自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

難得母親節唔想阿媽煮咁辛苦,又唔想出去食,諗住叫個pizza大家食啦,點知五點幾落單都要預八點半先到,不過算啦,節日慢d大家都明,到左八點半,未到,九點,追下先,點知打電話無人聽,再等下啦,九半,開始心急,再打店面無人聽,唯有食左個母親節飯後甜品cake頂下肚先,同時繼續打去追,keep住無人聽,外賣熱線一樣忙線,開始望窗同喪打電話,直到十點,再打埋投訴熱線,點知係非工作時間,如是者,十點半,死心,各人各自返屋企,阿媽都打算之後黎都唔要(人都走哂),點知歸家途中,打黎同我講由於內部問題,送唔到黎要cut單。。。。。。。
嘩真係仲嬲過最後11 ,12點先送黎!!母親節一家人等左佢咁奈,係送唔到張單到點後最多半個鐘你都要通先個客,打電話又唔聽,最後晚餐無食到仲要返屋企煮公仔面,真係!!!
我諗唔只我一張單係咁,如果唔係電話應該唔會打唔入,一定好多人追單,只係估唔到最後佢會直頭無黎。。唔知有無人同我一樣咁慘??

大平果    發表於 20-5-11 09:25

珍珠宮

lsching 發表於 20-5-10 23:52
難得母親節唔想阿媽煮咁辛苦,又唔想出去食,諗住叫個pizza大家食啦,點知五點幾落單都要預八點半先到,不 ...

Pizza Hut ? 肯定比我鬧足半個鐘

男爵府

難得母親節唔想阿媽煮咁辛苦,又唔想出去食,諗住叫個pizza大家食啦,點知五點幾落單都要預八點半先到,不 ...

真的很離譜

公爵府

樓主母親節一定多單, 仲要選送貨係不智的. 點解唔自取呢?

水晶宮

畀面勳章

Pizza Hut 己經打入黑名單好耐。
除非你自己去攞, 唔係嘅話 假期特別日子嗰啲真係唔好嗌。

珍珠宮

嘩,好過分喎!

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

if I were you...可能會取消或直接剷去門市。
唔好嬲,下星期再約過。

試過等咗個幾鐘啲pizza 仲未到,原來我c6無按confirm 張單,即係根本無落單,幾家人等開飯,唯有即刻落街買幾個飯

男爵府

今日經過見到PHD成二十幾人係門口等,仲有個女人鬧收銀話半個鐘有得拎,點知等左半個鐘都未有

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

我今日出左pizza 既門市食
真係好多人買pizza 外(emoji)至少要等70分鐘先有

別墅

回覆 (Yeelim) 的帖子

就係知一定等好奈,所以五點半前就落左單,咁有送貨時間睇已經係三個鐘後,但八點半自問都ok,咪照落單,鬼知佢節日真係咁離譜咩,做唔切又接咁多單

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 lsching 的帖子

節日一定唔好叫佢,我都試過,好彩係平安夜送到聖誕日,又好彩綠田園就係前面條村,揸車過去買燒烤包同炭,BBQ到佢一點幾送來,以後寧願落左單自取都唔好等佢送來.
<br><br>

別墅

wingwing515 發表於 20-5-11 00:39
今日經過見到PHD成二十幾人係門口等,仲有個女人鬧收銀話半個鐘有得拎,點知等左半個鐘都未有
...

問題就係度,個收銀明知咩環境仲好意思講得出口半個鐘。。。。落單果下好講大個時間等人地選擇買唔買

珍珠宮

下次pizza box
佢哋請傷健人士,有次遲咗但係見係傷健弱能朋友都照比貼士,佢好禮貌退比我哋,話自己遲到爸爸話吾可以收貼士

自此就淨係叫pizza box

侯爵府

嘩,真係會好嬲

男爵府

今日都見到5點幾想order要等到9點,叫C6落街買茶餐廳外賣算。

別墅

回覆 chinatea 的帖子

你都好丫,起碼仲有送到俾你,佢一打黎就話要cut 我單。。。。。你話我嬲唔嬲點解呢間公司明知假日會咁都唔改進下,起碼俾個機會人取消個order,我網上俾哂錢,又打唔通去取消,係唔知佢幾點黎既情況,又唔敢另外叫
其實我自問唔係唔講道理,佢九點前打黎我都接受,但佢偏偏等到十點半,樓下商場又要關門,想煮又無買餸,咁我點呀!?呢d時間擺到明係就收工要關店,咁先黎諗到打俾客cut單,喂生意唔係咁做囉

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 lsching 的帖子

今次教訓左,記得節日唔好食佢,我地打去仲神怪,因為係村,打去落單係屯門架喎,出餐過來係天水圍,諗住叫左成4,5個小時就不如唔要,所以快快手去綠田園買野,打極都話唔知邊道落單,話cut又講一大輪都冇結果,個電單車送到來,我認得佢天水圍架,我話洗唔洗咁耐,又唔係屯門送過來,都要12點9先到?司機話好多單未停過手.
司機話落單自取快好多架,之後幾年冇再食佢外賣.
<br><br>

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

lsching 發表於 20-5-11 01:00

你都好丫,起碼仲有送到俾你,佢一打黎就話要cut 我單。。。。。你話我嬲唔嬲點解呢 ...
安慰自己:打比你好過無尾飛跎
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

別墅

我諗我用埋d積分後(唔想蝕俾佢)都有排唔想幫襯佢

別墅

newcook 發表於 20-5-11 01:10
安慰自己:打比你好過無尾飛跎

有咩用?我小朋友(k1)八點開始問我點解pizza叔叔仲未黎,滿心期盼最後話俾佢知食唔到。。。。。。後續工作你想唔想像到,唉
我以後一定黑名單左佢

首頁

尾頁

跳至