自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

虎到金來勳章

我見到禁樣,合拼和支付運費,唔係唔使比運費架咩?
attach0/tmp/phpYIByvv

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其他野係咪唔包郵?

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

我上個星期就係發生呢個問題
後來先知原來唔係間間SHOP都APPLY呢個優惠
所以後來我都係自費付款比運費算數

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你有其他貨唔係包郵?

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

會唔會你包郵件貨未夠99,另外的又不包郵

男爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

如果唔包郵佢唔會比我簡,即係例如佢會話差20蚊就可以包郵,禁我選夠價錢,佢又寫包郵先會去到包郵果part,我第一次試99包郵呢樣野

大宅

回覆樓主:

你選擇左集運不是直運(包郵)嗎?

子爵府

回覆 chiling009 的帖子

你當初結算時有無選香港地址?因為99包郵,係選了香港地址後,佢會跳出菜鳥個啲自提點,同埋運費,如果$0運費,咁只需選擇適合的自提點就可以結算,如果有運費,佢會加埋一齊結算

你依家情況似係選咗你自己的集運倉地址

翡翠宮

如你有多件貨係滿$99包郵,只要你d貨到齊集運倉,你自己手動合併出庫就得,郵費自動show$0

男爵府

虎到金來勳章

HOPEFORBB 發表於 23-12-21 17:27
回覆 chiling009 的帖子

你當初結算時有無選香港地址?因為99包郵,係選了香港地址後,佢會跳出菜鳥個啲自 ...

菜鳥出左自提點,我選左,之後唔使比錢就開始運送,點知今日睇就呢個stars,所以我都唔係好明

男爵府

虎到金來勳章

bb2 發表於 23-12-21 17:34
如你有多件貨係滿$99包郵,只要你d貨到齊集運倉,你自己手動合併出庫就得,郵費自動show$0
...

係喎。。得左啦
原來係禁玩

男爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

唔該哂禁多位

水晶宮

好媽媽勳章

chiling009 發表於 23-12-21 14:42

我8單貨都係99 包郵商品
都要到左集運倉先合單
因為8件都係99 包郵,所以合單後係$0
attach0/tmp/phpaUc5og
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

子爵府

2018復活節勳章

chiling009 發表於 23-12-21 15:01
如果唔包郵佢唔會比我簡,即係例如佢會話差20蚊就可以包郵,禁我選夠價錢,佢又寫包郵先會去到包郵果part, ...

你有無更改收貨地址先? 要填番個香港地址,咁先會跳去最近你個地址嘅自提點。
另外,如果你當中有d 貨係唔包$99 直運,佢會叫你補番個差額運費,畀完錢先再出貨。
睇你個版面似乎當時無改地址,仲係集運倉地址。

水晶宮

好媽媽勳章

patpat234 發表於 23-12-21 17:50
都要到左集運倉先合單

有啲包有啲唔包,只會計唔包嘅運費
attach0/tmp/phpi19yDY

珊瑚宮

若果全部貨物都係99蚊包郵, 唔使理會, 自動集運送香港。

子爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你會唔會俾錢個陣揀左唔係直運。
直運 99 到左倉會話 "到左倉,不需操作"。樓主要操作就應該係揀左轉運。

不過就算揀左轉運,但合單個陣夠99 運費都會係0。 (p.s. 有D 唔係99 直運香港 0 運費的話,還是有運費的)

瑪瑙宮

patpat234 發表於 23-12-21 17:50
都要到左集運倉先合單

如果有1件唔係呢

水晶宮

好媽媽勳章

tkop 發表於 23-12-21 18:55
如果有1件唔係呢

15樓

男爵府

bb2 發表於 23-12-21 17:34
...

仲要我自己手動合併嗎?不是他們自動合單的嗎?

我是新人,都買了一些$99包郵的東西,因為我有張單,9件貨,不同地方發貨,其中有一件新彊的,有阻滯,擒日才重新上路,我其他8件已到淘寶官方集運倉了,都要等埋果件貨才一齊來香港?我會留意通知。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊