嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

2024年龍年勳章 醒目開學勳章

Pampers 尿片??

[size=small]唔知有冇mami用過pampers超薄乾爽s碼紙片, 我發覺亞b用後經常漏尿, 常常要幫佢換衫換床單,唔知其他mami有冇咁情況呢? ?-(

洋房

Re: Pampers 尿片??

我都有用s碼架..初頭我都覺得成日...漏尿, 常常要幫佢換衫換床單..之後我將條片片...貼緊d..就好d..囉...
你試下...將條片貼緊d...

洋房

最緊要睇個脾位的鬆緊就ok啦

大宅

我都有試過貼緊d,不過情況差唔多......

洋房

不過,你用過pampers邊一隻呀?
最好買棉柔個隻,
超薄呀、乾爽都唔得架

男爵府

育兒性格勳章

想問下NB & S SIZE既分別...
我見NB係俾 5KG 以下, S就 3-8KG...
即係初生BB用S都得?
好CONFUSE喎....

大宅

我問過人, 只知道NB & S size分別於尿片長短,因初生bb有臍帶連住,所以要用初生短d尿片,防止拉扯到臍帶,而s size尿片會長些少,其實bb好快可以轉用s size

洋房

我亞b依家用緊M碼(特級棉柔),但我覺得太低腰,都唔係咁好,反而之前用"健力士"仲好wow,又平d呢.......anyway, 因朋友送
我叫"駱天穎"呀:wave:, 媽咪話代表“樂天+天資聰穎”wow:wink:, 你睇我笑得幾開心。:cheeze: 我係2004年4月15日

別墅

記得將防漏邊拿出來(大腿位),這樣不容易漏。不過我仔仔晚上積多了尿也會漏的,所以都要及時換。

洋房

你地覺得超級綿柔同超薄有咩分別?價錢都幾大差別,比D意見。

洋房

棉柔最貴但最好,唔會漏尿,
超薄、同新出的舒爽都會漏尿.

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

咁多位媽媽:
而家超薄改左裝呀,有冇人試過呀!

大宅

我仔仔用超薄又ok喎, fitti就最差, 兩邊大比仔紅晒又經常灟尿, 後來轉用pampers超薄就ok啦.

男爵府

haileymama,
I tried it and it is no good. I will not use Pamper anymore. My baby got diaper rash for 1 week. After changing the diaper, the diaper rash gone.

首頁

尾頁

跳至