自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

相片可以用着校服的學生相嗎?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

護照相片有特定規格,又好似無規定衣著,你張相符合規格就可以。

男爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

Kikobaby 發表於 20-5-19 23:03
相片可以用着校服的學生相嗎?

學校影或出面影嘅學生相唔得,因特區護照相要頭大,我女上次去影問過影相舖,佢話影出嚟頭大啲,個次影我女都著校服影。已續到證。
人生就是要去面對各種遺憾

子爵府

我網上續兒童特區護照,自己把小朋友的學生相去地(變白色底),upload 上申請的網站,個網站即時話你知得唔得。慳番晒相錢。

水晶宮

回覆樓主:

自助機係唔駛錢免費電腦影相的

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

lyl 發表於 20-5-19 23:56
我網上續兒童特區護照,自己把小朋友的學生相去地(變白色底),upload 上申請的網站,個網站即時話你知得唔 ...

係呀~好方便! 我幫家人都係用回鄉咭影落既相upload整証! 相都慳埋
放下自在

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

spikenard 發表於 20-5-20 08:10
自助機只俾大人用,小朋友吾夠高吾做得機申請。

水晶宮

Tabo63 發表於 20-5-20 08:34

我b申請到 攞埋tim,只要影到相就可以,我樽下,比小朋踏住我去影相,這樣就夠高

水晶宮

Tabo63 發表於 20-5-20 08:34

嗰時影得好辛苦,搞笑 ,職員話佢唔夠高影唔到的,我話比我試吓la, 想吓辦法,唔得先人手請申

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

以前仔女申請都係我自己影, 著校服, 搵張白畫紙做底色就得, 張相要黎做學生證同時申請埋特區護照.
依家有自助機, 就由佢地自己去影.

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

可以的

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

spikenard 發表於 20-5-20 09:27
我b申請到 攞埋tim,只要影到相就可以,我樽下,比小朋踏住我去影相,這樣就夠高
...

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

spikenard 發表於 20-5-20 08:10

自助機
快靚正,讚

象牙宮

岩底色就得亞仔好多次都係用學生相續証。

珍珠宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

Charlotte_mom 發表於 20-5-20 10:45
我仔都係自助機(十幾歲)
快靚正,讚
想問自助機係咪喺入境處?

即係walk-in去到, 自助機影相, 唔駛再帶相片,就可以護照續期?

我護照6月到期, 仲諗住去快圖美影証件相添?

水晶宮

Ryanma 發表於 20-5-20 10:55

即係walk-in去到, 自助機影相, 唔駛再帶相片,就可以護照續期?

唔駛預約,唔駛帶相,5分鐘搞掂,記得8搭通入足夠的錢

Ryanma    發表於 20-5-20 12:06

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

Ryanma 發表於 20-5-20 10:55

去自助機啦~ 超快, 又唔洗俾錢影相。
好似8個工作天已經可以取証件(取新PASSPORT時, 記得帶埋舊PASSPORT 去)。
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

珍珠宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

199707100304 發表於 20-5-20 12:03
去自助機啦~ 超快, 又唔洗俾錢影相。
好似8個工作天已經可以取証件(取新PASSPORT時, 記得帶埋舊PASS ...
多謝資訊! 慳番1舊水影相錢

首頁

尾頁

跳至