夫婦情感

跳至

首頁
12345...8

尾頁

複式洋房

相識到結婚廿十幾年,有兩個十幾歲小朋友,大家工作都好忙,又因為小朋友同工人在家,性生活近乎冇,最近發現老婆同另一部門男同事之間有好多whatapp訊息中間被删除,變得前文不對後語,雖然發現唔到乜嘢,但係訊息中知道雙方經常約午飯同放工後食晚飯,男方亦經常虛寒問暖,例如返到屋企未.....等等,有次我知佢約咗男方食晚飯,我亦專登問佢出去同邊個食,佢只回答係同事,之前試過如果佢同其他同事食飯都會講埋個名,但係同呢個就問親都只係同事囉,之後再問就轉話題,之後某日發現老婆手機响網上睇過一啲關於老婆出軌嘅討論,果下我個心好痛,跌落咗深谷咁,我亦無出聲同佢傾,我最近都有積極陪佢,同佢傾計,甚至有返性行為,但係我個心一諗到就好痛,我依家夜晚瞓唔到覺,經常要食藥先可以瞓到,我真係好想知道真相,我係咪唔應該同佢問過明白?

珍珠宮

lmklmk 發表於 24-4-30 18:27
相識到結婚廿十幾年,有兩個十幾歲小朋友,大家工作都好忙,又因為小朋友同工人在家,性生活近乎冇,最近發現老 ...

你留意下佢有冇比以前愛打扮?
買多咗靚衫?
多咗出街?多飯局?

若是有以上行動,可能佢對男方都有意思。因為女人好清楚自己想要什麼東西,特別係有家庭又有子女的女人,佢哋做每個決定都會諗清楚先做的。

你也不能因為幾句對話,睇篇出軌文章就定佢罪,01新聞經常有性愛文章,唔通睇下又有事?

若是真的動心也應該是大家對大家有好感而已,始終女人要真的愛上了那個男人才會想做的。

有時人也就會因好感而愛上對方也不奇,你可以趁佢未踩得太深時,與佢多些談心,做多些浪漫的事情,多些關心佢,擭摸下佢,攬下佢,買下小禮物送給佢。

等佢自己知道自己的身份,重燃返以前你們拍拖的感覺。慢慢地佢就醒悟下自己對那個男同事只是一時的好感,並非那種愛。

因為我以前也試過對另一個男人有過一時的好感。

所以我明。

複式洋房

mln 發表於 24-4-30 23:13
買多咗靚衫?
多咗出街?多飯局?

之前返工冇呢啲行為,佢平時返工唔會噴香水同去做醫美,依家成日都去做醫美微調同喷香水出街,見到佢哋公司大合照男方永遠都係黐住佢左右,我愈來愈頂唔住

複式洋房

mln 發表於 24-4-30 23:13
買多咗靚衫?
多咗出街?多飯局?

好多謝你俾我既見解,不過真係好唔開心,到現在我依然要靠安眠藥先可以瞓覺,今日我全日都收埋自己响度喊,控制唔到自己情緒,我自問係一個好成熟既人,每當我諗起瞓响我隔離果個人竟然係咁樣,我真係好崩潰

大宅

lmklmk 發表於 24-4-30 18:27
相識到結婚廿十幾年,有兩個十幾歲小朋友,大家工作都好忙,又因為小朋友同工人在家,性生活近乎冇,最近發現老 ...

話你知,99%係 。好多 女人係好難變心, 你們之間一定有問題。佢feel不到愛?你脾氣有冇問題?

大宅

lmklmk 發表於 24-4-30 23:37
好多謝你俾我既見解,不過真係好唔開心,到現在我依然要靠安眠藥先可以瞓覺,今日我全日都收埋自己响度喊,控 ...

趁佢未沉船,你要諗諗計, 一沉船個心返唔到轉頭

珍珠宮

lmklmk 發表於 24-4-30 23:37
好多謝你俾我既見解,不過真係好唔開心,到現在我依然要靠安眠藥先可以瞓覺,今日我全日都收埋自己响度喊,控 ...

如果做得咁明顯,連你係男人都feel 有唔妥。試下故意同佢講“你最近扮咁靚,又出街多咗,感覺好似去拍拖嘅?” 睇下佢反應如何?係咪好驚?

故意半開玩笑話“知你生完都咁索,咁靚女” 並且加句提佢唔好做過火的事,半開玩笑話記住自己有家庭,有老公,小朋友需要亞媽。

複式洋房

bella啤拿 發表於 24-4-30 23:38
話你知,99%係 。好多 女人係好難變心, 你們之間一定有問題。佢feel不到愛?你脾氣有冇問題?
...

上次我同佢行房期間,怱然問我覺得佢靚唔靚,又同我講想去整容修身或者試下隆胸,我話依差唔多50幾歲嚟隆胸,好多人會知,佢話乜都想試下

複式洋房

mln 發表於 24-4-30 23:42
如果做得咁明顯,連你係男人都feel 有唔妥。試下故意同佢講“你最近扮咁靚,又出街多咗,感覺好似去拍拖嘅 ...

其實我同佢行埋期間,發現佢同平時有大分別,好大反應,好似俾人開發咗咁,我果刻完全興奮唔到,直頭冇唒反應,亂講話好赲就瞓

大宅

lmklmk 發表於 24-4-30 23:43
上次我同佢行房期間,怱然問我覺得佢靚唔靚,又同我講想去整容修身或者試下隆胸,我話依差唔多50幾歲嚟隆胸, ...

有兩個可能性, 1) 覺得你唔愛佢,即係太冷淡。feel唔到愛。引你注意,故弄玄虛,扮有人溝。等你緊張但玩大左。 如果係扮野。佢會試探你,或刻意比你知有人溝佢。不論有冇真假証據。
第2) 真係出軌,隻字不提真有人溝了,拍拖中。 只會勁守秘密,好小心電話,或改密碼。 扮靚噴香水,成日出街晚飯,呢d必須。 時間長了,直頭同你小講野。
佢情況出現左幾耐?

珍珠宮

回覆樓主:

仲有你們之前有冇出現過吵鬧?

好多時女人一唔開心好易被另一個男人見到就會多嘴關心問候幾句。女人一見到有男人關心問候,就會當對方係樹隆,不知不覺地講咗好多家事出來舒緩下情緒。

有時被男人的關心而感動時,就更加會覺得自己的老公差,不了解自己,有比較之下就慢慢憎恨自己的老公都不如一個男同事的關愛。

所以你要主動出擊了,重新出發好似以前後生時溝女的那種。

複式洋房

mln 發表於 24-4-30 23:42
如果做得咁明顯,連你係男人都feel 有唔妥。試下故意同佢講“你最近扮咁靚,又出街多咗,感覺好似去拍拖嘅 ...

其實我有次半開玩笑講你反應咁嘅你係咪試過其他男人,佢立即講你咁核突㗎就輕輕带過

大宅

lmklmk 發表於 24-4-30 23:51
其實我有次半開玩笑講你反應咁嘅你係咪試過其他男人,佢立即講你咁核突㗎就輕輕带過
...

冇用架咁講 一定否認啦

複式洋房

bella啤拿 發表於 24-4-30 23:49
有兩個可能性, 1) 覺得你唔愛佢,即係太冷淡。feel唔到愛。引你注意,故弄玄虛,扮有人溝。等你緊張但玩 ...

之前佢成日抱怨我少同佢傾計,因為大家真係好忙,經常都好夜回家,好似大家鬥夜收工咁,所以溝通時間少咗,星期六日同公衆假期又要招呼一對小朋友學嘢,基本上都冇時間溝通

複式洋房

mln 發表於 24-4-30 23:51
仲有你們之前有冇出現過吵鬧?

好多時女人一唔開心好易被另一個男人見到就會多嘴關心問候幾句。女人一見到 ...

呢種感覺真係好差

複式洋房

bella啤拿 發表於 24-4-30 23:49
有兩個可能性, 1) 覺得你唔愛佢,即係太冷淡。feel唔到愛。引你注意,故弄玄虛,扮有人溝。等你緊張但玩 ...

我發現咗2至3個月度

大宅

lmklmk 發表於 24-4-30 23:59
我發現咗2至3個月度

係密集發現,即係已經持續,定係間中發現? 出夜街多嗎?
因為如果扮野, 係好難持續咁扮, 只係間中

大宅

lmklmk 發表於 24-4-30 23:59
我發現咗2至3個月度

如果扮野,一定會刻意比你知更多。
如果係真 拍拖 會好似平常咁,收收埋埋。 咁機會很大。
如持續3個月 就9成

珍珠宮

lmklmk 發表於 24-4-30 23:51
...

若是這樣回答,以我感覺你老婆應該無同其他男人過。至於床上事或許是你想太多了!

講真我都中年啦!我現在都想胸大啦 !所以女人想靚,有時可能係身邊的朋友所影響到,未必是做給另外一個男人睇嘅。我開始上年有雀斑,見到朋友去打斑變靚咗,講真我都想去打,不過太貴,自己唔捨得。

如果你們沒有發生過吵鬧之大事,只是溝通少咗姐,應該無事的,你想多咗。

或許你可以直接問佢同邊個同事去食飯,叫什麼名,又故意問多些佢同事的一些事情,你自己又了解多些。

複式洋房

bella啤拿 發表於 24-5-1 00:00
係密集發現,即係已經持續,定係間中發現? 出夜街多嗎?
因為如果扮野, 係好難持續咁扮, 只係間中
...

通常都係佢8點收工,同男方食飯食到11點度返到屋企

首頁
12345...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊