自由講場

跳至

首頁
12345...28

尾頁

男爵府

上網見到啲留言針對嗰男曾經出軌,仲講的好mean 的說話。小朋友無辜,希望能接受最好治療,病情改善。

緣份的天空    發表於 24-6-3 16:31
la_source    發表於 24-6-3 11:20

男爵府

https://www.hk01.com/即時娛樂/1024876/鄭俊弘何雁詩首公開仔仔患天使綜合症-智商只有2-4歲不懂得說話

侯爵府

2024年龍年勳章

之前唔係以為發展遲鈍咩?原來有病
咁幾唔鍾意呢對父母都好,都唔好講埋啲mean話,祝福佢小朋友無事

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

做父母真係難接受,祝福佢地

男爵府

chunui 發表於 24-6-1 11:49
上網見到啲留言針對嗰男曾經出軌,仲講的好mean 的說話。小朋友無辜,希望能接受最好治療,病情改善。 ...

啱啱都睇到新聞,好sad原來呢個病就咁就一世冇得醫,父母要有無窮嘅愛照顧佢一生一世,個男嘅出軌係啲乜嘢十惡不赦大事,就算係應該憎恨嘅都係嗰位前女友,關啲網民九唔搭八咩事? 原來好多人真係勁涼薄,點樣都唔應該話報應啦,小朋友有咩錯?

珍珠宮

真係好大衝擊
不容易,希望有日有葯物醫治

象牙宮

上網見到啲留言針對嗰男曾經出軌,仲講的好mean 的說話。小朋友無辜,希望能接受最好治療,病情改善。 ...

智商只有2-4歲不懂得說話 ? 天使綜合症

木偶症,是一種基因缺陷而造成的疾病 。罹患此症的小孩,臉上常有笑容,缺乏語言能力、過動,且伴有智障。
患者中約80%會有癲癇徵狀、約50%患有小頭症。一般於1歲確診 。
愛咧嘴而笑,卻不懂說話。
四肢健全,卻不能自理。

何雁詩鄭俊弘披露兒子有天使綜合症 係咩病嚟?同家族遺傳有冇關?兒童體智及行為發展學科專科 #林蕙芬醫生 #何雁詩 #鄭俊弘 - 鄭丹瑞《健康旦》(CC中文字幕) (youtube.com)

TVB 實況電視特輯 星期五檔案(天使的微笑) #HKASF [url]www.hkasf.org #Joson #Joe #小天使詠寧 (youtube.com)[/url]
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

回覆樓主:

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

sogreen 發表於 24-6-1 12:03
報應呢樣嘢,真係要到嘅時候就會到。

留言都幾好笑,講乜嘢大愛。

翡翠宮

yauchuchu 發表於 24-6-1 11:57
之前唔係以為發展遲鈍咩?原來有病
咁幾唔鍾意呢對父母都好,都唔好講埋啲mean話,祝福佢小朋友無事
...

Agree !小朋友有事已經辛苦,D人仲加多一腳,太不應該
自由太多會令世人失去平衡

大宅

2023年兔年勳章

sogreen 發表於 24-6-1 12:03
報應呢樣嘢,真係要到嘅時候就會到。

留言都幾好笑,講乜嘢大愛。

你說什麼

子爵府

都過去左 錯左就算啦 何必在人家插一刀

象牙宮

年輕, 有錢, 快d再生。
天使綜合症僵硬及不穩的步態、不能言語、過度歡笑和癲癇的情況

無自理能力。

患者的主要病徵包括:
1. 發育遲緩
2. 語言障礙
3. 嚴重功能障礙
4. 頻繁顯露開心的神態
5. 癲癇
6. 睡眠障礙
7. 斜視
8. 口部寬闊、牙齒疏離
9. 餵養問題、吐舌;吸啜/吞嚥障礙

關於天使綜合症 - HKASF 天使綜合症有多常見現時並沒有為新生兒篩查檢測AS發病率的研究, 假如真的需要推算一個發病率,我們建議可使用1/15,000。 *在香港每年約有3至5個確診病例。 了解更多. 為診斷AS的標準達成共識. 由於發展問題在嬰兒早期並不明顯故此天使綜合症一般不會在

他們正聯同香港天使綜合症基金會籌備一場慈善演唱會
https://hk.ulifestyle.com.hk/topic/detail/20034030

pansy888hk    發表於 24-6-2 04:00
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珍珠宮

333s 發表於 24-6-1 12:02
智商只有2-4歲不懂得說話 ? 天使綜合症

好慘呀

象牙宮

回覆樓主:

好慘,產檢驗唔到? 仲要藝人子女,3個都苦

珍珠宮

祝福,希望父母努力,小朋友會有改善

伯爵府

回覆樓主:

原本好開心迎接新成員,点知甘樣,不過佢地都肯公開面對,令我諗起乜乜淇,又係有个女

侯爵府

2024年龍年勳章

333s 發表於 24-6-1 12:09
年輕, 有錢, 快d再生。
天使綜合症僵硬及不穩的步態、不能言語、過度歡笑和癲癇的情況

照顧一個有病小朋友已經辛苦,再生要諗清楚同好大勇氣,唔係年輕有錢就得,同埋最壞打算,生多個都有病/SEN咁點搞

大宅

回覆樓主:

小朋友無辜

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

小朋友好可憐,父母亦好慘.....
其實古代至今,出軌既人大把啦,唔通個個都報應下一代,啲人冇同理心,亦冇口德,個腦生喺屎忽度。

緣份的天空    發表於 24-6-3 16:34
Childhood is journey, not a race.

首頁
12345...28

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊