自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

一家4口來回
2大2小朋友(小學)
因為只有大人拉喼(2喼)
咁大人會買Value (中間)咁2喼可以寄倉
咁小朋友唔洗有喼寄倉佢哋係咪買simple (最平果款)就ok
incase 回程太多嘢,就每人可以一個背狼或手提袋跟身

如果咁樣買得唔得,係咪同一次購買,必須4位選擇相同
因為驚分開2次買,萬一第2轉買唔到, 就好麻煩
attach0/tmp/php2DVJNf

子爵府

小談心 發表於 24-5-26 19:44
一定4口來回
2大2小朋友(小學)

咁點解你唔買四個都是simple,再加購兩件行李呢?

別墅

小談心 發表於 24-5-26 19:44
一家4口來回
2大2小朋友(小學)

4個人都可以買Simple Peach, 再其中2張加luggage

Value Peach會再貴啲啲因為可以揀位, 每件寄倉行李唔可以多過20kg, 多過會有機會charge overweight, 我岩岩返來買左3件行李 x 20kg, 佢就冇限我每件既重量, 我係13 + 20 + 22.幾kg

伯爵府

伍貮零 發表於 24-5-26 21:46
4個人都可以買Simple Peach, 再其中2張加luggage

Value Peach會再貴啲啲因為可以揀位, 每件寄倉行李唔可 ...

謝謝
我都有需要選位
始終同行有小朋友,坐埋一齊,方便啲
咁我係咪買simple × 4, 選位x4, 行李x2

別墅

小談心 發表於 24-5-26 21:50
謝謝
我都有需要選位
始終同行有小朋友,坐埋一齊,方便啲

係呀,可以咁樣,選位我唔肯定係買飛時俾錢定揀個時俾錢,都可以揀位

大宅

伍貮零 發表於 24-5-26 21:46

Value Peach會再貴啲啲因為可以揀位, 每件寄倉行李唔可 ...

精明

別墅

cindylalala 發表於 24-5-27 08:27
精明

如果佢value peach做折就抵買,我呢次買完機票佢就做折啦,計埋可能我買本身貴左幾十蚊,但Value Peach就可以揀位囉!

不過其實我哋揀位唔係必須,好少拆開坐,好似只係試過1定2次,就算分開左就叫空姐轉位

反而近排成日派到好位,上次坐UO 東京2個人坐3個位,C6隔離仲要係吉既extra leg room位,今次大阪返來都係2個人坐3個位,舒服好多!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊