自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我司合作開的運輸 平時需要到碼頭提貨後再按需要將貨送入空/船運倉的
近日投訴排入空運倉需要很長時間 向我司要求增收超時費用
請問近來入倉時間是否很長?會否因疫情關係令到入倉時間長咗?你們有付這樣的超時費用給運輸嘛?
先謝謝大家(emoji)(emoji)

伯爵府

Meemeema 發表於 20-11-4 13:29
我司合作開的運輸 平時需要到碼頭提貨後再按需要將貨送入空/船運倉的
近日投訴排入空運倉需要很長時間 向我 ...

我C6做開空運科記, 冇聽過話要排入倉加收錢喎, 依家咁既時勢更加唔會有, 你個運輸好可能係想成機加價啦

子爵府

有,朝早10點等到晚上20點,運輸緊係要加超時費,唔知係未環境唔好,倉減左人手,排到癲左

wcpcelia    發表於 20-11-4 15:29

子爵府

2018復活節勳章

加價減價嘅野好難一槪而論.因為你比開運價如果太平所以真係排得太耐要加返多少補貼下(我講可能)

珍珠宮

畀面勳章

佢話排隊耐要ot 你都要比,好難去查證,間唔中咪算數,次次都係咁就唯有轉另外一間運輸公司,依啲講長期合作,講個信字

用戶要求終止服務

虎到金來勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 貓狗褓姆

我公司運輸不嬲都冇收超時費用,好似如果佢地要等大陸車拆車D時間唔通又要比咩..?

男爵府

貨櫃碼頭不嬲都要排的,有時司機送慣咗知道 會避開高峰時段送,或者你哋可以參考司機入閘收據是有登記時間的。
我哋司機試過排倉排兩三個鐘

珍珠宮

惡人谷主 發表於 20-11-4 15:09
貨櫃碼頭不嬲都要排的,有時司機送慣咗知道 會避開高峰時段送,或者你哋可以參考司機入閘收據是有登記時間 ...

無錯, 有D司機好古惑早上去咗登記見車多排得耐走咗去交第二單貨, 結果下午再去又收多一次登記費仲強詞奪理話由早上排隊排到下午,向我公司強收排隊費。

Love and Kindness are never wasted.

珍珠宮

我地公司用開的運輸, 唔包入碼頭, 入倉, 把貨每件上磅 要做加500蚊最少

如要搬貨上碼頭/倉, 另要搬上磅, 都另收費, 以前到而家都要收, 無分疫情價和平時價

所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

複式洋房

據車飛由4點等到凌晨12點

首頁

尾頁

跳至