親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

你們有無試過於Priceline網上訂機票? 可靠嗎? 有什麼要注意. 我想7月中去台灣, 見有合適平機票, 如現在訂好似要全數付清, 似乎太早. 但又怕遲左無此優惠. 真煩惱, 你們有否網上訂票經驗. 謝謝.

大宅

冇必要網上訂
打電話去就得

男爵府

畀面勳章

回覆 2# hellokm 的文章

你指打去Priceline? 如何付款? 太早付全數又怕有什麼變掛.

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

我早前在priceline訂左去加拿大機票. 用visa俾錢, 一定要付全數,如果唔係confirm唔到機位架.

priceline係和黃附屬公司, 信得過.

我4月初時問, 5月尾去canada d ticket, 平機票冇哂咁滯, 於是拿拿林confirm俾錢, 點知4月尾就爆個豬流感, 而家都唔知仲去唔去好.

男爵府

原帖由 HOYIUMA 於 09-5-14 12:30 發表
你指打去Priceline? 如何付款? 太早付全數又怕有什麼變掛.

打去hotline就可以架喇.

你同他講出發同回程的日期, 想坐咩機, 住邊間酒店...etc, 因為他會幫你check你要求的日期同airline到底仲有冇機位, 所以一定要打左去問先知.

男爵府

畀面勳章

回覆 4# EthanSon 的文章

就系怕左豬流感, 又驚如果學校停課, 延遲暑假. 真系心大心細.

子爵府

如想訂台北package...會否較出面d旅行社平d?
原帖由 EthanSon 於 09-5-14 13:35 發表

打去hotline就可以架喇.

你同他講出發同回程的日期, 想坐咩機, 住邊間酒店...etc, 因為他會幫你check你要求的日期同airline到底仲有冇機位, 所以一定要打左去問先知. ...

男爵府

我之前都有問過5月底去台北的package, 真係要睇你坐咩機同住邊間hotel.

你可以去www.package.hk check, 呢間都ok

如果齋機票, 我都有問過永安(to canada), 機票同tax都貴好多.

子爵府

tks!
原帖由 EthanSon 於 09-5-14 14:53 發表
我之前都有問過5月底去台北的package, 真係要睇你坐咩機同住邊間hotel.

你可以去www.package.hk check, 呢間都ok

如果齋機票, 我都有問過永安(to canada), 機票同tax都貴好多. ...

大宅

我都在Priceline 訂過2次去台灣機票. 酒店在台灣的酒店網訂.

D 機票價會變, 我識過隔兩日再去search又唔同價.有D班機無左. 但就出發前佢又平番又有位.

原帖由 HOYIUMA 於 09-5-14 11:38 發表
你們有無試過於Priceline網上訂機票? 可靠嗎? 有什麼要注意. 我想7月中去台灣, 見有合適平機票, 如現在訂好似要全數付清, 似乎太早. 但又怕遲左無此優惠. 真煩惱, 你們有否網上訂票經驗. 謝謝. ...

男爵府

畀面勳章

回覆 10# monchhi-mama 的文章

去台北你住邊間旅店, 懷寧有無住過, OK嗎?

侯爵府

好媽媽勳章

我上年住過懷寧. 老實講, 佢算係一間賓館而已, 浴室內既設備有d舊, 唔可以同hotel相比.

不過佢都算乾淨整齊, d 職員好nice, 成間賓館內都有free internet service (wifi), G/F 有部notebook比住客用.

每朝有free早餐, 食物有白粥, 送粥既野, 煎蛋, 炒菜, 多士, coffee, tea, juice 等, 選擇唔多, 但清清地幾好味, 仲可以清腸胃, 一反"去旅行難大解"既定律

位置方面, 佢後面行多2步就係新驛, 橫行3mins到"台灣故事館", 幾得意, 值得同小朋友行. 步行5mins內到台北火車站, 下面有地下街, 行後dd有車站去airport

總括: 地點方便, 好有"家"的感覺

原帖由 HOYIUMA 於 09-5-14 17:29 發表
去台北你住邊間旅店, 懷寧有無住過, OK嗎?

侯爵府

好媽媽勳章

比幾張相你參考...

食早餐的地方

簡單的早餐 (有廚師不斷在後面refill, 所以係好新鮮)

男爵府

其實天成都唔錯, 地點又就腳, 價錢又OK.

男爵府

畀面勳章

回覆 14# EthanSon 的文章

天成貴少少. 剛在網上找到一間叫微風商務旅館, 近捷運雙連站, 現做優惠35%, 一晚是NT$1950 你們有無住過. 請給點意見.

大宅

原帖由 HOYIUMA 於 09-5-15 11:35 發表
天成貴少少. 剛在網上找到一間叫微風商務旅館, 近捷運雙連站, 現做優惠35%, 一晚是NT$1950 你們有無住過. 請給點意見.

請問最後有無經PRICELINE訂酒店,信得過嗎?我同C6稔住去台灣3D2N,都係想住緊台北車站,但係新驛同懷寧都無房了,我想問天城同凱撒點揀好,凱撒好貴,但係亞妹去完又話好正,有無人住過天城,比D意見呀!

大宅

天成就在凱撤對面,大約隔兩三條馬路, 凱撒high d & 新d, 天成都ok, 位置好方便, 係舊d姐, 始終都係酒店, 我舊年8月中去都係住天成, 都要HK$810/per room night. 唔包早餐, 凱撒幾錢呀?
Here's 天成website.

http://www.cosmos-hotel.com.tw/home.aspx

原帖由 simsim 於 09-5-26 10:25 發表

請問最後有無經PRICELINE訂酒店,信得過嗎?我同C6稔住去台灣3D2N,都係想住緊台北車站,但係新驛同懷寧都無房了,我想問天城同凱撒點揀好,凱撒好貴,但係亞妹去完又話好正,有無人住過天城,比D意見呀! ...

大宅

原帖由 Wnnieng 於 09-5-26 11:48 發表
天成就在凱撤對面,大約隔兩三條馬路, 凱撒high d & 新d, 天成都ok, 位置好方便, 係舊d姐, 始終都係酒店, 我舊年8月中去都係住天成, 都要HK$810/per room night. 唔包早餐, 凱撒幾錢呀?
Here's 天成website.

http:// ...

我問了package,3d2n凱撒差不多元$2100再加稅,其實貴嗎?

大宅

稅約3佰幾.
平時機票約13XX.

原帖由 simsim 於 09-5-26 14:37 發表

我問了package,3d2n凱撒差不多元$2100再加稅,其實貴嗎?

大宅

唔貴wor.
2,100 package 包机票+2晚hotel, 重係凱撤,天成一晚都$810 la.

原帖由 simsim 於 09-5-26 14:37 發表

首頁

尾頁

跳至