網購天地

跳至

首頁

尾頁

子爵府

請問大家有無淘過呢種掛衣架,穩陣嗎?我想掛冬天褸及外套。有無邊間推介? thx

大宅

回覆樓主

我喺香港買唔係淘,好好用好穩陣的!

子爵府

szeue 發表於 17-9-22 22:44
我喺香港買唔係淘,好好用好穩陣的!

請問香港邊度買?我想格下價,因運落黎都重,如果差不多價錢,就係香港買。

大宅

hnh_mami 發表於 17-9-22 23:00
請問香港邊度買?我想格下價,因運落黎都重,如果差不多價錢,就係香港買。
...

我買已經係幾年前,買嗰間嘢都唔喺度了,嗰時應該啱啱出,我買左千幾蚊,唔使諗一定係淘寶抵的!

象牙宮

hnh_mami 發表於 17-9-22 22:42
請問大家有無淘過呢種掛衣架,穩陣嗎?我想掛冬天褸及外套。有無邊間推介? thx ...

淘好多支伸縮杆 lu。粗 + 承重量大的。
多巧能 :
1. 省地方 = 省錢。 一呎市價@2万
2. 收納衫。
3. 晾衫; 晾床單, 被... etc

反正(易拆除) 每个房都裝。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

伯爵府

回覆樓主

我岩岩都裝左? 其實真係實淨嗎?
好驚會lump

子爵府

333s 發表於 17-9-23 10:29
淘好多支伸縮杆 lu。粗 + 承重量大的。
多巧能 :
1. 省地方 = 省錢。 一呎市價@2万

我都有諗過用呢啲,但我全長6尺半,即3米多,承重夠嗎?可否分享一下,thx

大宅

https://item.taobao.com/item.htm ... &_u=n3j50b3768e
上年買好實淨

大宅

不锈钢两立两横标准款上年買百六人仔,頭先睇要二百一,貴左好多

象牙宮

hnh_mami 發表於 17-9-23 16:56
我都有諗過用呢啲,但我全長6尺半,即3米多,承重夠嗎?可否分享一下,thx...

1呎=30cm.
6呎半= 180+15cm 。195cm < 2米。

A. ** 選 1.7-3米。承重力 @35kgs。
https://detail.tmall.com/item.htm?spm=a230r.1.14.53.60821e37XSzipJ&id=556310970475

B.

1.79-3.1米(32管径加粗加强款)

已选中

https://detail.tmall.com/item.htm?spm=a230r.1.14.13.2d77392BYw9Fz&id=533252361614

1.79-3.1米(32管径加粗加强款)

@35kgs.

https://detail.tmall.com/item.htm?spm=a230r.1.14.37.2d77392BYw9Fz&id=9909519024
** 選 1.6-2.5米 @45kgs.

**只能選 158-208cm @25kgs
https://detail.tmall.com/item.htm?spm=a230r.1.14.53.2d77392BYw9Fz&id=544461525964

https://detail.tmall.com/item.htm?spm=a230r.1.14.196.2d77392BYw9Fz&id=556857197574

希望你識得.... 點選 真確杆。承重才會強。

安裝不好, 它也會掉的。我都掉了几次, 先識正確安裝。
** 安裝看視頻。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

挂高D.... 唔阻人行。通風。衣多足風。多晒太陽, 才不發霉。

另購1个 撑衣杆叉头, 幫自己

理性討論交流者。

象牙宮

省空間。

[url=https://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r.1.14.9.b3d58d7QxRFsf&id=526928055973&ns=1&abbucket=17#detail]

[/url]

理性討論交流者。

水晶宮

回覆樓主:

我用緊,淘大概2xx兩橫兩直,好夠力

珍珠宮

ricecooking 發表於 17-9-23 22:05
我用緊,淘大概2xx兩橫兩直,好夠力

麻煩介紹link

大宅

回覆樓主

我用緊,淘大概1xx兩橫兩直,好夠力

侯爵府

我在實惠買。吊了貓的床上去。

隻衰女跳來跳去,成套打了下來!

有小朋友的,麻麻地。我掉了。

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

回覆樓主

我本身係買黎掛窗簾+幾個袋,無諗住當衣櫃/架。我覺得太重,或者撞到支干好大機會會冧的
同埋都好貴囉....

男爵府

hnh_mami 發表於 17-9-22 22:42
請問大家有無淘過呢種掛衣架,穩陣嗎?我想掛冬天褸及外套。有無邊間推介? thx

...

千萬不要用伸縮棒,一定不夠力。頂天立地架就好得。如果6尺,我當年舊屋有間房專放衫,我就整左個轉角4杆L型,一邊6呎,一邊四呎,6呎個邊每三呎一支直杆。之後套野第一次搬屋,照搬照用,完全無問題,到左五年前再搬宜家呢度,屋無咁大我只保留兩杆做返四呎架,另外兩支比左細佬用。到今時今日都好實淨。我都係上上下下掛到爆棚的。超級好用。我當年淘寶買間野真的不存在了,香港好似有間綠元素有得賣,不過就貴過淘寶好多,不過套野我覺得絕對值!

子爵府

回覆樓主:

我都係在綠元素買的做左個超大 L 型 掛衣架,用第3 年都好實正沒有問題,全部大褸掛到密密麻麻。

珍珠宮

ting230 發表於 17-9-23 19:54
不锈钢两立两横标准款上年買百六人仔,頭先睇要二百一,貴左好多

樓主,開唔到條link啊

首頁

尾頁

跳至