自由報料

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

今日去大X 買月餅要1蚊CASH DOLLAR
但我只有HANG SENG DOLLAR
還你千世笑來世未必能遇到

男爵府

回覆 carolwong168 的帖子

買嘢用恆生信用卡簽賬每250蚊就有一蚊,大約兩至三個工作天,就會入落信用咭。

水晶宮

carolwong168 發表於 18-8-7 18:18
今日去大X 買月餅要1蚊CASH DOLLAR
但我只有HANG SENG DOLLAR

Cash dollar
Enjoy dollar

What is hang seng dollar?

侯爵府

我只係3, 13,23 去WELLCOME 買野
完全無去過其他鋪頭用佢
所以我得ENJOY DOLLAR 無CASH DOLLAR

用戶要求終止服務

回覆樓主:

你恆生信用卡簽滿250就有一個cash dollar
交電話費、碌卡交琴學費、網上淘寶買嘢、一般購物,總之用信用卡畀錢就有
你可以在網上理財或月結單睇到有幾多cash dollar

wcpcelia    發表於 18-8-8 12:02

象牙宮

去其他店鋪簽$200就有$1cash dollars, 或網上繳費都有。

男爵府

carolwong168 發表於 18-8-7 18:41
我只係3, 13,23 去WELLCOME 買野
完全無去過其他鋪頭用佢
所以我得ENJOY DOLLAR 無CASH DOLLAR

我同你一樣,只係3, 13,23 去WELLCOME 買野。所以我走去PK買了$250 現金卷,等 Cash dollar入左數,就去大x買。

大宅

回覆樓主

一樣㗎

侯爵府

多謝

水晶宮

28July 發表於 18-8-7 22:59
我同你一樣,只係3, 13,23 去WELLCOME 買野。所以我走去PK買了$250 現金卷,等 Cash dollar入左數,就去大 ...

簽惠康冇cash dollar嗎

水晶宮

mercurycc 發表於 18-8-7 21:35
去其他店鋪簽$200就有$1cash dollars, 或網上繳費都有。

200 or 250 = 1 cash$?

男爵府

Candy_CHUNG_LAU 發表於 18-8-8 08:29
簽惠康冇cash dollar嗎

簽惠康只有 enjoy dollar ,計法好似雙倍,好似係咁,我主要貪佢92折。

水晶宮

28July 發表於 18-8-8 08:58
簽惠康只有 enjoy dollar ,計法好似雙倍,好似係咁,我主要貪佢92折。

是嗎, 仲以為係每200元=1cash+1enjoy dollar

象牙宮

Candy_CHUNG_LAU 發表於 18-8-8 08:29
200 or 250 = 1 cash$?
enjoy 係 200 =$1 cash dollars,覺得抵所以多數用佢.

象牙宮

Candy_CHUNG_LAU 發表於 18-8-8 09:13
是嗎, 仲以為係每200元=1cash+1enjoy dollar
萬寧,惠康好似係$200 =$2 enjoy dollar ,
其實都無問題, 只係成日用好易就儲到幾百 cash dollar .

水晶宮

mercurycc 發表於 18-8-8 09:29
萬寧,惠康好似係$200 =$2 enjoy dollar ,
其實都無問題, 只係成日用好易就儲到幾百 cash dollar .

即係enjoy 特約商戶賺唔到cash dollar, 只有double enjoy$ 嗎

因樓主想去大X買卑鄙月餅
需要1 cash$ 加錢換購

係咪唔簽其他非特約商戶就儲唔到cash$ 了呢

象牙宮

Candy_CHUNG_LAU 發表於 18-8-8 10:16
即係enjoy 特約商戶賺唔到cash dollar, 只有double enjoy$ 嗎

應該係!自己去惠康及萬寧多數都係用cash dollar 扣錢,好小要另比錢的,所以問下CS 會更清楚,
或網上繳費都有cash dollar ,好易儲到。

男爵府

有「營」勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

憑卡於 enJoy 卡「特約商戶」購物簽賬可獲享 2x enJoy Dollars ,即每 HKD200 = $2 enJoy Dollars 。累積的 enJoy Dollars 可於下次在各「特約商戶」購物簽賬當現金使用(1) ,簽賬愈多,回贈愈多!
詳情
憑卡於 enJoy 卡「特約商戶」以外之任何店舖簽賬每 HKD200 ,即可賺取 $1 Cash Dollar(2), 於全港超過7,000間 Cash Dollars 特約商舖簽賬時即時當現金使用(1)。當你下次於各 enJoy 卡「特約商戶」購物簽賬時,可將累積的 enJoy Dollars 及 Cash Dollars 於同一交易當現金使用,讓你每次購物節省更多!

即係去惠康 萬寧等等指定嘅就$200=$2 ENJOY dollar

普通店舖 就$200=$1 CASH dollar
樓主你個個HangSeng dollar應該係指 cash dollar

wcpcelia    發表於 18-8-9 15:15
tansyneko    發表於 18-8-9 14:33

男爵府

Candy_CHUNG_LAU 發表於 18-8-8 10:16

卑鄙月餅 錯重點

侯爵府

正正係咁
去親都係惠康, 有92折
好少用佢張咭幫襯其他店鋪
因為我有中銀ICARD 同大灣區卡, PAYPASS 96折

首頁

尾頁

跳至