跳至

首頁

尾頁

大宅

白田救世軍,我in咗啦,但未知收唔收,
另荔枝角救世軍巳收了(未交留位費,明天要交了),
但因白田較為近我(等待中).現在唔知點好.

請各位巳讀的家長,比些意見!!

白田的校長是新的,去年由荃灣分校轉來,同佢面談過,自覺得佢好有教學理念,好坦誠學校的方向,教學方針同功課不多,因在校巳寫過所以在家重點是親子(好的溝通是一世子的), 老師年齡比較大.
我覺得幾好.
荔枝角校舍大,老師好後生.

洋房

我覺得白田救世軍幾好呀...

大宅

我巳決定入讀白田了,今年9月返學.

別墅

n1?

原帖由 janet7903 於 09-7-28 23:04 發表
我巳決定入讀白田了,今年9月返學.

別墅

我都報了白田,但no. 是明年23,不知有機與否呢!!!

別墅

Hi, Janet7903,

我都報了白田,今年9月返學 -> N2.

白田的校長不是由北角分校轉來的嗎?
妳小朋友會讀那一班呀?

複式洋房

白田校長是由北角過來,原本招校長現在在荃灣,荃灣校長退休.我第一年都覺好,但到了第二年發覺雙反,老師常常換,換著過無愛心你就煩,定時有實習老師來實習,你覺得有多少經驗,這兩年換老師幾個,講可是天花龍鳳,我個小朋友同我講幾個老師常一起談話,不理佢,你最好不要麻煩老師,不是每個老師都有愛心.

別墅

有無人知道剛剛做了大約兩年的"周國賢" 校長為什麼又唔做呢? 請問衣家學校的行政是否好亂呢?

複式洋房

回覆 1# YBBYBB 的文章

驚異,為什麼不做,行政肯定會是些少亂,老師每年不做我已經看到.何以她不做,我也想知道.

別墅

你正就讀, 校長沒解釋ar, 搞到我都唔知選唔選這學校. 想問吓知不知他們會不會很多課外活動or 校外參加的表演機會, 有沒有足棋學ar?

複式洋房

表演機會no,一年2次旅行,課外活動不多1-2次,荔枝角好一些,沒有足棋學,老師一般,我轉了校!

別墅

leeyy, 好多謝你的意見, 因本人正正就是condiser Lai Chi Kok or Pak Tin, 但Lai Chi Kok的校舍比較細, 而且下面有兩間食市, 空氣同Pak Tin 真係無得比. How to commend to Lai Chi Kok le? 唔好意思ar more question ask to you.

複式洋房

我記得有家是提過荔枝角幾好的,我不知你用不用上班,荔枝角有延展服務,白田沒有.這是小問題,最大的是老師留失白田每年都有,要看你的lucky你小朋友會不會有老師留失對小朋友會有影響.你說得對白田空氣會好一些,交通一般方便,行路10-15分鐘小朋友不一定天天一起行,坐車有時等好久.你自已想想,

複式洋房

回覆:白田vs荔枝角救世軍.

請問白田救世軍位置在哪裏?

首頁

尾頁

跳至