自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

想帶父母申請特區護照,2個仔更換,請問要預約嗎?網上試過預約要逐個資料入,網上申請相片又話背景唔夠白 想直接去整就算

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

shop_baby 發表於 24-5-18 12:03
想帶父母申請特區護照,2個仔更換,請問要預約嗎?網上試過預約要逐個資料入,網上申請相片又話背景唔夠白 ...

換可以用機整,唔駛約,但新申請要預約的
放下自在

伯爵府

shop_baby 發表於 24-5-18 12:03
想帶父母申請特區護照,2個仔更換,請問要預約嗎?網上試過預約要逐個資料入,網上申請相片又話背景唔夠白 ...
我早排都係換+新申請,我用郵寄申請,攞證時就要親身去。
陶土經過塑造...燒製...可變成有用的器皿.它盛裝到多少就看我們如何給它塑形,它有多堅固就看我們如何燒製...

公爵府

cattz288 發表於 24-5-18 12:10

好,謝謝你

出世:3.52KG
1個月:5KG
2個月:6.06KG
3個月:7.28KG
4個月:7.69KG
6個月:8.7KG

公爵府

waiting046 發表於 24-5-18 12:16

明白,唔該晒
出世:3.52KG
1個月:5KG
2個月:6.06KG
3個月:7.28KG
4個月:7.69KG
6個月:8.7KG

大宅

cattz288 發表於 24-5-18 12:10

全部都可以用自助機整,唔洗預約,我兩星期前第一次申請特區護照都係用自助機整!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Jason060188 發表於 24-5-20 08:12
全部都可以用自助機整,唔洗預約,我兩星期前第一次申請特區護照都係用自助機整!
...

真係?!
我上次聽職員同班長者講,你地搵班後生幫你預約喇,無得即刻整架,咁喎 我心諗,做乜唔幫下佢地呢!
放下自在

大宅

cattz288 發表於 24-5-20 08:48
真係?!
我上次聽職員同班長者講,你地搵班後生幫你預約喇,無得即刻整架,咁喎 我心 ...

我今次就係第一次申請,就係自助機申請!佢官網都有寫話可以我先去,8號申請,14號有得拎!都快!

男爵府

waiting046 發表於 24-5-18 12:16

請問妳寄的方法,即是要出去影相同交cheque,是嗎?

伯爵府

Abull 發表於 24-5-20 13:41
請問妳寄的方法,即是要出去影相同交cheque,是嗎?
係,填好表格,跟指引交齊文件同支票就得。
陶土經過塑造...燒製...可變成有用的器皿.它盛裝到多少就看我們如何給它塑形,它有多堅固就看我們如何燒製...

男爵府

waiting046 發表於 24-5-20 15:15
係,填好表格,跟指引交齊文件同支票就得。

謝謝妳

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊