夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請各位好老婆, 好女人或者係有個好老婆既幸福男人教下我, 點樣先可以做個人見人愛, 車見車載, 係男人都想娶番屋企既好女人? 外表點樣執我已有資料, 請大家重點教我內在或行為, thanks!

民房

如果要做好老婆 可能要犧牲自己 我覺得做得幾好吾太差就夠

侯爵府

好媽媽勳章

a couple should 'match' each other.

Everyone want different. First of all, you should know what does your husband like/want.
For example, if your husband is a 'big' man and like to take care of others (like my husband), then I will enjoy the life of a 'little' women and let him arrange all the things.
However, if your husband enjoy his wife to take care of him. Then, his wife should know how to cook, how to take care of a family..........(the triditional style)

原帖由 落難新抱 於 09-3-17 10:44 發表
請各位好老婆, 好女人或者係有個好老婆既幸福男人教下我, 點樣先可以做個人見人愛, 車見車載, 係男人都想娶番屋企既好女人? 外表點樣執我已有資料, 請大家重點教我內在或行為, thanks! ...

複式洋房

好似好抽象咁......
可唔可以具體d?

複式洋房

點做個好女人/好老婆~我覺得個個男人睇法又好吾同~睇你識吾識做~吾好令老公難做~(以下系本人對住自己老公系點樣~未必會系一個好老婆/好女人~不過暫時我老公對我又冇咩不滿 或者我同老公結婚吾系好耐~所以未有嗌過交 )
我會了解左老公係個咩人~例如~我老公中意人哄佢~我會多d哄佢啦~哄佢訓覺~佢就最中意~ 我老公吾中意人鬧佢~但如果佢錯~我會婉轉d同佢講~但吾會次次都甘好態度~佢錯得西利我樣照鬧~因為(就)佢還(就)佢~吾可以次次都甘(就),如果吾系佢會變本加厲 ~到時變左個大男人就麻煩:;pppp: 佢好錫佢爸爸媽媽~所以我都一樣對6299好好~因為我吾想同6299關系差令老公難做~有時佢地講野吾岩聽我都會算~由佢地講~始終佢地系我長輩~亦都系湊大我老公既人~我老公又好錫佢地~ 甘樣我老公就會好開心~我老公中意人地o爹佢~我一放工反黎我就會狂o爹佢 甘佢反工既辛苦野就會咩都忘記哂 佢吾開心我吾會煩佢~但我會系佢身邊陪住~或陪佢彈琴~ ~等佢心情好dd先至開解佢~總之要佢吾開心就講~吾準佢收收埋埋~我老公以前咩都5同我講吾同我傾~搞到成日鬧交~e+甘樣我地嗌交少左好多~
總之一句到尾就系吾好做d佢覺得討厭既事~令佢開心~令佢中意回家~令佢覺得回到屋企好舒服~佢反工辛苦~吾好玥比野佢煩~~

大宅

我覺得無論男女, 要個好的另一半, 就一定要願意付出耐性同時間, 多啲為對方諗

咁多夫妻/情人終日吵吵鬧鬧, 我覺得係大家都太自私, 唔願意為對方付出時間同耐性, 一有唔高興就發難, 不滿就嘈, 唔會比時間了解, 其實講嚟講去, 都係因為對方做唔到自己想佢做的事, 都係基於自私, 所以我覺得只要多啲為對方著想, 由對方的立場出發, 唔好一開口就自己, 咁就算再大的問題, 都比較容易解決

我自己仲未做到, 努力學習中

複式洋房

點為之好係無定義, 如果你一定要做個好老婆/好女人 一定要放棄自我, 樣樣要顧及
人地的感受, 用人地的角度為先. 你可能會吾開心.

水晶宮

原帖由 落難新抱 於 09-3-17 10:44 發表
請各位好老婆, 好女人或者係有個好老婆既幸福男人教下我, 點樣先可以做個人見人愛, 車見車載, 係男人都想娶番屋企既好女人? 外表點樣執我已有資料, 請大家重點教我內在或行為, thanks! ...

我相信各男人的喜好及各男人心中的女神都不同。
而內在及行為是個人本質問題,由你小時候如何被教養開始,以至你整個成長的環境經歷遭遇 ...... 等因素,造就成今天的你,一時間要改變,別人教不到的,因你已有固定的本質基礎。要更完善更進步,必須經過更長時間的煉歷和修行,而過程中你又必須能有所開悟才成。速成的、勉強去進行的改造,是不會持久的,最終也只會留給別人虛浮造作的印像。
但如果你真的有心想完善自己的話,可從認識自己開始,了解自己的本質和過去,這可能須要有一位生命導師從旁協助你。其實,"完善自我" 是每個人一生都要修的課業!

複式洋房

原來呢個問題俾我想像中複雜咁多架?! 我只係想將自己變好d, 做好d, 睇下自己有d咩忽略左, 但大家就將個問題提昇到更高層次既自我探索. Anyway, 多謝大家意見, 特別係kawing210, thanks!

複式洋房

原帖由 落難新抱 於 09-3-18 10:41 發表
原來呢個問題俾我想像中複雜咁多架?! 我只係想將自己變好d, 做好d, 睇下自己有d咩忽略左, 但大家就將個問題提昇到更高層次既自我探索. Anyway, 多謝大家意見, 特別係kawing210, thanks! ...

吾洗客氣~大家比心機做個好老婆啦
我剛剛先嬲我老公~佢成日反工都吾wear介子 話左佢十萬9千次~哄又哄過~話又話過~日日都系我提先wear 今日忍吾住發皮4嬲佢~:;pppp:

首頁

尾頁

跳至