自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

自從年多前發現右手無名指有click click地嘅情況,有輕微痛,尤其朝早起身,睇過中醫(做針炙) 嗰種,佢話係彈弓手,試過做針炙,不過冇持續做(因為懶), 個醫師話都好長手尾,同埋好難斷尾,請問各位有冇類似經驗分享,同埋診治建議?謝謝!

水晶宮

joechukit 發表於 17-8-8 08:47
自從年多前發現右手無名指有click click地嘅情況,有輕微痛,尤其朝早起身,睇過中醫(做針炙) 嗰種,佢話係 ...
之前我都有"彈弓手"...睇骨科打針就好返 !! (( 但嗰支應該係類固醇針 )) 醫生話打嗰支針都係得7成人會好返...唔得就要做手術 !!!

子爵府

開心吸收勳章 分享愛 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我右手姆指和中指都有彈弓手, 睇過跌打, 中醫針灸, 持續睇咗一年都唔得, 睇到保險爆咗燈, 跟住轉睇骨科, 打咗兩次類固醇, 醫生話最多只可以打兩次, 唔得就要做手術, 最後都係要做手術, 割番鬆咗筋套, 現在好番無嘢.

大宅

pbpk03845784 發表於 17-8-8 10:51
之前我都有"彈弓手"...睇骨科打針就好返 !! (( 但嗰支應該係類固醇針 )) 醫生話打嗰支針都係得7成人會好返. ...
你好! 我也有這個問題。請問打一支幾多$? 是否包埋診金? 是否即時見效? 藥性可維持多久?你有冇翻發?
謝謝。

大宅

Bigqueen123 發表於 17-8-15 10:38
. ...
你好! 我也有這個問題。請問打一支幾多$? 是否包埋診金? 是否即時見效? 藥性可維持多久?你有冇翻發?
謝謝。

公爵府

牛年勳章

回覆樓主:

何謂彈弓指?

首頁

尾頁

跳至