魚,都係海鮮,所以,只要你朋友付諸行 ...

講到講左幾年啦...連去醫院探病都冇,出左院就講癈話

寶石宮

moniko 發表於 17-2-14 01:35
有時聽下都開心既。 至少口頭上都肯tum下人。 好過行動又無, 說話都無句
...

同老闆話比心機做啦,下次加人工加比你,會升職架一樣...最後幾年以來,久不久又係講返同一埋說話,依然乜都冇份咁囉

我覺得睇人嘅,有d人可能講下都開心卦

男爵府

有冇做仔女係咁呢?

去坐郵輪囉,我見都好多係推輪椅的老人家,船上又可以擇中餐或自助餐 , 船上又有show睇, 都好多人hea住咁陪玩

寶石宮

catvicky 發表於 17-2-14 09:10
去坐郵輪囉,我見都好多係推輪椅的老人家,船上又可以擇中餐或自助餐 , 船上又有show睇, 都好多人hea住咁陪 ...

佢地唔係有計劃咁講,純粹口upup之嘛。

就算食飯,明知行動不便,佢都唔會留意去食飯嘅地方係坐圓凳嘅,又或者要行樓梯上去嘅...真係去旅行可能係萬里大長征

珍珠宮

有冇做仔女係咁呢?

我估做父母嘅心裡有數佢地能兌現多少,但面子上好過,大家look at the bright side咪算咯。
唔做呢套,下下佢地食下燒肉過下口癮又阻止提醒佢地三高;酸辣大蝦球拈下汁又省佢痛風到,都係錫,但扒逆水,唔gur喎。

寶石宮

brindlewin 發表於 17-2-14 09:33
我估做父母嘅心裡有數佢地能兌現多少,但面子上好過,大家look at the bright side咪算咯。
唔做呢套,下 ...

咁大個人,有苦自己知。到時有乜頭暈身慶,問心又邊個帶佢醫生。

好似細路仔咁,壞朋友咪帶佢打機通街玩囉..自己知自己事啦

伯爵府

我唔可以對我媽開空頭支票,如果講到唔做,佢會churt到我煩,要做到為止

首頁

尾頁

跳至