嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

洋房

嬰兒果蓉

我亞b約6個月大,前幾日見mannings亨氏果蓉大特價,買
我叫"駱天穎"呀:wave:, 媽咪話代表“樂天+天資聰穎”wow:wink:, 你睇我笑得幾開心。:cheeze: 我係2004年4月15日

洋房

Re: 嬰兒果蓉

1.你第一次先給他吃2-3匙仔連續試3天看看他對果蓉有沒有敏感或不適反應.如果無事就可以慢慢加份量給他吃了.
2.而一開蓋之後未食完的要放入雪櫃, 最多放2天
3.初次先食萍果味吧,等BB先適應, 之後再試香蕉因為較甜, 記著他試了第一種新吃物過了幾天亦沒敏感反應才給他另一種新食物呀
4.其實病都可以食的.

洋房

Thanks for yr advice
等我返去試
我叫"駱天穎"呀:wave:, 媽咪話代表“樂天+天資聰穎”wow:wink:, 你睇我笑得幾開心。:cheeze: 我係2004年4月15日

珍珠宮

d 果蓉係咪半歲先可以食架, 我阿b就黎4個月可唔可以試下?

子爵府

其實BB最好六個月後才吃固體食物, 先吃米糊,再吃JUICE AND果蓉, 我諗你唔駛咁心急比BB吃住喎!
[img align=left]http://www.pau.com.hk/liwood/IMG_0764.gif[/img]Liwood Ma Ma [url=liwood.pau.com.hk/gallery]MyBB Album[/url] [email protected]

首頁

尾頁

跳至