自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

想問下大家,如果荃灣靈糧堂,救世軍吳國偉,荊冕堂士德,浸信會幼稚園,大家會點揀呀?全部都係happy school,好難揀!我想happy得嚟上小學唔洗太辛苦,想問下大家意見,謝謝🙏🏼

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

又要HAPPY又要唔辛苦, 好難喎
放下自在

別墅

回覆 cattz288 的帖子

Happy school上小學會好辛苦?因為券校多數happy school😔

大宅

BB防敏心得分享勳章

咁不如簡綠楊幼稚園,上小學應該無咁辛苦

大宅

美琪仔 發表於 22-11-25 13:47
想問下大家,如果荃灣靈糧堂,救世軍吳國偉,荊冕堂士德,浸信會幼稚園,大家會點揀呀?全部都係happy scho ...

浸信會

伯爵府

想生BB熱投

想問下大家,如果荃灣靈糧堂,救世軍吳國偉,荊冕堂士德,浸信會幼稚園,大家會點揀呀?全部都係happy scho ...

無兩者共存嘅可能。但津幼都一定淺,無可能追到私幼學術。
你指果堆荊冕堂士德口碑最好囉。
考慮下迦南,見佢寫字較為深叮咁多囉,但記得新聞講佢地老師係飛掟小朋友書包係地的,要小朋友自己執,唔知係咪荃灣果間嘞。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

hedhed 發表於 22-11-25 17:25

無兩者共存嘅可能。但津幼都一定淺,無可能追到私幼學術。

我都考慮緊迦南,掉書包甘衰 請問幼稚園難唔難入架? 新手家長

子爵府

BK Milk勳章

我家小朋友已係中學生,分別讀綠楊及大窩口仁愛堂。
一間好谷,一間關愛,兩個都入讀同區受歡迎小學。有D人話呢間小學好谷,但我唔覺得,兩人讀得唔錯,最後都入讀區外band 1中學。

我想表達係,小朋友好易適應,就算幼稚園 happy, 小一第一個學期已經可以適應小學節奏。反而唔同性格,會有唔同讀書風格,所以搵既中學都會唔同。

珍珠宮

ada_fung 發表於 22-11-25 17:51
我家小朋友已係中學生,分別讀綠楊及大窩口仁愛堂。
一間好谷,一間關愛,兩個都入讀同區受歡迎小學。有D ...

Agreed with you

Love and Kindness are never wasted.

侯爵府

回覆樓主:

荊冕堂唔算happy school

大宅

請問點分係咪happy school?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

靈糧堂同救世軍happy d
上小學就辛苦啲
不要從別人的嘴裡去認識我

別墅

回覆 andycheng1218 的帖子

我想揀津幼係想留返資源俾佢學其他野,始終資源有限。我無辦法俾佢一路讀直資。所以想係有限嘅資源入面揀個好啲嘅幼稚園俾佢>。<

別墅

回覆 ikokam 的帖子

迦南小朋友in咗,覺得老師真係麻麻,睇得出唔係好有愛心。可能係我果個老師啦!不過迦南我係waiting.所以都唔洗考慮佢了

別墅

回覆 一人之下 的帖子

係?我朋友個小朋友係入面讀,話都幾happy,唔知做咗咩就畢咗業哈哈哈

別墅

回覆 winniebear301 的帖子

靈糧堂老師話小朋友返學係玩&#128514;其他就聽講係happy school,即係無乜功課

大宅

BB防敏心得分享勳章

美琪仔 發表於 22-11-25 19:44
回覆 andycheng1218 的帖子

我想揀津幼係想留返資源俾佢學其他野,始終資源有限。我無辦法俾佢一路讀直資 ...

咁荊冕堂就比較受家長們歡迎

珍珠宮

一人之下 發表於 22-11-25 17:58
荊冕堂唔算happy school

願聞其詳

Love and Kindness are never wasted.

首頁

尾頁

跳至