想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

day 25 check 過冇bingo, 尋晚開始流啡, 今日直情係血, 但體溫都係36.8, 冇下跌... 最煩係聽日要上機, 都唔知點好...
Our anniversary[br]

大宅

真係冇人試過係咁? 我係咪應該睇醫生?

原帖由 小bon 於 09-2-21 09:47 發表
day 25 check 過冇bingo, 尋晚開始流啡, 今日直情係血, 但體溫都係36.8, 冇下跌... 最煩係聽日要上機, 都唔知點好...

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

我試過,我覺得係因為心情太緊張,所以量出黎既體溫唔正確,你有無再keep住量體溫,如果體溫屬低溫既話,就應該正常無問題,唔需要太擔心,放鬆心情去玩下啦

複式洋房

試過M第一日早上量都係高溫的. 第二日就趺番了

大宅

我今日係day 25, 剛check完體溫37.5度, 以家個胸有d脹, 我的周期約30 days, 甘高體溫係咪5中啊??

男爵府

原帖由 pigpig 於 09-2-22 20:29 發表
我試過,我覺得係因為心情太緊張,所以量出黎既體溫唔正確,你有無再keep住量體溫,如果體溫屬低溫既話,就應該正常無問題,唔需要太擔心,放鬆心情去玩下啦 ...

唔知係唔係心情影響體溫, 次次排卵那幾日都緊張幾時開工, 我係 check 不到排卵日. 但排卵條又有顯示,分泌又多. 另外經前10前都是較高溫, 所以我覺得我係有排......

複式洋房

37。5唔叫高溫喎。
原帖由 蕃薯小姿 於 09-2-23 00:06 發表
我今日係day 25, 剛check完體溫37.5度, 以家個胸有d脹, 我的周期約30 days, 甘高體溫係咪5中啊??

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 小bon 於 09-2-21 09:47 發表

咁你之前果幾日溫度分別係點樣?

你量體溫係咪 之前有連續最少4小時熟睡, 一醒唔郁就量, 量足5分鐘? (用口探放舌底中間?)

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 tintinfun 於 09-2-23 10:06 發表
37。5唔叫高溫喎。

37.5度算高溫喇. 我見探熱針說明書用36.7度基礎體溫做分界線.

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

高過37度係發燒嫁喇喎…你咁高嘅﹖
同埋,你係咪唔係朝早量嫁,早上7-8量是最準的。
排卵後連續12-14日高溫是有機會bingo的表現…你一路check至day30啦…

原帖由 蕃薯小姿 於 09-2-23 00:06 發表

男爵府

畀面勳章 爸B勳章

我都試過咁呀!第二日就開始跌㗎啦!

原帖由 tintinfun 於 09-2-22 22:59 發表
試過M第一日早上量都係高溫的. 第二日就趺番了

男爵府

畀面勳章 爸B勳章

我都試過心情緊張,同老公鬧交,影響到個cycle㗎!有次我day22就嚟咗啦!平日我無3x日都唔嚟㗎!所以放鬆啲,開心啲!

原帖由 pigpig 於 09-2-22 20:29 發表
我試過,我覺得係因為心情太緊張,所以量出黎既體溫唔正確,你有無再keep住量體溫,如果體溫屬低溫既話,就應該正常無問題,唔需要太擔心,放鬆心情去玩下啦 ...

複式洋房

是我睇錯了....37.5係非常高溫, 但不尋常, 會5會係瞓醒太耐才量呢?
原帖由 tintinfun 於 09-2-23 10:06 發表
37。5唔叫高溫喎。

大宅

就係keep 咗13日都係高溫, 諗住bingo啦, 點知...

今日心情好差, 身邊又多一個人bingo咗, 幾時先到我

首頁

尾頁

跳至