單親天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

本身拎綜援,又要交貴租,現在明知有蛀牙都未有錢睇,唔知屯門仁愛堂睇牙會不會拎綜援會平啲呢?

大宅

原帖由 angelng0621 於 09-2-16 14:09 發表
本身拎綜援,又要交貴租,現在明知有蛀牙都未有錢睇,唔知屯門仁愛堂睇牙會不會拎綜援會平啲呢?

轉貼
1. 尖沙咀浸信會診療所

廉價牙醫服務
每次$40(洗牙) 每次$90(補牙)

查詢地址/電話

九龍尖沙咀金馬倫道31號地下
電話:2369 2237

2. 旺角街坊會陳慶社會服務中心

牙醫診所廉價 牙醫服務

九龍大角咀福全街45號

電話︰2395 3107

3. 楊震牙科診所

廉價牙醫服務

(1) 脫牙服務 - 綜援 人士可享七折

(2)牙科服務 - 持有長 者咭或65歲以上 長者可享九折

九龍窩打老道54號

電話︰2332 2513

我又會建議你去工聯會屬下既牙科診所。不過每間收費唔同,你打電話問下價先。
x光片 $100
補牙是要看蛀牙的深淺才能決定大约 $200

牙科診所
提供全面的牙齒和口腔治療及護理,包括:洗牙、脫牙、根管治療、鑲牙等(敬請預約)
所別/地址/電話
旺角診所 / 旺角彌敦道719號銀都商業大廈1樓 / 2393 3676
銅鑼灣分所 / 銅鑼灣利園山道5-13號二樓 / 2576 4668
荃灣分所 / 荃灣青山公路210號富華中心地下A2舖 / 2498 8163
觀塘分所 / 觀塘馬蹄徑3號麗裕大廈地下 / 2357 9586
屯門分所 / 屯門鄉事會路132號雅都商場地下63號 / 2457 0022
大埔分所 / 大埔廣福道70-78號寶康大廈1樓 / 2656 1988

如果你唔係會員,可以去到診所至登記入會。如何你唔想入會,正價都比出面既平。
http://hk.knowledge. yahoo.com/question/? qid=7006062200549

首頁

尾頁

跳至