單親天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如題 bb黎緊2月出世,想問下有無人知道 我同未婚夫 因為未註冊,點樣可以係未婚夫黎唔到香港既情況底下加埋佢個名係bb出世紙度🥺 佢因為佢黎唔到香港🇭🇰 🙏🏻🙏🏻 或者有無人有類似情況 ps我有佢passport copy

男爵府

80年代可同步寫埋 … E 家唔知有冇變 ,上網查查吧 !

寶石宮

2023年兔年勳章

Sarah1026 發表於 23-1-4 23:20
如題 bb黎緊2月出世,想問下有無人知道 我同未婚夫 因為未註冊,點樣可以係未婚夫黎唔到香港既情況底下加埋 ...

參考入境處網頁

https://www.immd.gov.hk/hkt/services/birth-death/Registration_of_a_Birth.html

如嬰兒為非婚生子女,則出生登記處只會在以下情況,才把嬰兒父親的姓名,在登記紀錄內註明:

(甲)嬰兒的父母聯同提出要求,則嬰兒的父母必須一同親身前往登記處辦理;或

(乙)嬰兒的母親提出要求,她必須親身到登記處辦理,並遞交(一)嬰兒母親本人的聲明書及(二)嬰兒父親的法定聲明書,確認他是嬰兒的父親;或(丙)嬰兒的父親提出要求,他必須親身到登記處辦理,並遞交(一)嬰兒父親本人的聲明書及(二)嬰兒母親的法定聲明書,確認該人是嬰兒的父親;或
......

複式洋房

我岩岩解決左啦 多謝大家❤️❤️

首頁

尾頁

跳至