自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

大家真係要自己 睇返 港鐵個apps 有冇計漏咗你一程。 我早幾日 無意中 去港鐵個apps 睇一睇發現有一日只得一個印花, 再check下嗰日原來係應該有來回兩個印花的。 打電話畀 MTR CLUB 佢哋話幫我check下。
過咗兩日才退回之前嗰一個印花
現在剛剛好 儲到十個印花了 !

公爵府

DOCTORGG 發表於 24-7-28 10:00
大家真係要自己 睇返 港鐵個apps 有冇計漏咗你一程。 我早幾日 無意中 去港鐵個apps 睇一睇發現有一日只得 ...

我想問下有啲日期睇唔明,我見條款話換領日期不可遲過8月16日,即係8月16日或之前一定要領取哂啲印花,但又有另一個日期係2025年1月,咁換領咗印花是否一次過換領哂4次免費車程先然後留起,最多可以去到明年1月用完為止嗎?

伯爵府

大家真係要自己 睇返 港鐵個apps 有冇計漏咗你一程。 我早幾日 無意中 去港鐵個apps 睇一睇發現有一日只得 ...

想問送果啲电子票,係咪今朝換,即撘一次,再撘一次免費第二程?由羅湖返港又冇免費到

大宅

cibewong 發表於 24-7-28 10:16
我想問下有啲日期睇唔明,我見條款話換領日期不可遲過8月16日,即係8月16日或之前一定要領取哂啲印花,但 ...

係! 16/8 或之前 要換領曬啲票。2025 1/2 之前便要用 曬所有你之前玩換車票!

大宅

yaubb2014 發表於 24-7-28 10:21
想問送果啲电子票,係咪今朝換,即撘一次,再撘一次免費第二程?由羅湖返港又冇免費到 ?
...

如果用嚟返大陸 ,不能夠用來去到羅湖。 你最多用這票去到上水,便要出閘。 即日換即日用。 如果你換咗即日冇用, 佢會退返畀你apps。

子爵府

我都試過同你一樣,我都係打電話去問,過兩日就比返我啦,所以真係要check 㗎
豈能盡如人意,但求無愧於心......

大宅

ccaa 發表於 24-7-28 10:26
我都試過同你一樣,我都係打電話去問,過兩日就比返我啦,所以真係要check 㗎
...

因為我真係剛剛好第十個 印花。
今日黃雨唔出街了, 所以如果佢計少我一個印花真係冇咗張飛。 呢張飛係單程飛。 去迪士尼站 慳好多!

大宅

ccaa 發表於 24-7-28 10:26
...

原來 mtr 真係咁容易計留飛。 我一直以來都冇 去check㗎!

大宅

DOCTORGG 發表於 24-7-28 10:27
因為我真係剛剛好第十個 印花。
今日黃雨唔出街了, 所以如果佢計少我一個印花真係冇咗張飛。 呢張飛係單 ...

換票可否去機場?

大宅

bigskylittle 發表於 24-7-28 10:44
換票可否去機場?

機場快線唔用得

公爵府

DOCTORGG 發表於 24-7-28 10:21
係! 16/8 或之前 要換領曬啲票。2025 1/2 之前便要用 曬所有你之前玩換車票!
...

即係喺個MTR個Apps按咗換領個掣先,如果要用免費車飛就要去港鐵站嘅機掃QR code嗰一程就免費,是不是這樣嗎?。

大宅

DOCTORGG 發表於 24-7-28 10:25
如果用嚟返大陸 ,不能夠用來去到羅湖。 你最多用這票去到上水,便要出閘。 即日換即日用。 如果你換咗即 ...
請問如何退回到app?
我有掃二維碼,但無用八達通領取(有豬隊友按錯選擇),結果顯示話我已換取。當時趕返工無理到,我唔知可以退返。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

我蝕左,因為張citi 八達通咭啱啱換咭,無為意mtr app都要update返張咭
放下自在

男爵府

畀面勳章

回覆 junzi_HK 的帖子

可以打上去mtr熱線查詢 2993 4375 對方check到你冇用到會畀返你
一切皆是命,半點不由人!

象牙宮

無諗過會漏,見唔即日入,
已換9張,
最後今日喇!

公爵府

我現在已換到四張免費飛,係唔係呢度我按晒四個立即換領先,然後要搭免費車飛嘅時候就去港鐵站嘅機掃QR code就可以呢
attach1/tmp/phpiy8QIY

子爵府

牛年勳章

回覆樓主:

係咪今日要換咗先? 要去邊度換?

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

我按晒張。吾知點用。我返屋企要接駁巴士,平日係免費,如果用呢啲車票會吾會free埋巴士個程?

象牙宮

cibewong 發表於 24-7-28 12:28
我現在已換到四張免費飛,係唔係呢度我按晒四個立即換領先,然後要搭免費車飛嘅時候就去港鐵站嘅機掃QR co ...
係按左先入app儲低,
用時才去數碼站攞飛,
記住用才換一程,換完就計跟住坐果程。

象牙宮

ydoris 發表於 24-7-28 12:55
我按晒張。吾知點用。我返屋企要接駁巴士,平日係免費,如果用呢啲車票會吾會free埋巴士個程? ...
無包接駁車的,例如要轉輕鐵或巴士呢程要比錢。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊