美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

Mxgxvx Beauty不知所謂嘅美容院!周汶錡做代言人兼老閭嗰間,銅鑼灣大鋪,尖沙咀,荃灣都有

幾年前買過佢嘅package冇用完,擺咗好耐耐到我都唔記得咗。有日冇啦啦打嚟話我有啲treatment未做完,叫我上去做返。
冇去幾年,一上到去就狂sell我,話本身我啲treatment已過晒期,要我再買先肯俾我做返。係咪痴線,你主動打嚟叫我上嚟做返啲treatment㗎喎?!
我拒絕買之後,佢哋就西口西面幫我埋個treatment,然後好唔情願咗幫我約埋時間下次做最後嘅treatment。點知到最後treatment當日佢哋勁冇禮貌咁打嚟話「你嘅treatment一早已過晒期,所以今日嘅booking會幫你取消」。態度西過西隧!
未見過咁垃圾嘅美容院,咁樣衰都做得出,仲夠膽大大隻周汶錡做廣告,真係唔知醜。

唔怪得香港啲服務業留唔住客人㗎,你哋啲態度差到咁!啲treatment我真金白銀買返嚟,搞到好似我求佢free俾我咁,想幾時expire就幾時expire,特別係sell唔到我買新package嘅時候。

333s    發表於 24-6-5 10:20

別墅

tamadippp 發表於 24-6-4 23:09
Mxgxvx Beauty不知所謂嘅美容院!周汶錡做代言人兼老閭嗰間,銅鑼灣大鋪,尖沙咀,荃灣都有

幾年前買過佢 ...

邊間?

象牙宮

walchsp 發表於 24-6-5 07:09
邊間?

Megeve Beauty - 個人美學MEGEVE Beauty 擁有13年豐富經驗,為新世代的女性提供各種高效安全的美顏塑形服務外,亦希望她們能發現自己的「個人美學」,讓每一位都更獨特、更自我。在MEGEVE提 …

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

幾年前買過佢 ...

幾年前買過佢嘅package冇用完
本身我啲treatment已過晒期,要我再買先肯俾我做返。
西口西面幫我埋個treatment,

1.佢比左1次 free。
2.还有几次未做?
3.激活 treatment 是要投 $, 你就买1次。平平D。or买多次。

那些用欺騙手段。騙我 N千元的。。。
再call送1次免費舊客。
來了后, 加A 加B。。。。加最低$。我說以前在你家,你該有記錄 怎對客?
我來接受你的誠意 免費當補償。結果做給我。最近又叫我試另外机。我忙。未去。未改期。

香港美容高高上在不知搵客難,又想劏客。時代不同年輕美美們,互連网。知天下。
网上多資料。可以查。免費。自己需有求知慾。

我工作時代。搵客難,舊客要keep,不可能劏客。永別把別人當成傻子。
現在互連网時代。想劏客。更難吧。 求知慾強。真的不易被劏。 我年長都加強求知。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

別墅

見到都為樓主激心,真係醫美呢家樣,試得岩寧願貴啲都唔好亂轉

男爵府

我早幾年join過,做緊treatment 都響你隔離狂sell, 討厭到極點,又話我地老板係周XX唔會轉頭執笠,叫我放心join,我做完自己買嗰啲treatment 就算,free比我嗰啲都費事再上去做

別墅

kgm 發表於 24-6-5 18:38
我早幾年join過,做緊treatment 都響你隔離狂sell, 討厭到極點,又話我地老板係周XX唔會轉頭執笠,叫我放心 ...

係呀真係sell到好煩, 仲要做得勁肉酸
treatment途中個治療師會sell, 然後再有個consultant入埋嚟一齊sell
做完treatment出去簽走又夾你入房繼續sell

唔係唔幫襯你呀, 但你啲機同service真係唔掂嗯嘛
10幾年前我啱啱fresh grad你已經係sell緊M6同磁溫
到宜家我已經冇再返工你都仲係sell緊呢兩部機
啲HIFU機同增肌減脂機全部係山寨機
然後啲staff全部都係肥師奶或鄉音阿姐「細細地買幾格試下都好嗯~」cheap到爆

佢宜家搞緊個14周年promotion, 唔知又呃幾多新客入去劏

琥珀宮

幾年前買過佢 ...

所以係佢地做衰自己
尤其上bk唱一唱,真係全香港都知

別墅

mandy952 發表於 24-6-5 20:05
所以係佢地做衰自己
尤其上bk唱一唱,真係全香港都知

希望多啲人見到! 推推推

複式洋房

tamadippp 發表於 24-6-5 19:59
係呀真係sell到好煩, 仲要做得勁肉酸
treatment途中個治療師會sell, 然後再有個consultant入埋嚟一齊sell
...

咁既

侯爵府

睛靈勳章

回覆樓主:

Chow汶錡係老闆

別墅

Wishsss 發表於 24-6-6 16:36
Chow汶錡係老闆

係呀,我都見過佢幾次
佢形象懶係classy斯文咁, 點知間美容院咁嗱嗟

複式洋房

tamadippp 發表於 24-6-7 01:34
係呀,我都見過佢幾次
佢形象懶係classy斯文咁, 點知間美容院咁嗱嗟

明星都係冇好

別墅

govlog 發表於 24-6-7 07:39
明星都係冇好

希望我嘅分享可以令少啲人受害

別墅

幾年前買過佢 ...

大宅

推, glyxxx , Joey yxxx都係勁hard sell

大宅

推!

別墅

angelbbb 發表於 24-6-10 19:58
推, glyxxx , Joey yxxx都係勁hard sell

做完有效果啲客自然會買
要咁hard sell即係根本啲嘢唔得

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

我試過去其他美容院買半永久脫毛,每一次去都狂sell,唔買就黑面
有次試過除哂衫入黎sell我,我幾驚唔比錢唔比我走 仲要除左3,真心痴線,自此我唔再幫佢買任何野,黎緊脫毛都小上去做

大宅

ikokam 發表於 24-6-14 11:47
我試過去其他美容院買半永久脫毛,每一次去都狂sell,唔買就黑面
有次試過除哂衫入黎sell我,我幾驚唔比錢唔比 ...

邊間咁衰, 開名, 好驚訓低就sell既醫美, 講真大家用得好就真係咪貪平亂轉

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊