自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

吖! 好嬲呀,
邊有人咁賤格, 明明自己唔啱, 我已經冇出聲話佢, 佢仲以為自己好巴閉, 以為我驚咗佢, 唔夠膽鬧佢咁! 响度發脾氣, 正pk!!!

其實佢一直以來, 食屋企住屋企, 一亳子都冇俾過阿媽, 仲當屋企係酒店, 乜都係我地做哂, 成22歲人, 好似廢人咁!

以為自己讀大學就巴鬼閉, 人地就地底泥, 我地做乜都好似影衰佢咁, 又成日响度單單打打, 佢有咩做錯就大大聲賴落我度, 就係因為我一直以來都唔出聲忍佢, 佢就為所欲為

佢一發脾氣, 就呯呯嘭嘭大大力咁揼野, 大力閂門閂櫃桶

呢d咁嘅人, 我忍你好耐喇!

禁止訪問

醒目開學勳章

男爵府

你係咪講緊你D細路/妹呀

大宅

家家有本難念的經

伯爵府

鬧佢啦, 駛俾面呀?

男爵府

我呻完就冇咁嬲喇~ 佢係我細妹, 但佢由細到大都唔放我在眼內, 以為阿媽錫佢就覺得自己好巴閉, 而家, 讀埋大學就更加變本加厲, 我唔出聲鬧佢我係唔想家嘈屋閉,咪死忍爛忍, 次次都係等佢出咗門口, 我先匿埋發脾氣發洩咋, 我驚我遲早俾佢d咁嘅人激到燥狂症呀!!!

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

仲乜要忍呀,佢唔啱,就要出聲,唔好用家姐既身份,俾佢知要學識尊重人,使鬼怕佢呀:;pppp:

男爵府

我都好似你咁, 但其實"匿埋發脾氣"只是表面的方法, 有朋友話我同佢鬧一場交會真是發洩到出來, 因為之前我怕佢怕到見到類似背影就驚到唔咁行近.....所以你一定發洩出來!

原帖由 LeNaPiG 於 09-5-8 12:32 發表
我呻完就冇咁嬲喇~ 佢係我細妹, 但佢由細到大都唔放我在眼內, 以為阿媽錫佢就覺得自己好巴閉, 而家, 讀埋大學就更加變本加厲, 我唔出聲鬧佢我係唔想家嘈屋閉,咪死忍爛忍, 次次都係等佢出咗門口, 我先匿埋發脾氣發洩 ...

大宅

原帖由 LeNaPiG 於 09-5-8 12:32 發表
我呻完就冇咁嬲喇~ 佢係我細妹, 但佢由細到大都唔放我在眼內, 以為阿媽錫佢就覺得自己好巴閉, 而家, 讀埋大學就更加變本加厲, 我唔出聲鬧佢我係唔想家嘈屋閉,咪死忍爛忍, 次次都係等佢出咗門口, 我先匿埋發脾氣發洩 ...

十分明白樓主感受,我細佬妹都係咁,又唔俾$屋企,連自己都養唔掂,
心情唔好就得閒打黎講吓粗口之後cut線...........
我以前都好嬲,
不過宜家我唔會了,因為始終都係一家人
佢唔好,我仲要對佢地更加好,
宜家佢地都好左好多了!!!

大宅

喧洩出來舒服D, 
唔好屈住.  

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你既容忍只會令佢變本加厲. 因為佢以為佢點做都得. 要俾佢知道要尊重人.
Latte, 又名臭TE或臭喵

男爵府

原帖由 evakoo 於 09-5-8 12:39 發表
我都好似你咁, 但其實"匿埋發脾氣"只是表面的方法, 有朋友話我同佢鬧一場交會真是發洩到出來, 因為之前我怕佢怕到見到類似背影就驚到唔咁行近.....所以你一定發洩出來!

...

我都覺得自己有d似你呀, 因為當佢响屋企, 我個人就變得好易忟同緊張

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

大量D原諒D小人

大宅

今時今日, 好多人都係讀屎片, 唔好幫人教女 (even 係你阿媽個女), 只會令佢更過份, 更離譜.
等佢嫁咗呢... 佢老公&99就有排嘆.
唯有比忍耐吓, 如果唔係父母會好難受, 好難做.

男爵府

以德服人!
原帖由 cammy2715 於 09-5-8 12:42 發表

十分明白樓主感受,我細佬妹都係咁,又唔俾$屋企,連自己都養唔掂,
心情唔好就得閒打黎講吓粗口之後cut線...........
我以前都好嬲,
不過宜家我唔會了,因為始終都係一家人
佢唔好,我仲要對佢地更加好,
宜家佢地都好左 ...

男爵府

原帖由 anita0725 於 09-5-8 14:04 發表
今時今日, 好多人都係讀屎片, 唔好幫人教女 (even 係你阿媽個女), 只會令佢更過份, 更離譜.
等佢嫁咗呢... 佢老公&99就有排嘆.
唯有比忍耐吓, 如果唔係父母會好難受, 好難做. ...

我諗都有排la, 佢而家先23, 又啱啱甩拖, 最緊要嘅係, 佢係雙面人嚟, 所有野都係屋企人受哂

水晶宮

我都識一個更離譜...未夠三十歲做私人銀行十幾萬一個月...每個月去一次日本SHOPPING買襯鞋四五千蚊眼都唔眨...同阿媽一起住每個月只比二千蚊家用...去完日本買返黎既零食收埋系自己間房...D衰也數之不盡...
少奶奶的身份,丫頭的命...

伯爵府

應該學似4奶奶
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

樓主你唔出聲等同縱容佢呢 D 行為..... 話晒你都係家姊.....你應該要糾正佢呢 D 行為.

侯爵府

好媽媽勳章

有d人真係以為自己讀完u好巴閉, esp. 係o個d一路讀上去, 無做過野既"o靚妹", 通常要受過工作既洗禮, 見下世面, 然後先識得收返d"氣焰"

首頁

尾頁

跳至