自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

我星期四開始咳....咳到我cc吓 睇咗西醫3次都5太掂,今日又去see中醫,執咗2濟藥,食咗1次又係5多掂....知5知可以煲d乜食??有左細b咁耐第1次病,又5敢亂煲嘢嚟食,點算好~~

複式洋房

原帖由 lingha 於 09-1-11 20:50 發表
我星期四開始咳....咳到我cc吓 睇咗西醫3次都5太掂,今日又去see中醫,執咗2濟藥,食咗1次又係5多掂....知5知可以煲d乜食??有左細b咁耐第1次病,又5敢亂煲嘢嚟食,點算好~~ ...

川貝應該幫到你...

大宅

叻叻勳章 親子達人勳章

原帖由 lingha 於 09-1-11 08:50 PM 發表
我星期四開始咳....咳到我cc吓 睇咗西醫3次都5太掂,今日又去see中醫,執咗2濟藥,食咗1次又係5多掂....知5知可以煲d乜食??有左細b咁耐第1次病,又5敢亂煲嘢嚟食,點算好~~ ...

I was the same when i was pregnant, tried everything in the end i had to go to a chinese doctor, i felt much better after the meds, i think it's better that you go to a chinese doc, hope you feel better soon

伯爵府

你試下買d鮮百合用水煲熟佢加少少冰糖當甜品咁食, 好潤肺架, 呢個係古代的bb止咳食療

大宅

Try some "manuka" honey!

原帖由 lingha 於 09-1-11 20:50 發表

侯爵府

明白,5該哂各位~

民房

你試o下含一片薑 or
龍利葉、石黃皮 、瘦肉煲湯 or
雪利乾、無花果、瘦肉煲湯
我覺得以上都是幾好的方法

男爵府

我有左時...都咳到...嘔...初頭仲瘦左好多...

睇醫生都唔好,,, 結果我睇急症..食左藥..好番哂~~
晴晴囡囡出世於2005年4月7日出生的  :-)
晴晴的網頁

水晶宮

問下你的婦產科醫生會好D...
少奶奶的身份,丫頭的命...

侯爵府

原帖由 mankok 於 09-1-12 13:50 發表
我有左時...都咳到...嘔...初頭仲瘦左好多...

睇醫生都唔好,,, 結果我睇急症..食左藥..好番哂~~

oic....要see急症

侯爵府

原帖由 54heima 於 09-1-12 13:52 發表
問下你的婦產科醫生會好D...

我1/23先去c+產檢ar~

首頁

尾頁

跳至