自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

座廁現漏水好煩, 如換座廁大工程嗎? 一般收費如何呢?
有牌子和師傅可介紹嗎?謝謝

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

講真咁細工程好多都唔接。 買座厠叫佢介紹 cfu,佢哋應該有班底。

我用 Totx 945。

大宅

回覆樓主

如果你買佢包安裝,我果時要做少少執漏,師傅無話加錢,但係我比左200話飲茶,多謝佢(因為唔知價)。

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

去旺角硃蘭街自己睇下咩牌子價錢合適,
買左之後店舖會有師傅介紹,約時間送貨安裝淨
淨安裝費1300-1500 之間

珊瑚宮

2024年龍年勳章

ChloeMa 發表於 18-1-16 10:19
講真咁細工程好多都唔接。 買座厠叫佢介紹 cfu,佢哋應該有班底。

我用 Totx 945。

請問toto 945好唔好用? 沖得乾唔乾淨?
我喺香討見有人話水箱易漏水

象牙宮

siu-miu 發表於 18-1-16 09:38
...

google 座廁漏水 圖片。

那 part 漏水?

座廁漏水..... 更換 坐廁的配件。

A. 坐廁 控水制。

B。 供水部分。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

寶石宮

2023年兔年勳章

...

Hatria 意大利製造 但價錢等同大路牌子

珍珠宮

...

最多roca同kohler

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

李豆豆 發表於 18-1-16 11:13
請問toto 945好唔好用? 沖得乾唔乾淨?
我喺香討見有人話水箱易漏水
so far 好好,因為有塗層,唔會痴臭臭。
我都係喺香土知道945,佢嘅設計令人坐得舒服。 佢嘅問題唔係漏水,而是上水器通常一年左右要換,但位置難拆除ching 們教我安之前換咗另一套上水器,兼且屋苑停咸水時,要遲2-3個鐘先開返廁所水,so far 用得好好。

珊瑚宮

2024年龍年勳章

ChloeMa 發表於 18-1-16 13:43
so far 好好,因為有塗層,唔會痴臭臭。
我都係喺香土知道945,佢嘅設計令人坐得舒服。 佢嘅問題唔係漏水 ...

我就係想搵唔痴臭臭既,我嗰個有時會痴架

一年就壞....我個廁所用左近十年都未壞過喎

侯爵府

回覆樓主

謝謝大家意見,我會去旺角看看

首頁

尾頁

跳至